Mit gondoltok a Boxer milyen személyvédő kutya?
az ilyesmi egyáltalán nem fajta függő. nevelés kérdése az egész, de van egy olyan eset amikor még nevelni sem kell a kutyát mert akkora dominanciával rendelkezik, tehát megvédi a gazdát mert a tulajdona. igaz ez a helyzet azért nem jó mert a kutyát nem tudod leszedni ha harapna és annak súlyos következményei lehetnek.
a másik. egy kölyökkutya még nemigazán fog téged megvédeni semmitől ezzel nem árt számolni. bár tény hogy a minap az én 4 és fél hós pitbullomnak elég volt a puszta látványa ahhoz hogy egy kleorbőrű nagy ívben kikerüljön minket. épp tegnap meg egy másik kleorbőrűnek nekiállt dühösen fújtatni . fura mert amúgy iszonyú barátságos mindenkivel csak ezekkel a fajta emberekkel nem szimpatizál, lehet hogy érzi hogy én sem kedvelem őket és azért?
A boxer alapjáraton ÖV fajta, mindamellett, hogy imádja az embereket és leginkább a család bohóca, de ettől függetlenül én biztos vagyok benne, hogy a védőösztöne "bekapcsolna", ha vki a gazdája biztonságát fenyegetné.
Ha szeretnél többet megtudni a boxerekről, van egy fb-os boxeres gazdik csoport, ott aztán mindenféle infót/választ megkaphatsz a fajtáról :)
# 7/9
szóval szerinted fajtafüggő az hogy a kutyád bizonyos helyzetben meg e véd vagy sem? barátnőmnek pincserje van, senki idegent nem enged a közelébe ha ő még kézbe veszi és valaki aki idegen hacsak feléjük is nyúl már kap is oda.
nyilván klasszikusan ö.v. a nagytestű kutyákat szokás. de egy agyoncoffozott yorki hidd el lehet előbb megvédi a gazdáját mint egy hatalmas félős német juhász pl.
semmi köze a fajtához! CSAKIS A NEVELÉSHEZ! jó példa! egy keverékről honnan tudod mi van benne? lehet csupa vadász kutya nem munkakutya vagy csak nagyon elenyésző százalékban , mégis védelmeznek. vagy akinek husky-ja van az csak szánhúzásra tudja használni őrzésre már nem is nemigaz, ha belekötnek akkor a husky tojik bele hiszen a nagy könyvben megírtak alapján a fajtája nem alkalmas rá? hiszen nem arra lett kitalálva a fajta!
a pitbullról rengeteg hivatalos helyen azt írják nem alkalmas a védelemre ennek ellenére az enyém nem szimpatizál a számomra kellemetlen kleorbőrüekkel ahol már ki is merítette nekem a személyvédelem fogalmát. ha rászólok hagyja, ha nem akkor csinálja.
őszintén szólva kétlem hogy egy egészséges mentalitású kutya legyen az bármilyen fajta csak úgy végignézné ahogyan a gazdájába kötnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!