Tényleg megérte bevezetni a kötelező chipet? Bővebben lent.
Nem a kötelező chip miatt altatják el, hanem pont amiatt, mert nincs bennük.
Ezek a kutyák mind elveszett, talált kutyák. Talált kutyánál a gazdinak 14 napja van jelentkezni a kutyáért, ezt követően elaltathatók.
Ha valaki önszántából adja le kutyáját, mert mondjuk nincs pénze (3500 Ft!!!) arra, hogy chip-et rakasson a kutyába, akkor ott nincs türelmi idő, akár azonnal elaltatható.
Kérdem én, hogy hónapok teltek elmúlt hónapok nem adtak lehetőséget mindenkinek, hogy összegyűjtsön 3500 ft-ot???
Kérdező: nagyon sokan azért nem rakattak chipet a kutyába, mert nincs pénzük. Akkor kérdem én, ha majd lesz egy hirtelen barominagy állatorvosi költsége, miből fogja fizetni? Mert vidéken nem szokás ellátni a kutyát, mert lesz másik. Így majd csak azoknak lesz kutyájuk, akiknek lesz pénze az ellátásra. És igen, én úgy vagyok vele, hogy kutyát és más állatot az ember akkor vegyen magához, ha van rá pénze. Nem csak riasztónak, meg hogy legyen, fel kéne már fogni, hogy a kutya egy élőlény, akinek szükségletei is vannak.
És tudtuk előre, hogy rengeteg áldozata lesz ennek, fel voltak rá készülve a menhelyek és az emberek egyaránt. Nem hiszem el,hogy nyár óta képtelenek voltak az emberek összeszedni a pénz, meg olyan kifogásokkal jöttek elő, hogy mert nem megy ki a kertből. ÉS itt a baj. Hogy nem foglalkoznak az állattal. Hiába van x méretű kert, az nem váltja fel a sétát.
Az önsétáltató kutyáktól meg rosszul vagyok, hogy azt kell néznem séta közben, hogy mikor talál meg minket egy. És hálistennek, ez is kiküszöbölhető lesz, mert amint kijön a kutya a kertből gazda nélkül, szépen visszaviszik és megkérdezik, mi a francot keres a kutya egyedül, holott póráztörvény van..
Az pedig nagyon rossz kifogás, hogy nincs pénz. A kutyára nincs pénz, nem akar rá költeni. Láttam én is a híradóban, hogy valakinek 5 kutyája van, szegény család, és nem volt pénzük. De még a jobbik eset, mert nem kidobták a kutyákat, kaptak támogatást a menhelytől, 3 chipet ingyen kaptak. El tudom képzelni, hogy azért van 5 kutyájuk, mert nem ivartalanítottak, lehet, hogy pénzért is adták a kölyköket, tehát nem, hogy a kutyára nincs pénz, a kutyából akartak pénzt csinálni. Ha meg szegények, nem tudom miért kellett 5 kutyát befogadni, ez kb olyan, mint egy bizonyos kisebbség, akinek 5 gyerekük van, de nincs pénz ellátni őket, így mindent ingyen kapnak.
Nem kell ezeket sajnálni.
6os vagyok.
Igen, ezt akartam még beleírni, hogy azt várom, hogy végre az ivartalanítás is kötelező legyen minden keverék és tk nélküli kutyának. Maga lenne a mennyország...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!