A kutyámnak nincs chipje?
Nahmost ha a kutyában van chip aki nem vigyáz rá azon számon lehet kérni hogy mégis mi a lópikuláért nem. Ha megharap valakit egy "kóbor" kutya vagy elütnek egy kutyát akkor a gazdáján számon lehet kérni a kárt mivel a chip alapján be lehet azonosítani a kutyát.
És pont azért a 30as táblás hasonlatot írtam mert az a legkisebb vétség a féktáv nem változik akkorát amúgy ahol ezt a hihetelen sebességet elértem ott előző nap még 50es tábla volt.. Engem mért nem figyelmeztettek hogy tegnap lett megváltoztatva, legközelebb figyeljek?
Szerintem tök életszerű ha az állatorvos elmondja hogy te hülye barom én szóltam hogy tegyél chipet a kutyába(persze finomabban) és bocsi de kötelességem jelenteni az önkormányzatnál hogy nincs chip a kutyádban..
Hiszen látszik hogy ha egy kutyát január 1 után chipeltek. És simán elképzelem jó kormányunkról hogy az állatorvosokat is megbüntetik ha nem tesznek jelentést az ilyenekről.
17/B. § (1) Amagánállatorvos az eb vizsgálata, kezelése elõtt köteles ellenõrizni,hogy az állat transzponderrel jelölt-e.
(2) A transzponderrel való megjelölés vagy az ivartalanítás megtörténtét az azt elvégzõ magánállatorvos az oltási
könyv vagy a kisállatútlevél megfelelõ rovatának kitöltésével, aláírásával és bélyegzõjével igazolja. Az ivartalanítás
megtörténte utólag kizárólag az ebtartó költségén elvégzett eredményes bizonyító vizsgálatot követõen igazolható.
(3) Az eb transzponderrel történõ megjelölését követõ 8 napon belül a beavatkozást végzõ magánállatorvos köteles az
állatnak az Ávtv. 42/A. § (4) bekezdése szerinti adatait a transzponderrel megjelölt ebek adatait nyilvántartó országos
elektronikus adatbázisban (továbbiakban: adatbázis) regisztrálni.
(4) A transzponderrel megjelölt, az adatbázisban nem szereplõ eb adatait az állat tartója köteles 2012. december 31-ig
a magánállatorvossal az adatbázisban regisztráltatni.
(5) Az adatbázisba történõ regisztráció díja állatonként 200 forint. Az adatbázisban regisztrált eb adatának
megváltozása miatt történõ adatmódosítás díjmentes.
(6) A transzponderrel megjelölt eb tartójának megváltozása esetén
a) az új tartó az adatváltozást 8 napon belül köteles a magánállatorvossal az adatbázisban regisztráltatni,
b) az adatbázis mûködtetõje köteles a korábbi tartó adatait legalább öt évig nyilvántartani.
(7) A transzponderrel megjelölt eb tulajdonosának, tartási helyének megváltozása, vagy az állat elpusztulása esetén
az eb tartója az adatváltozást 8 napon belül köteles a magánállatorvossal az adatbázisban regisztráltatni.
11724 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2012. évi 70. szám
(8) A transzponderrel megjelölt eb ivartalanítását vagy kisállatútlevele kiállítását az azt elvégzõ magánállatorvos
8 napon belül köteles az adatbázisban regisztrálni.
(9) Az ebösszeírás során felvett, az adatbázisban nyilvántartottaktól eltérõ vagy abból hiányzó adatokról a jegyzõ
köteles az adatbázis mûködtetõjét értesíteni.”
(11) A 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. §-a a következõ (10)–(12) bekezdésekkel egészül ki:
„(10) Négy hónaposnál idõsebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható.
(11) A (10) bekezdésekben foglaltak betartását a jegyzõ és a kerületi hivatal ellenõrzi.
(12) A négy hónaposnál idõsebb transzponderrelnemjelölt ebrõl a jegyzõ és a magánállatorvos köteles jelentést tenni
a kerületi hivatal felé.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!