Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az okos kutya amelyik 10 perc...

Az okos kutya amelyik 10 perc alatt megtanul egy vezényszavat? ( ül, fekszik, marad)

Figyelt kérdés

2013. jan. 2. 18:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Az én kutyim az ült 1,5 perc alatt tanulta meg, a maradot úgy 20 perc alatt, a fekszikkel viszont eléggé meggyűlt ma a bajunk. Ma kezdtük tanulni, 45 percig gyakoroltuk eddig. Szépen halad, de még nagyon messze van a lényegétől.

Ő 8 éves már, most került csak hozzám.

A feksziket hogy a francba tudjátok ilyen gyorsan megtanítani? segítsetek nekem légyszi. :)

2013. jan. 2. 20:28
 12/19 anonim ***** válasza:
nekem border collie-m van, tehát ő marha gyorsan tanul
2013. jan. 2. 20:32
 13/19 anonim ***** válasza:
11. az ültetésből indulsz ki, jutifalatot lehúzod a földre, ha nem fekszik magától, rásegítesz kicsit. Van egy nagyon aranyos: úgy csinálsz, mintha pisztoly lenne a kezedben és azt mondod, hogy bumm, és a kutya elterül, mintha lelőtted volna. 15 perc alatt tanulta meg a siket kutyám :D
2013. jan. 2. 20:38
 14/19 ratata ***** válasza:
én nem a tanulás gyorsasága alpján tartom okosnak hanem mennyire marad meg benne a tanult vezényszó.van olyan kutya amit szinte naponta kell trenírozni mert elfelejti őt nem mondanám okosnak amúgy ez összetett dolog és ha lassabban is tanul de lehet hogy életrevalóbb furfangosabb.szerintem nem az okosságukért szeretjük őket elsősorban, sőt egy olyan butus kis bumfordi kölökkutya a legaranyosabb:)
2013. jan. 2. 21:29
 15/19 anonim ***** válasza:

A klikker pl felgyorsít mindent, hiszen a kutya tudja hogy mikor csinált jót. Tehát idő alapján nem lehet behatározni hogy okos-e vagy nem mivel sok minden múlik az oktatón is. Az ültetés nem volt 1perc.. A fektetés se volt több mint 3. A nagynak meg az integetést is csak 2-3 perc volt.

Mondjuk a szégyeld magad-ot nem nagyon akarja megérteni :D

2013. jan. 3. 08:58
 16/19 anonim ***** válasza:

13-as.

Ok, ezt tudom idáig el is jutottunk. Azt már tudja, hogy ha a földre teszem a kezemben a jutalomfalatot, akkor lefekszik és megkapja. Na de hogyan tovább?

Hiába mondogattam neki, hogy feküdj, valahogy nem kapcsolta össze a kettőt....

Pedig annak ellenére hogy idős, elég okos, mert hát ugye uszkár. És minden mást pikk-pakk megtanul. De ez valamiért nagyon kifog rajtunk....

Vagy én csinálom rosszul? A feladat melyik részénél kell kimondani a parancsszót?

2013. jan. 3. 09:17
 17/19 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam hogy a tenyeremmel lefelé fogtam a hüvelykujjammal egy jutalomfalatot és úgy vezettem le a földre a kutyát. És amikor lefeküdt abban a pillanatban mondtam hogy fekszik és utána jön a falat.

Később a tenyeremet nem vittem le teljesen a földig hanem mondjuk megáltam a föld felett 10centivel aztán 30al aztán 50el (kb) addig amíg nem kell lehajolnom se. Innetől kezdve csak és kízárólag akkor kap jutalomfalatot amikor a fekszik elhangzott és utána megcsinálja.

Elég zavarosan tudok fogalmazni bocsi ha nem világos kérdezz nyugodtan :D

2013. jan. 3. 09:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem, ez így tök világos, értelmet nyert a dolog. Így már logikus hogy hogy fog akkor is lefeküdni, ha én nem hajlongok előtte. :)

Köszönöm!

2013. jan. 3. 09:39
 19/19 A kérdező kommentje:
Nekem meg westiem van és nagyon okos kutya és én gyorsabban megtanítottam neki a dolgokat mint a többi környékbeli a kutyájának! Úgyhogy az enyém biztosan nem síkhülye!!!!!:DDD
2013. márc. 30. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!