Ezt miért csinálja Cesar Millan?
Tudtok olyan youtube linket küldeni melyben a következő rész szerepel és teljes adás?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9ihXq..
Itt én nem értem miért érinti meg Cesar a kutya orra fölötti részt 1:12 környékén? Mintha direkt ingerelné?
Ez kedves tőled! :) Na látod, pont az ilyenek miatt szokták utálni a kutyásokat, pont az ilyenek miatt tartják őket bunkónak, mint te, drágám. :) Te beszélsz intelligenciáról, mikor azt se tudod, hány kutyám van, hogy nevelem őket és hány problémás esettel találkoztam már? És szidsz engem? Mikor fogalmad sincs arról, hogy ki vagyok, mit tettem le eddig az asztalra? Kedves, ez így öngól! :) Már bocsánat, ha a kis világnézetedet felborítom, de az azért alap, hogy kutya nem agresszív a gazdája felé, nem fél semmitől a gazdája jelenlétében, nem ugrál, ha a gazda nem akarja, nem csinál semmi olyan viselkedést, amit a gazda nem akar, nem agresszív más kutyákkal, állatokkal. Bizony ezek mind a kettő kutyámnál megvannak, mert ez a minimum. Akármilyen, de ezt értsd szó szerint, akármilyen viselkedést le tudok állítani mind a kettő kutyámnál. Mikor rohannak nyúl, őz után és megállnak, ha rájuk szólok. Mikor virslivel, csonttal apportíroznak idegen embereknek (az egyik feladat vizsgán is és majd terápián is lesz ilyen, igen, az egyik kutyámat terápiás kutyának szánom). Az neked nagy eredmény, hogy a kutya nem morog, mikor lerakod az ételt? Ez annyira aranyos és naiv! :) És annyira mutatja a tapasztalatlanságodat.
Kutyasuliban hetente látok agresszív, problémás kutyákat. Hetente találkozok súlyos esetekkel, sokszor súlyosabbakkal is, mint amiket a dokika be mer vállalni. És igen, pont elég gyakran megyek be a fiatalabb kutyámmal (hovawart) én is segíteni a terápiát.
A másik kutyám, egy puli mix kan, mindent és mindenkit, aki idegen volt, meg akart semmisíteni. Embert, kutyát, a cicámat. 6 éves volt, mikor a nagyapám halála után örököltem, soha semmilyen nevelést nem kapott, soha nem foglalkoztak vele rendesen. Láss csodát, pár hónap MEGFELELŐ foglalkozás elég volt neki. Én dolgoztam vele, nem pedig egy hozzá nem értő vadidegen, aki a kamera és a gazdi mögött úgy üti-veri, ahogy akarja. Lám ma már egy kiegyensúlyozott kutya, akivel akárhol tudok póráz nélkül sétálni nyugodtan. Arra is volt példa, hogy tüzelő szukával és más kanokkal sétáltunk, egyszer kellett rászólnom, többet nem is akart fedezni. Agressziót egyáltalán nem mutatott a többi kan felé. (Mesélhetsz te is nyugodtan kitalált történeteket a két képzeletbeli boxeredről. Sajnos a korod béli kamaszoknak szokása az ilyen hazudozás.) De arra válaszolj már kérlek, vajon miért nem mutatják a műsorba soha, hogy valóban megoldódott-e az adott probléma? Néha mutatják a kutyákat később, de valahogy még mindig félnek, még mindig agresszívek, esetleg már nem annyira. Amelyik meg nem javult, azt nem is mutatják persze, hisz negatív reklám.
Nagyon sajnálom, hogy le kell rombolnom a kis álomvilágod, de a boxerek nem épp kemény kutyák. Gazda centrikus bohócok, akik a légynek sem tudnak ártani már a egy kicsit is megfelelő nevelés mellett. Ismerem a fajtát. Én azért elgondolkoznék a helyedben, hogy nem csináltál-e valamit nagyon rosszul a nevelésükben, ha ennyit szenvedtél velük. Mert ha ennyire nagyra vagy azzal, hogy a kutyáid kutyaként viselkednek, akkor ott bizony rengeteg energia és szenvedés lehet a háttérben.
Azzal jössz, hogy ne ítéljek egy adásból. De azért szégyen, hogy egyetlen adásban is ennyi gond van. Ismerem a fajtádat, van egy rendszer, módszer, amiben vakon hiszel és szerinted semmi más nem működik. Ha valaki azt szidja vagy megkérdőjelezi logikus alapokon, ugyan válaszolni nem tudsz rá, de az illető máris 0 IQ-val rendelkezik, nem éri fel a te eget rengető intelligenciádat -és arroganciádat. Remélem vagy elég művelt és veszed a poént itt. :)
Kedvesem, a második diplomáért hajtok és vizsgaidőszak van!
Ami meg a nagy elkötelezettséget illeti, cézár nem a kutyák irányt elkötelezett, hanem a pénz iránt. Az egész műsor a pénzért megy csak, semmi másért. Szépen befolyásolja az embereket. Ahol ő csodát tesz, ott bejön halk zene, profi operatőri munka, megható képek, stb. Az már másodlagos, hogy amit csinál az értelmes lépés-e, segíti-e a kutyát.
Nem értetted a poént az írásom végén, kár. Bár érthető, nem a te korosztályodnak készült.
Gyerek vagy még, kis kamasz, mert egy értelmes felnőtt nem ír olyan választ, mint amit te küldtél nekem. Kamasz kezébe pedig nem adunk két kutyát, ez alap! Ezt minden felelős szülő így gondolja. Ezért mondom, hogy a kutyáid csak kitaláltak lehetnek. ("Milyen alapon ítélsz el úgy valakit, hogy annyit sem érsz, mint a fél keze?"; "nincs annyi intelligenciád"; "Ismét csak gratulálni tudok a 0ás IQ szintedhez és a negatív, önfejű véleményedhez"; "Gondolom nem lenne ekkora szád, ha saját kutyád lenne, vagy minimálisan is konyítanál az állatokhoz, vagy a nevelésükhöz. Menj vissza általános iskolába Biológia órákra és figyelj oda egy kicsit :)"; "oltárt állítsak nagyszerű elmédnek és napi 24 órában azt dicsőítsem."; "Innen is látszik a különbség közöttünk és az intelligenciánk között :)") Ezek alapján úgy 13-14, legfeljebb 16 évesnek tippellek. Túl jól ismerem ezt a korosztályt. Nem volt gyerekszobád, de erről nem te tehetsz, tudom. Ez egyre inkább jellemző hazánkban.
Hogy miért vitatkozok veled? Ez csak szerinted vita. Én véleményt írtam mindig, sajnos te vetted magadra. A cézár elleni érveimet elég jól leírtam abban a hozzászólásban, ahol idéztem tőle. A fő baj vele, hogy nem képes értelmezni a kutya kommunikációját, nem ismeri fel, mikor mit kellene tennie. Egy félős kutyát nem alázunk be, nem fenyítjük csak az adás kedvéért a végtelenségig, hanem oldjuk. Ő sosem oldja a kutyák feszültségét, csak gátolja a kitörést, ami csak olaj a tűzre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!