A 7 éves kutyámba is be kell rakatni a chipet? Mert a dokink egy szóval sem említette, pedig tudja, hogy csak tetkója van, chipje nincs. Én meg azt hittem, hogy csak a most született kutyákba kötelező beültetni. Most akkor?
Tele a világ azzal, hogy MINDEN KUTYÁBA KELL CHIP.
Ha a dokid nem szólt, majd szól az első oltásnál, amikor neki kötelező ellenőrizni a chip meglétét. A tetkó sem számít mentességnek a törvény alól.
"A 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. §-a a következő (10)–(12) bekezdésekkel egészül ki:"
"(10) Négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható."
Azért vannak értelmetlenségek is a chippeléssel...
A 70 éves nagybátyám, most nem igazán érti, hogy mi értelme van "csipszelni" a kutyáját aki: (legalább, mert azóta van nála és kölyökként találták) 16 éves, óriás snaucer keverék és évente egy azaz 1 alkalommal viszi ki a kertből (amikor oltásra mennek).
És igaza van ezt én sem értem: hiszen nagy valószínűséggel tán már 1 éve sincs hátra szegény kis öreg kutyusnak...
Szerintem sok hozzá hasonló kutya van, akiket teljesen értelmetlen regisztrálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!