Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány évet lehet kapni állatölé...

Gacsy kérdése:

Hány évet lehet kapni állatölésért? ( leütötték a kutyusom)

Figyelt kérdés

2013. jan. 10. 21:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Tehát te tudtál róla, hogy ha megint hagyod szabadon kószálni, akkor baja lesz. Gratulálok! Máskor jobban figyelj az állatodra és magadra vess!
2013. jan. 10. 22:39
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Hibáztál, mert a kutyád felügyelet nélkül kószált. Persze, így is elítélendő, ami vele történt.

De nem tudod bizonyítani ki tette.

Egyáltalán nem helyes dolog magára hagyni egy kutyát egy telken. Még akkor sem, ha naponta kinéznek rá.A kutyának az emberre van szüksége. Mellette, vele akar élni.Erre születtek.

2013. jan. 10. 23:06
 13/24 ratata ***** válasza:
100%
te vagy a hibás mert a törvény szerint csak veled és pórázon lehet kint és nagy felelőtlenség hagyni koszalni.vannak olyan fajták amikkel megoldható a telek őrzés pl kaj, kau de akkor alap hogy legyen kutyabiztos kerítés mert előbb utóbb téged fognak keresni a rendőrök
2013. jan. 11. 06:44
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne azzal foglalkozz, hogy ő mennyit kaphat, hanem azzal, hogy te. Mivel nem akadályoztad meg, hogy a kutyád a telekről kiszökhessen, így még téged fognak megbüntetni, ha megpróbálsz lépni, és elmondod, hogyan történt.
2013. jan. 11. 08:51
 15/24 anonim ***** válasza:

Ez állatkínzás, az teljesen lényegtelen ebből a szempontból, hogy nem volt megfelelően tartva a kutya (mert el tudott szökni). Én a helyedben feljelentést tennék ismeretlen tettes ellen. Aztán szépen elmeséled, hogy erre és erre az emberre gyanakszol, mert egyszer már megfenyegetett a kutya megölésével, de nem állítod, hogy ő volt (nehogy beleszaladj a hamis vádba). Akkor valószínűleg elő fogják venni az illetőt és őt is meghallgatják. Megvan még a kutya teteme? Le lett fényképezve? Elő lehet ásni, ha már eltemettétek? Most elég fagyos az idő, talán még jó állapotban van. Tanúk kellenek sok, akik látták a haldokló kutyát, vagy még jobb lenne ha magát az esetet, vagy akik hallották a fenyegetést. Nem mondom, hogy biztosan sikerre vezetne, de ha az én kutyámmal történt volna, biztosan megpróbálnám ezt.

Végzős joghallgató vagyok, állatkínzásból írom a szakdolgozatom. Rengeteg ügyet néztem át, szerintem ebben az esetben még van is némi halvány remény arra, hogy legalább bírósági ügyszakba kerüljön az eset. Az is elég megterhelő lenne az illetőnek. Az nem igaz, hogy nem szoktak ülőst büntetést kiszabni állatkínzásért. Régen talán így volt, de ma már változott a bírói gyakorlat. A pénzbüntetés is sokkal nagyobb lett és én is találkoztam már ülős üggyel.

2013. jan. 11. 13:22
 16/24 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, példaként említem, egy elkövető azért kapott 6 hónap fogházat, mert a saját kutyáját úgy tartotta, hogy a nyakörv belenőtt a nyakába. Az a kutya még csak meg sem halt, mégis ülőset kapott. Ez 2012-ben történt.
2013. jan. 11. 13:29
 17/24 anonim ***** válasza:

Kedves "kolléga-aspiráns" ha arra gondolsz hogy ilyen közvetett bizonyítékokra felépül egy normális vád, akkor nézd csak még tovább a jogeseteket.

Tanúkat meg a tettes is hozhat hogy megtámadta a kutya...

Másik meg hogy nem "ülős", hanem végrehajtandó szabadságvesztés.

2013. jan. 11. 15:01
 18/24 anonim ***** válasza:
mindenképp jelentsd fel. az ilyennek bűnhődnie kell. nekem több éve agyon ütötték a kutyámat és belehalt :S
2013. jan. 11. 15:37
 19/24 anonim ***** válasza:

15:01-es, honnan tudod, hogy az illető, akire gyanakszik a kérdező milyen tanúkat tud összeszedni? Mi van ha beismeri? Szerintem igenis van rá esély, hogy úgy alakulnak a dolgok, hogy vádemelés lesz belőle. Nem jósolgatni kell, senki nem lát a jövőbe, egy próbát mindenképp megér.

Szerintem mindenki nagyon jól értette mire utalok az "ülős" kifejezéssel, ami csak egy szleng. De látom tényleg jogász vagy, minden szavamba belekötsz. :)

2013. jan. 11. 17:51
 20/24 anonim ***** válasza:
Ha valakinek a saját kutyájának a nyakába vág a nyakörv, az könnyen bizonyítható. Viszont itt szinte semmi sem. Kinti macskát is elütik, megmérgezik, nem büntetnek meg senkit, most sem fognak.
2013. jan. 11. 17:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!