Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Beteg a kiskutyám?

Beteg a kiskutyám?

Figyelt kérdés
Ma kaptam egy extra mini yorkit, és egésznap fosott. De szószerint, folyékonyat. 4x.Ez normális? Szerintem, nem. Komoly lehet? Vigyem el orvoshoz valahova holnap? Hétfőn mindenképpen viszem, chip meg oltás miatt, de s.o.s a dolog?
2013. jan. 12. 21:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Jajj... ha tovább fosik, vidd el holnap!
2013. jan. 12. 22:00
 2/16 anonim ***** válasza:
52%

A fosással az a baj, hogy kiszáradhat a kiskutya. Nekem mindkét kutyám fosott (nem ennyire mondjuk), mikor hazahoztam őket, valószínűleg a költözés miatt, meg az egyikük mást is kapott enni, mint amit eddig megszokott. Amit tenned kell:

- csak jól megfőtt csirkemellet és szétfőtt riszt kapjon a kiskutya enni! ez megfogja a hasát

- itasd rendszeresen! Ha a vizet nem issza, akkor vízzel hígított tejet adj neki, vagy leveskockát

2013. jan. 12. 22:01
 3/16 anonim ***** válasza:
Kiszáradhat. Eleve fosós kutyát úgy sem olt be normális orvos. Szóval, ha van a környékeden holnap rendelés, vidd orvoshoz.
2013. jan. 12. 22:12
 4/16 anonim ***** válasza:
36%
vagy fordulj ahoz akitől vetted! Ha tenyésztőtől vetted akkor segíteni fog, ha szaporítótól akkor meg legalább tanulsz az essetből!
2013. jan. 12. 22:15
 5/16 A kérdező kommentje:
nem vettem, kaptam. dél óta 4x fosott.
2013. jan. 12. 22:37
 6/16 kira kenzo ***** válasza:
Valószínű az új környezet lehet az oka. De mindenképpen vidd el hétfőn orvoshoz. Lehetséges hogy a kajaváltás is meg fogja viselni.
2013. jan. 12. 22:43
 7/16 anonim ***** válasza:
44%

ma 22:15

Jólesik nekimenni a másiknak? Ha szaporítótól vette volna netán, akkor mit számít, ha gond van a kutyával, ugye? Akkor már nem is kell neki használható tanács a gondjára, hiszen így járt?

2013. jan. 12. 22:50
 8/16 anonim ***** válasza:
36%
A tenyésztő ismeri legjobban a kutyát, erre mit lehet mást írni. Kaja váltás? A tenyésztő ad minimum egy hétre elegendő tápot a kutyához. Ez nem nekimenés, hogy közöltem, hogy fel kell hívni a tenyésztőt akitől vették. Ha hazavisznek egy kutyát ami rögtön hasmenéses akkor nem ide kell írkálni, hanem szépen fel kell keresni a tenyésztőt és megmondani hogy ez és ez a helyzet! Milyen kutya az amit le se oltottak? És hasmenésre akarja leoltatni? Lehet parvo vírus is, ahogy olvasom és feltételezve hogy oltást se kapott. Ha tényleg annyira kicsi a kutya és továbbra is fosni fog akkor a kiszáradás vár rá. Lehet infúzióra kötni vagy FELHÍVNI A TENYÉSZTŐT!
2013. jan. 12. 23:11
 9/16 anonim ***** válasza:

" ha szaporítótól akkor meg legalább tanulsz az essetből!"

Akkor ezt nem is te írtad.

2013. jan. 12. 23:13
 10/16 anonim ***** válasza:
36%
jó akkor tessék: nagyon jól tetted hogy ide írtál először, ez teljesen normális, hogy még ilyen idős korban nem kapott oltást a hasmenés is teljesen normális, minden kutya amit megvesznek az első pár napban a kiszáradás szélén áll, te mindent megtettél felelős tenyésztőt választottál, és nyilván a tenyésztő is mindent megfelelően csinált ezért fel se kell hívnod. Rendbe fog jönni és egy egészséges kiskutya lesz. Holnap beoltjátok és minden rendben lesz. A doki is csodát művel vele elvégre már 6 vagy 7 hetes kész felnőtt kutya!
2013. jan. 12. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!