Nagy terület őrzése - bullterrier vagy kuvasz? Mit tegyünk?
Nagy szerelemem volt mindig a bullterrier, egyik régi ismerősömnek az volt, onnantól teljesen beleestem a fajtába, úgy gondoltam, ha lesz újból kutyám, az csak bull lehet. Történt aztán, hogy összejöttem a jelenlegi párommal, most pedig az összeköltözésnél tartunk. Családi ház, falun, elég nagy telekkel. Szeretnék kutyát, de szemponttá vált (ami eddig nekem városlakóként nem volt), hogy a kutya tudja őrizni a területet. A páromnak semmi kifogása a bulli ellen, ha ennek a célnak "megfelel", viszont szerinte érdemes megfontolni a kuvaszt inkább (az is nagy kedvencem amúgy). Szerintetek?
N22
A bullterrier nem házőrző fajta. Kicsi, emberekkel barátságos, hideget nem bírja. A mi környékünkön több bullterriert is elloptak az utóbbi 3-4 évben.
A kuvasz viszont tipikus területőrző kutya, a pásztorkutyáknál nincs jobb ilyen feladatra.
Későn olvastam a kérdést,már mindent beírtak előttem.Csak annyi,hogy gyakorló bullterrieresként nektek inkább a kuvaszt javasolnám.A bullterrier nem boldog,ha nem lehet folyton a gazdival.
Kuvasznál arra figyeljetek,hogy ne netről olcsón vagy szomszédból vegyetek,hanem csak ellenőrzött tenyészetből,jó idegrendszerű szülőktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!