Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális, h ilyen gyorsan...

Normális, h ilyen gyorsan tanul a kutyám? (klikkerezés)

Figyelt kérdés

Tegnap előtt vettem egy klikkert. Tegnap megismertettem vele. Olyan hamar rájött, h KLIKK után kaja jön, de ez nem volt meglepő, már előtte síppal a behívást megtanultuk, de az is a 3. nap már olyan jól ment, h a figyelmét lekötő kapunk előtt elhaladó gyalogostól is el tudtam hívni vele.

Ma tanítottam neki az ülést, le is ült, K/J, és nem kellet 5 falat és olyan gyorsan ült le, h győztem klikkelni. Megyek 2 métert jön utánam és leül... De rögtön! Minden harmadik lépésénél leült. :-D

Holnap próbálom, hogy csak az "ül"-re üljön le. Vagy az már gyors?

Amúgy pénteken volt 1 hete, hogy elhoztuk egy menhelyről. Keverék, kb 10-11 hónapos fiú kutya.

2012. dec. 2. 19:15
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Ha most azt mondjuk, hogy nem normális, biztosn valami mutáns zseni, azt elhiszed? :)
2012. dec. 2. 19:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

okos kutya. Azért ne hidd, hogy a többi gyakorlat is ilyen gyorsan fog menni. A kutyád most azt hiszi, hogy a leülés a klikk és a kaja egyetlen és elválaszthatatlan folyamat. Azért ajánla fel neked ezt a viselkedést.

Ha ezt már úgy érzed tényleg tudja, majdnem biztos vagyok benne, hogy a következő feladat tanításánál is az ülést fogja elsőnek felajánlani.

Ha ennyire szereti a klikkert akkor tanítsd vele sokat, formáljatok, próbáljatok ki minél több mindent.

2012. dec. 2. 19:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Alapgyakorlatokon kívül (ül, fekszik, marad, hagyd) még nagyon sok mindent meg szeretnék neki megtanítani. Pl, integessen, vagy álljon két lábra, vagy hasonlókat.
2012. dec. 2. 19:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Én a kutya saját ütemében folytatnám a holnapi "tanulást/játékot" ki, hogy nevezi. Csak nem vagyok benne biztos, hogy nem túl gyors-e a tempóm. Szerintetek?
2012. dec. 2. 20:22
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Amíg élvezi a kutya, addig nem gyors. Meg ez a tempó úgyis lelassítja önmagát egy idő után, mikor a kutya elkezdi keverni a feladatokat, és rengeteg időt kell gyakorlással töltened, hogy megbízhatóan el tudja választani őket egymástól :)
2012. dec. 2. 20:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy kezd el vele minél hamarabb formálni! Az ülre már csak akkor menjen klikk, ha kérted, de ha bármi mást felajánj, arra menjen a klikk.
2012. dec. 2. 20:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ügyes kutyus! Eszembe jutott az anyósom kutyája, amikor már több dolgot tudott. És elővettem a klikkert, másik kezembe a jutalomfalatok. Jött utánam a kutya levakarhatatlanul, és amint megálltam, velem a kutya szemben figyel. Még nem csináltam semmit, és a kutya elkezdett ülni, pacsira emelte a kezét, majd gyorsan lefeküdt, hát mit mondjak, kitört belőlem a röhögés! Olyan cuki volt, ahogy igyekezett :DDD
2012. dec. 3. 04:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Bocsánat, nem tartozik a tárgyhoz:

Utolsó: ez nagyon jó :D Teljesen megjelent előttem "nagyi kutyája", aki végigpörgette az összes feladatot, hátha megy a klikk-kaja. Csúcs lehetett :)

2013. márc. 27. 15:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Bocs, "anyós kutyája" :)
2013. márc. 27. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!