Az okos kutya amelyik 10 perc alatt megtanul egy vezényszavat? ( ül, fekszik, marad)
Az én kutyim az ült 1,5 perc alatt tanulta meg, a maradot úgy 20 perc alatt, a fekszikkel viszont eléggé meggyűlt ma a bajunk. Ma kezdtük tanulni, 45 percig gyakoroltuk eddig. Szépen halad, de még nagyon messze van a lényegétől.
Ő 8 éves már, most került csak hozzám.
A feksziket hogy a francba tudjátok ilyen gyorsan megtanítani? segítsetek nekem légyszi. :)
A klikker pl felgyorsít mindent, hiszen a kutya tudja hogy mikor csinált jót. Tehát idő alapján nem lehet behatározni hogy okos-e vagy nem mivel sok minden múlik az oktatón is. Az ültetés nem volt 1perc.. A fektetés se volt több mint 3. A nagynak meg az integetést is csak 2-3 perc volt.
Mondjuk a szégyeld magad-ot nem nagyon akarja megérteni :D
13-as.
Ok, ezt tudom idáig el is jutottunk. Azt már tudja, hogy ha a földre teszem a kezemben a jutalomfalatot, akkor lefekszik és megkapja. Na de hogyan tovább?
Hiába mondogattam neki, hogy feküdj, valahogy nem kapcsolta össze a kettőt....
Pedig annak ellenére hogy idős, elég okos, mert hát ugye uszkár. És minden mást pikk-pakk megtanul. De ez valamiért nagyon kifog rajtunk....
Vagy én csinálom rosszul? A feladat melyik részénél kell kimondani a parancsszót?
Én úgy csináltam hogy a tenyeremmel lefelé fogtam a hüvelykujjammal egy jutalomfalatot és úgy vezettem le a földre a kutyát. És amikor lefeküdt abban a pillanatban mondtam hogy fekszik és utána jön a falat.
Később a tenyeremet nem vittem le teljesen a földig hanem mondjuk megáltam a föld felett 10centivel aztán 30al aztán 50el (kb) addig amíg nem kell lehajolnom se. Innetől kezdve csak és kízárólag akkor kap jutalomfalatot amikor a fekszik elhangzott és utána megcsinálja.
Elég zavarosan tudok fogalmazni bocsi ha nem világos kérdezz nyugodtan :D
Nem, ez így tök világos, értelmet nyert a dolog. Így már logikus hogy hogy fog akkor is lefeküdni, ha én nem hajlongok előtte. :)
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!