Ezt miért csinálja Cesar Millan?
Tudtok olyan youtube linket küldeni melyben a következő rész szerepel és teljes adás?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9ihXq..
Itt én nem értem miért érinti meg Cesar a kutya orra fölötti részt 1:12 környékén? Mintha direkt ingerelné?
a kutya kaja agresszios: agresszivan védelmezi a kajáját
Ceaser épp azt magyarázza gazdának hogy így néz ki mikor a kutya nyugodt. egy nyugodt kutyához pedig hozzá lehet ugye bárhol érni (ez azért lenne fontos ahogy olvasok egy ismertetőt a részről, mert a családban kisgyerek van)... csak a kutyus nem volt annyira nyugodt mint ő azt hitte... mondta is hogy nem látta hogy ez fog jönni
9 évad 14 rész de nem találtam ingyenesen
Most reggel belenéztem az egyik adásába a TV-ben. Már 2 éve nem néztem ezt a műsort, mert túl sok sületlenséget hord össze ez a kis mexikói kozmetikus és túl sok ember állítja azt, azok közül, akik a műsorban szerepeltek, hogy valahogy rajtuk nem segített ez a bökdösős, pisszegős módszer.
Összesen úgy 20 percet bírtam most is. Úgy az ötödik, hatodik marhaság után tollat ragadtam és elkezdtem írni, miket tett és mondott. Vannak igazi gyöngyszemek is. :)
Félelmi agressziós csivaváról volt szó, aki minden embernek, a gazdájának is neki ment, rettegett mindentől és végig nagyon ideges, feszült volt.
Íme a "csodálatos" doktorbácsi néhány hozzászólása, többnyire szó szerint.
-kutya vicsorog morog, a sarokba volt beszorítva "most nem agresszív, mert nem támad".
-"azért remeg, mert az elméje nincs hozzászokva az engedelmességhez"
-kutya remeg, hevesen liheg, kidülledt "bálna" szemek, többször ásít, domború hát, farok a hasa alatt, állandó szájnyalogatás, már nem mer kitörni, menekülni "láthatjátok, hogy most került nyugodt állapotba"
-kutyára sikeresen rádobtak egy pórázt, mindig mikor félelmében kitámadna, Cézár ránt egyet rajta. Nem oldja a feszültséget, csak gátolja. Gazdi kérdezi, hogy ezt ő is kipróbálhatja-e, mire a doki kis önreklámozás céljából: "Nem! Ehhez nagy tapasztalat kell!"
-kutyát elviszi a gazdi mellől, egy szállodai szobában vannak. A nyakörvet akarja ráerőszakolni. A csivi kifordul a konfliktus helyzetből, a doki bá követi, megint sarokba szorítja, fölé hajol, a kutya többször kitámad, mindannyiszor jó erőse belevág a kutya nyakába az ujjával, szegény állat már reszket. Végül már mozdulni sem mer, akkor aggatja rá Millan a nyakörvet. Pozitív megerősítés nincs, negatív megerősítés annyi, hogy kiengedi a kutyás a sarokból. El is menekül szegény.
-Már szerencsétlen állat végleg kimerült, még mindig tovább nyaggatják, beledugják a képébe a kamerát, attól csak még inkább pánikol szegény. Még néhányszor kiprovokálják az agressziót, valamilyen szinten gátolja, de megint nem old semmit a feszültségén.
-és a kedvencem: szagosított kesztyű. :) "ha az ember hozzádörgölőzik egy kutyához, a kutya számára azt jelenti, hogy hozzá tartozik" a szagok miatt. Ez a kötődés kialakítása. :) Megnézném én, hogy ha bármelyik kutyámhoz hozzá dörgölőzne valaki, mennyire kötődnének hozzá. :) Én itt kapcsoltam ki az adást.
Azért az különös, hogy teljes adást nem lehet látni tőle. És ki biztosítja, hogy míg a kamera nem mutatja, nem csinált valamit a kutyával? Ugyan miért kell kivágni jeleneteket? És a gazdáknak miért nem mond soha semmit? Beszél velük 10 percet és jól van. Ő otthon csinál néhány hókusz-pókuszt és vissza viszi a kutyát. De tudok olyat is, hogy nem tudta "megjavítani" az állatot, ezért másikat, közel hasonlót rakott be a filmbe.
van egy másik ilyen kutya doki, hölgy és angliában. ő a pozitiv megerősítést használja... viszont ő nem szimpatikus. no nem azért mert ha egy kutyával baj van akkor egyből ivartalanitás, mert igaz. hanem azt hogy ő ha egy túl problémás kutyával találkozik egyből azt mondja nincs mit tenni el kell altatni. Míg Cesar kiemeli, elviszi rehabra, egyszóval mindent meg tesz...
volt valami kutyás versenyes dolog (linkelem a youtube videot) a nőci teljesen kiakadt az egyik csávóra mert bár kutyája tökéletesen végrehajtotta a feladatot ő nem a poz meg erősitést hanem a Cesae féle falkavezérség módszerrel irányította...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!