Hogyan értessem meg a kutyával, hogy emberürüléket és mást sem szabad felenni? Husky.
Póráz nélkül sétálunk, mire már odaérek már megette. Ilyenkor szétrobbanok a dühtől. Most azt csináltam, hogy pórázra tettem, haza jöttünk és elzártam a kiskertbe. Ide nagyon ritkán zárom be, remélem érzi, hogy valamit nem csinált jól.
Mit tudnék tenni, hogy ezt egyszer s mindenkorra megértse?
Hogyan tudnám letiltani, kérlek segítsetek!
Csak hozzáértő gazdik válaszát várom, előre is köszönöm!
Ki mondta h hetekig vagy napokig kell úgy hagyni? percekről beszélek....
Egyszer volt, h 2 napig kizártam. A kutya úgy mozgott a lakásban, mint egy árnyék, csak feküdt a helyén, még akkor sem örült (pedig ilyenkor majd szétrobban az örömtől), amikor elővettem a nyakörvet. Mert nem szóltam hozzá, nem néztem rá, semmi. Miután pedig feloldottam, mindit úgy volt, mint előtte örült, mászkált, futkosott, labdázott, stb. Az alatt a 2 nap alatt ilyen nem fordutl elő. Nem oldja ki magát a kutya.
Nem is kell, hogy tartson tőled! A tekintély és a félelem nem jön össze. Ha meg van a kellő tekintélyed, akkor boldogan rohan be hozzád a kutya, mikor hívod. Hogyha lapítva, behúzott farokkal menne, az csak a megfélemlítésnek lenne a tünete.
Little Red
Ennek azért nincs értelme, mert a kutya oldja magát az evéstől, ivástól, mozgástól, új ingerektől és főleg az alvástól. Lehet, hogy akkor éppen nem fog kicsattanni a jó kedvtől, mikor ott vagy, de ez nem azért van, mert ő magában azt hajtogatja, hogy "jó ég, még mindig haragszik rám a 2 nappal ezelőtti hibáért, még mindig haragszik, még mindig haragszik...", hanem mert tökéletesen leveszi a te jelzéseidből, hogy nem tűröd meg, hogy bomoljon, játsszon, felhőtlenül jól érezze magát. Mert bizony a kutya erre is képes! De arra nem, hogy napokig bűntudatban éljen. Ez emberi tulajdonság, fölösleges és butaság ezt belelátni a kutyába. De nem ti hirdetitek azt mindenhol, hogyha a kutya agresszív vagy bármi gond van vele, akkor az a megoldás, hogy a gazdi napokig vagy akár egy hétig csak pórázon sétáltassa, ne dolgozzon vele, ne beszéljen hozzá, némán adja neki a kaját, stb.?
Az ijesztésnél nem arra gondoltam ,hogy azt mondod : Hu
Szarevés közben meglehet csúzlizni a seggét.
Hozzá lehet vágni valami nehezebb zörgős valamit.Pl vastag kikötő láncot.
Riasztó patront eldurrantani mellette ami papírból van. /ha nem lövésálló/ Játékboltban is lehet kapni.
Számos ötletet ki lehet találni. Az egyik csak beválik.
Nem érdekes ki pontozott le. Nem mindenki érthet velem egyet, minthogy én sem mással.
Nekem is volt szarevő kutyám. Csak mérsékelni tudtam a szarevését, leszoktatni teljesen szinte lehetetlen.
Mikor a földön intenzíven keresgélt, attól függetlenül, hogy szart talál e vagy sem, mindig hozzá kurtam valamit.
Vagy megcsörgettem egy láncot a kezemben és abbahagyta épp amit csinált vagy akar volna csinálni. Sz@arevésre gondolok.
Széklet evés volt a téma. Amire némely kutya erős késztetést érez. Tudnám hasonlítani a fekáliában és a dögben hempergőzéshez.
A talált vagy kínált élelemhez vannak más megoldások is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!