Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet, hogy bolhás? Mit...

Lehet, hogy bolhás? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Most van először kutyán, lakásban van. Néha rámjön a vakarózás, úgy érzem mintha valami "megszúrt" volna.. lehet, hogy bolha? mit tegyek ezután az ággyal? kutyával...? Ha nem bolha, mi lehet még?
2009. aug. 25. 16:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Simán lehet bolhás, ha nem kezelted ellene. Ez nagy hiba, már csak azért is, mert ezek szerint állatorvosnál sem voltál vele, mert neki az első dolga az oltás, féreghajtás és a bolhairtás egy kutyán. Szóval irány a doki, rólad meg valószínűleg lejönnek fürdés és hajmosás közben, aztán ha nem kapod vissza a kutyától, nem lesz semmi baj.

Túrj bele a kutya szőrébe, ha bolhás, fogsz találni apró fekete pöttyöket, mintha koszos, földes lenne a kutya; na azok a bolhaürülékek. Persze ha piszkos alapból a kutya, akkor ezzel azért óvatosan. De még ha nem is látod nyomukat, akkor is lehet bolhás, szóval irány a doki.

A lakást pedig jó alaposan tisztítsd ki, minél erősebb porszívóval, főleg a szőnyegeket, na meg az ágyat is ezek szerint, mert a bolhapeték ilyen helyeken élnek, és ha kikelnek, kezdheted előről az egészet.

2009. aug. 25. 17:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Volt dokinál. Minden oltása megvan és nagyon tiszta kutyus. Nincsenek ilyen fekete pöttyök és mindennap fürdik (vízzel kell megmosnom mert a sétáltasánál mindig koszos lesz..)
2009. aug. 25. 17:28
 3/4 anonim ***** válasza:
tegyél rá frontline cseppeket, ártani nem árt akkor sem ha nem bolhás, mert 1 hónapig véd, vagy vegyél neki kiltix nyakörvet, az 7 hónapig jó kullancs és bolha ellen, és el is pusztítja őket. rajtad nem él meg, de az ágyadban megélhet mondjuk ha tollpárnád van, azt már nem tudom hogy lehet kiirtani. Amúgy szerintem nem egészséges ha a kutyával alszol, nem csak például a bolha miatt, hanem így elveszítheted a falkavezérséget, én is imádom a kutyám mégsem alszik velem :) sok sikert :)
2009. aug. 25. 18:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Van külső élősködők elleni kutyasampon, ami szerintem kistestű kutyákra ideális. A Frontline cseppek nagyon jók, de könnyen túl lehet adagolni, úgyhogy először mérd meg a kutyust, ha emellett döntesz. Az ágyat szerintem alapos porszívózás után ki kéne sikálni vizes kefével, majd jól kiszárítani. A bolhák nagyon utálják a vizet, hamar megfulladnak.
2009. aug. 25. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!