Perelni akarnak! Szerintetek van okom félni?
Ma amikor sétáltattam a kutyám, az egyik portáról kijött egy staff vagy pitbull vagy ehhez hasonló keverék, nem tudom, nem is érdekel a fajtája. a lényeg, hogy ránk rontott, és elkapta a kutyámat. szerencsére nem lett komoly baja az enyémnek, csak felszíni sérülés, de amikor láttam, hogy az a dög belekapaszkodott az enyémnek a lábába, és elkezdte tépni, akkor felrúgtam a kutyát.
Nagyon szerencsétlenül találtam el, mert pont arcon rúgtam, és a szája is elkezdett vérezni. Már nagyon bánom, meg akkor is nagyon megijedtem, mert nem akartam ezt, csak azt, hogy elengedje az enyémet. a nagy hangzavarra kijött a gazdája, és közölte hogy felfog jelenteni állatkínzásért. erre ugye kezdődött a szócsata, hogy én is felfogom, de mivel látszott a gazdán, hogy jó ha a 8 általános elvégezte, ezért amikor próbált kioktatni fogtam magam, otthagytam, és elmentem a dokihoz, akinél 7000ft-t hagytam ott, mert nem láttam annak a kutyának az oltási könyvét, ezért kapott valami injekciót az enyém, plusz a fertőtlenítés, meg bevan most kötve a lába.
szerintetek, ha feljelent, akkor van esélye megnyerni? végülis, én is hibáztam, mert nem kellett volna ekkorát rúgnom.
Nem érdemes feljelentenie téged, több okból is
1. Az illető pasast is megbüntetik, mert a kutyája balesetveszélyes.
2. Sok-sok hónapokig eltarthat egy bírósági per, ami ugye pénzbe kerül
3. Ha meg is nyered a pert (van rá esély) azért téged is megbüntethetnek pénzbírsággal, mert te is szabálytalanul sétáltatod a kutyádat. Mivel nem írtad hogy pórázon volt vagy sem, így feltételezem hogy pórázon sétáltattad. De ne m volt rajta szájkosár. HA volt rajta akkor elnézést, hogy így gondoltam, de nem írtad le.
Póráz... tudok én jobbat. A mi pórázon vezetett kutyánkat (argentin dog) pofán harapta egy másik kutya (roti), ami "zárt kertből" szabadult ki. Még a tulajnak állt feljebb, hogy mi kutyánkon miért nem volt szájkosár, merthogy egy ilyen kutyára mint a miénk kötelező a szájkosár... Hiába magyaráztuk neki, hogy ad1. nem kötelező a szájkosár, csak tömegközlekedésnél, ad2. ha lett volna szájkosár, akkor is kirontott volna a dögje.
Erre mondtuk, hogy akkor hívunk rendőrt. Ekkor kapott észbe a férje, és inkább elvitt az ügyeletre. Szépen kifizette az orvosi költséget, és szerencséjére a doki nem számolta fel a varrás költségét, csak az ügyeleti vizsgálat díját.
Kérdésedre válaszolva, nincs semmi félni valód. Sőt inkább az ő szájának kéne alapállásban lennie.
még egyszer köszönöm a válaszokat, tényleg hasznosak voltak.
természetesen városon belül pórázzal sétálunk, de szájkosár nincs rajta, mivel nem kötelező, ebbe nem is szoktak belekötni, meg egy husky kutyusról van szó, aki teljesen jól nevelt, barátságos, és az emberek reakciója is az szokott lenni, hogy de aranyos, és ha már csak ránéz valaki mosolyogva, akkor ő kiugrik a bőréből örömében:) Amúgy, nem akarok én se pereskedni, se az állatorvosi költségeket kifizettetni vele, mert úgyis tudom, hogy futnám a felesleges köröket, meg fárasztó procedúra lenne az most nekem, és a végén úgyse fizetne. Meg az igazat megvallva, inkább azt, amit nekem adott volna állatorvosra, remélem arra fogja költeni, hogy a sajátját elvigye, legalább megnézetni, hogy mennyire szakadt fel a szája.
nem tudom, hogy az ebtartó volt-e, de ha ő volt, akkor szóljon hozzá a témához, mert kíváncsi lennék az ő nézőpontjára is.
Én mindenkit felpontoztam, kivéve azt, aki a szájkosaras dolgot mondta, őt se nem fel, se nem le nem pontoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!