Nagyon bolhás a kutyám, milyen el szerrel lehetne tartósan kiirtani őket?
Szia!
Állatpatikában lehet kapni valami cseppeket. Az kiirtja. Nálunk legalábbis bevált amikor bolhásak voltak a kutyáink.
Az állatorvosod hülye,a fél világ Kiltixet használ gondnélkül....
Tegyél rá spot-ont az tuti kiirtja. vagy Kiltixet.
szia!
Az én orvosom is kidobatta a nyakörvet...Szerinte kisebesedik a kutya nyaka, nem szabad használni.
Azóta vettem rá Kiltixet, azért vagy nem szólt, vagy nem látta (mudim van, nem látszik a szőrétől a nyakörv).
Azóta nincs benne se bolha, se kullancs, se semmi. igaz, 5000Ft volt, de megérte. A kutyának semmi baja, rendszeresen ellenőrzöm a nyakát.
Ami AZONNAL kiírtja a bolhákat, az a Neostomosan. Állatpatikában lehet kapni, 1 ampulla olyan 400 ft körül van, 1 ampullát 1 liter vízzel kell hígítani. Én az 5 kilós kutyámra egyet szoktam feloldani, ha ilyennel fürdetem.
Egy lavórba állítsd be a kutyát, egy flakonba pedig keverd be az oldatot (langyos vízzel) A cucc benzin szagú lesz, és olyan színű, mint a tej, de ne aggódj, nem árt a kutyának. Öntsd rá úgy, hogy mindenhol érje, a fején is!
Negyed órán át locsolgasd rá ezt a vizet egy pohárral. Ha végeztél, ne öblítsd le róla. Szárítsd meg, vagy hagyd megszáradni, a szag 1-2 óra alatt kipárolog, nem lesz büdös utána.
5 nap múlva ismételd meg ugyanezt, mert a bolhapeték akkorra kelnek ki, és azokat is ki kell nyírni.
Aztán tegyél rá vagy kiltix nyakörvet (amit a dokid mondott, az hülyeség) vagy valami cseppet, ami bolhák ellen védi!
És természetesen az egész életterét bolhátlanítani kell. A fekhelyét, pokrócait tedd ki valahová néhány napra, hogy kimenjenek belőle. A lakást porszívózd körbe nagyon alaposan, sarkokat, bútorokat, pokrócokat. Aztán azt is csinálhatod, hogy egy permetezős flakonba is feloldasz egy ampulla neostomosant, és mindent átpermetezel a porszívózás után.
Ennyi marha állatorvost.... FRONTLINE!!!!
A bolhaírtó nyakörv meg a mindenféle fujós vacak nem más mint egy nagy f*szság! A kutya bőre sokkal érzékenyebb az emberénél. Allergiásak a vegyszerekre. A kutyát nem szabad fürdetni! Van sima frontline is frontline combo id, illetve olcsóbb verzió, ami ugyanolyan jó. A frontline-nak tavaly 3000 volt darabja az olcsóbb verziónak 1400. Az olcsóbb verzió nálunk közel fél év védettséget nyújt. A kutya hátára kell nyomni, úgy hogy végighúzod a gerince mentén a feje búbjától a farka tövéig. Ha picit hosszabb szőrű a kutyus, akkor célszerű visszafele csinálni (a farkától kezdeni), mert így a szőr alá fog kerülni, így nem is tudja úgy esetlegesen lenyalni magáról. 2-3 órán belül elpusztulnak a bolhák és kb fél évig nem is lesz bolhás. A bőrét nem szárítja, emiatt sem fog vakarózni. Ha nem akarsz kib*szni a kutyussal, akkor hallgass rám!
A Neostomosan az egy idegméreg. Légyírtónak illetve krumplibogárra tökéletes, állatot nem célszerű lefújni vele, hiába arra készült.
"kedves" utolsó.
nálunk pl nem jön be a frontline. kullancs és bolha is volt a kutyában ettől függetlenül. nem kell ilyenekt hiresztelni, hogy mert neked bejött akkor istencsászár.
Az én kutyám is rengeteg kullancsot összeszedett a Frontline mellett:(
Idén egész más miatt elkezdtük Strongholddal kezelni (bőrférgessége lett egy szúnyogcsípéstől) és a kutyámban 1 kullancs sem volt ebben az évben, pedig előtte mindent kipróbáltam, és így is minden héten ment bele kullancs.
Pedig a Stronghold elvileg nem is igazán véd kullancs ellen. De a doki azt mondta, hogy ne rágódjunk mi miatt van ez, ha bevált, akkor maradjunk ennél.
Mellesleg ez bolha ellen is jó, viszont vényköteles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!