Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A sztaffordshire Bullterrier...

A sztaffordshire Bullterrier mennyire jó lakáskutya? Esetleg meg tud védeni ha kell?

Figyelt kérdés
2013. jan. 2. 23:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Én ismerek a környéken egy staffordshire bullterrier kant. Jóval ritkábban találkozok ilyen fajtáva, mint amstaffal. Ugyanis kedves többiek, akik azt hiszitek, a kérdező nem tudja, miről beszél, TI nem tudjátok! Az amerikai staffordshire terrier NEM egyenlő az angol staffordshire bullterrierrel...

És azért, mert egy "Z" betűt hozzá írt, még nem kell lehülyézni. Ez olyan, mintha azt írnám, schnaucer, közben pedig schnauzer.

Szóval. Az a staffbull nagyon jól nevelt, póráz nélkül sétál, ivaros kan és mégis minden kutyával kijön! És mivel sokan keverik a 3 hasonló fajtát (mint itt is többen), nem hinném, hogy kekeckednének az utcán. Ajánlom a tüköriskolát, ahova én járok, ott sok rokon fajtát látok és tök gyorsan tanulnak.

2013. jan. 3. 09:00
 12/16 anonim ***** válasza:
Lakáskutyának tökéletes. Én is gondolkoztam stafbullon egy időben, de valahogy nekem túl kicsi. A védelemmel is ez a probléma szerintem egy 11-16kg-os kutyát azért annyira nem vesz komolyan senki, bár persze kevesebb az esélye a "támadásnak" ha veled van egy akrámilyen kutya mint ha nincs :)
2013. jan. 3. 09:14
 13/16 anonim ***** válasza:
Na hát azért nem irigylem azt a rosszfiút, akinek egy staffbull elkapja a bokáját úgy istenesen, arra biztos nem fog ráállni pár hétig :D
2013. jan. 3. 09:17
 14/16 MrHard ***** válasza:
54%
Nah, akkor tisztázzunk egy-két dolgot... Nekem volt Amstaffom és volt Staffordshire Bullterrierem is. Aki azt írta, hogy mindkettőnek a jelleme ugyanolyan, az nagyon téved! A Saffibull sokkal pörgősebb kutyus és teljesen alkalmatlan házőrzésre és személyvédelemre! Kizárólag házi kedvencnek tartható, viszont annak tökéletes! Nincs még egy olyan aranyos, kedves, vicces és szórakoztató kutyafajta, mint a Staffibull:D Nekünk is lakásban volt és semmi olyan gond nem volt vele, hogy szétrágott volna valamit, vagy lerángatta volna a ruhákat, vagy bepiszkított volna! Azt azonban figyelembe kell venni, hogy a szőre folyamatosan hullik és nehéz kiporszívózni a szőnyegből és nagyon sok törődést igényel! Nagy a mozgásigénye és folyamatosan foglalkozni kell vele, ha otthon van az ember! Cserében viszont nagyon sok szeretet ad és megszínesíti az életét a gazdájának:D Előtte azért gondold át a dolgot, mert nem tipikusan lakáskutya, oda inkább Törpe uszkárt, Yorkit, Bischont vagy ezekhez hasonló kutyusokat ajánlanék...
2013. jan. 3. 09:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Akármilyen kutya tartható lakásban, ha megfelelően van mozgatva és nevelve.. Nekem a két ambul még nem vert le semmit még kb a farkukra is odafigylnek hogy mihez ér hozzá
2013. jan. 3. 09:37
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Főleg azokat ahol se ostobanak nem neveztek se állatkínzónak. Nem akarom se verekedtetni, se ráuszitani emberekre a kutyakat. Csak a tapasztalatokra voltam kivancsi és sokat segitettetek.
2013. jan. 4. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!