Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassuk össze a...

Hogyan szoktassuk össze a kutyákat?

Figyelt kérdés

Párom 4 éves szállás szőrű tacskóját szeretnénk összeszoktatni 6 éves border collie-tacsi keverék kutyusommal, együtt élés céljából.

Mindkét kutya ivartalanított nőstény.

Az én kutyusom csendes, nyugodt, inkább megadja magát, de ha nagyon rátámadnak, megvédi magát. A másik kutyus hangosabb, de nem agresszív fellépésű, szeleburdi.

tegnap 21:09
 1/3 A kérdező kommentje:
*szálkás
tegnap 21:09
 2/3 anonim válasza:
100%
Ha még sosem találkoztak, ne valamelyikőtök otthonában legyen, mert akkor nagyon egyenlőtlen a terep és fenyegető is lehet. Pl egy séta nem lenne rossz elsőre, ahol összefuttok és akár tisztes távolból láthatjátok a reakciót. Amúgy nem biztos, hogy rossz, hogy nem két domináns személyiség találkozik össze. Ha a sétánál úgy tűnik nincs gond, akár össze lehet egy kerítésen át engedni őket, hogy megszagolják egymást, de ott a biztonság is. Max. csak ezután hagynám őket minden nélkül ismerkedni, játszani. Mi legalábbis így csináltuk, meg a kaját nagyon sokáig külön adtuk nekik. Nem volt gond, de fő az elővigyázatosság. Ha nagyon összekapni készülnek, érdemes egy trénert, kutyasulis oktatót felkeresni, ők fel vannak készülve sok mindenre, mint egy kutya-pszichológus. Ha gond van érdemes erre pénzt szánni, mert segíthet.
tegnap 21:47
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönjük!

Ma hoztuk az én kutyámat, így már közös terepen vannak, de mégsem egészen, mert két külön udvar van, annak is az első felében van az enyém. A tacskó érzi a másik jelenlétét, ugatta is de abbahagyta hamar. Az én kutyusom egyelőre bevonult az új kis helyére. Így lényegében nem a tacskó territóriumán van igazából.

Most egyelőre mind a kettőt jól megszeretgettük, holnap megpróbálkozunk egy sétával, hogy az utcán találkozzanak először.

tegnap 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!