Mennyit költesz kistestű kutyádra havonta?
"Igen mivel rengeteget utazunk is. Ha bevizezem a póló hátát akkor az kellőképpen hűti, a szőrét nem vizezem mert akkor beleragad a por és eléggé nagy gondot szentelek a szőr karbantartásának!"
Oké, megfogtál, a vizes megoldás eszembe sem jutott. :)
Csivava krémszínű 5 éves szuka kutyusom van ! :)
Havonta szinte semmit nem költök rá, mert a royal canin táp,amit szoktam neki venni a fél kilós is elég neki negyed évre :) + szoktam neki venni pedigree smal dogs száraztápot abból a fél kilós kb 300Ft,de ezt is negyed évre be tudom neki osztani :) A jutalomfalatok terén a nagyim szokott neki venni dobozos jutalomfalatot, ami fél kilós és sok kutyafalatka van benne, csont szívecske és egyéb alakuak :) Nagyon szereti, ez egyben fogtisztítós is:) Egy ilyen dogoz elég neki fél évre is :) Az ára olyan 1000Ft körül van. Én azt nem számolom bele, hogy adom neki kis párizsit vagy szalámit sajtot egyebek mert olyan minimális,hogy az nem is költség :) És nagyon szereti a zöldséget, gyümölcsöt ezeket is rendszeresen adok neki, persze pici falatokat :)
Egyéb költségek:
Kutyakozmetikushoz rendszeresen elviszem negyedévente:)
A kozmetika ára amiben minden bennevan a bűzmirigynyomástól a körömvágáson át, minden és még parfümöt is kap a végén, szóval ez egy alkalom 2500Ft Ezt egy évben 4szer az 10ezer Ft a kozmetika de mindíg ápolt és egészséges, valamint szép és jól érzi magát tőle :)
Ezzel nagy örömet szerzek neki :)
Az oltás a veszettség elleni 3000Ft egy évben
A csepegtető bolha ill kullancs elleni készítmény az tavasztől koraőszig tart havonta ezer Ft fél éven át kb 5 ezer Ft elmegy rá:) Vannak labdái, kutyafekhelye (rózsaszín) és sok ruhácskája :) 2 télikabát, 3 pulcsi, 3 ruhácska ami tavaszi őszi van egy ami nagyon egyedi azt csak nyáron hordja:) Kiengedős póráz, hám, (lila és rózsaszínű) és van egy piros csillogós nyakorve is :)
Összességébe nekem a csivavám egy évben 20ezer Ft-be kerül de ebben minden bennevan :) A világ legcukibb kutyája és a tartása is egyszerű :) Rövidszőrű csivava
Mostanában tervezek neki beszerezni egy exkluziv kutyatáskát, mert a régi kezd szétjöttni :)
A csivava tartása egyszerű és kevés pénzből kihozható :)
23/L
Kedves majoros13!
Nem éheztetem a csivavámat! 2kg a csivim, és a száraztáp mellet minden nap kap párizsit vagy sonkát vagy sajtot vagy szalámit és egyéb húsokat zöldséget és gyümölcsöket is
Ezért írtam,hogy a táp az még plusz kiegészítő és erre jön még rá a jutalomfalat amiből naponta kap 3db-ot :)
Én nem csak tápot adok a csivavámnak ezért is elég neki egy fél kilós táp negyed évig :)
mopsz 2 éves 2 hónap alatt eszik 7 kg tápot ami 13.000-
egy havi kajája 6500.-+ba semmit se kaphat mert allergiás..
nehéz havi átlagot számolni,de ha nincs gond akkor csak a kaja van.
Játékot már nem veszünk mert tele van vele minden.
Szerintem az elején sok a költség mivel mindent megkell venni(fekvőke,játék,kaja,oltások sb..)Viszont jöhetnek hirtlen költségek a mi esetünkben szemműtét..
Ha kell akkor ruhát is kell venni,abból se elég egy.
Beagle kutyám van, 2-3 havonta veszünk 15 kg kutyatápot = 5000 ft.Kozmetika helyett nyáron egy kefe és egy vakaró 3000 + fürdetés (sampon kutyáknak 2000 ft víz= ?) télen , ősszel és tavasszal= kefe+vakaró a nyári , kistörölköző az eső miatt plusz játékok jutifali= kb 5000
évente kb 15 000 ft + a doki
Törpe snacim van, kb most lehet 3 éves. (menhelyes, azért nem tudom pontosan)
Havonta kaját meg jutit veszek neki. Az nem haladja meg a 4000ft-ot. Plusz az ilyen, maradék neki. Mármint egy fél alma, tojás, meg ilyesmi.
Azon kívül amit egyszer kellett neki venni (oltások és chip nélkül):
Fekhelynek én egy nagy párnát adtam oda, ingyen volt.
Póráz és nyakörv: 3000fft.
Bolhanyakörv 3 havonta: 1500ft.
Fésű: ha jól emlékszem, 1000ft volt.
Sampon: 600ft
Játék csont: 1000ft
Ladba, amibe jutit lehet tenni: 3000ft (jó sok volt :S)
Klikker: ha jól emlékszme 2000ft volt.
A többi játéka meg már vagy kimúlt, vagy kapott dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!