Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudnátok olyan kistestű...

Tudnátok olyan kistestű kutyát ajánlani, aki: -kedves, jó természete van és jól kijön a gyerekekkel, kevés vagy közepes a mozgásigénye, okos, jó társ, és szép is?

Figyelt kérdés
12/L
2012. dec. 29. 17:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Kedves Jázi&Csenge!! Te melyik fajtát ajánlanád?=)
2012. dec. 29. 18:56
 12/17 anonim ***** válasza:

Jázmin és Csenge:

Éppen azért ajánlottam a Powder puff-ot, mert nyugis, szép, szereti a gyerekeket, és nem problémás.:)

/amúgy a kopasz sem problémás, csak azt elítélik sokan, mert szerintük ronda.:)/

Tévhit, hogy állandóan kenegetni kell, meg ilyesmi.

Persze, télen a ruhácska azért kell nekik, de ezen kívül megfelelő étrend mellett nincs gond velük.

2012. dec. 29. 18:57
 13/17 anonim ***** válasza:
A cavalier king charles spániel. Kifejezetten nyugodt,gyerekszerető,könnyen tanul és gyönyörű!!!Egy éves koráig ők is aktívabbak,mint minden kölyök.De ha "megkomolyodik"olyan sarokba teszed ott marad típus.Ha azt akarod pörög.Agilitire,túrázni,de terápiás kutyának is jó betegek mellé...
2012. dec. 29. 19:45
 14/17 Jázi&Csenge ***** válasza:

Jól van, én nem sértegettem a meztelenkutyákat, csak én így tudom, és egy kicsi tapasztalat is van benne, hogy gyakran küszködhetnek egészségügyi problémákkal. És nem tartom őket rondának, igaz nem tetszenek, de minden kutya aranyos, és szép is a maga módján. Az más kérdés, hogy kinek mi jön be.

Kérdező, ha az első kutyád lesz, akkor már csak azért se válassz még VÉLETLENÜL SE terriert, mert ők, akármilyen kicsik, tapasztaltabb, határozott embert igényelnek.

Akiket tudnék neked ajánlani, azok a bichonok, vagyis a bichon frisé, a bichon bolognese, és a bichon havanese.

kb. 3-6 kg-os kutyák, nem kisebbek 23 cm-nél, nem nagyobbak 30 cm-nél, de kisebb eltérések vannak a frisé, a bolognese és a havanese között, noha tulajdonképpen vehetjük egy fajtának őket. Közös jellemzőjük, hogy általában nagyon barátságosak, kedvesek, szelídek, kellemes természetűek, gyerekekkel remekül kijönnek, fajtársakkal jól elvannak, más állatokat is megtűrnek. Mindenféle agresszivitástól és makacskodási hajlamtól mentesek (kivéve, ha nem megfelelő helyről szerzed be a kicsi bichont, mert szaporítós kutyáknál gyakran előfordulhat idegrendszeri probléma). Mindig vidámak, játékosak, bátrak, elevenek, de egyáltalán nem hiperaktívak, jól alkalmazkodnak a sportosabb, de a nyugalmasabb életmódhoz is, lakásban nagyszerűen tarthatók. Azért viszonylag aktívak, tehát a hétvégi kirándulásokat, kutyasulit/kutyaovit bele kell kalkulálnod, de nem vészesen energikusak, nem lefáraszthatatlanok, a terriereknél jobbak ezen a téren (is). Viszont nagyon intelligens, könnyen tanítható, okos kutyák. A szőrápolásra, arra időt kell szánni. Mindennapos fésülést, sok más fajtánál gyakoribb fürdetést igényelnek. Ennyi jutott eszembe hirtelen, de ezeken az oldalakon jobban utána tudsz nézni ezeknek a kutyáknak:

(frisé:)

[link]

[link]

(havanese:)

[link]

[link]

(bolognese):

[link]

[link]

Itt nagyon sok hasznosat találsz az összes bichonról, kennelek honlapjai is vannak itt:

[link]

EZ AZ OLDAL IRTÓ HASZNOS? ALAPOSAN BÖNGÉSZD ÁT, JAVASLOM! :)

Akit még tudok ajánlani, az a máltai selyemszőrű kutya, természete nagyon hasonlít a bichonokéhoz, de nyugisabb fajta, kevesebb mozgatást igényel. Itt tudhatsz meg róla többet:

[link]

[link]

Itt kennelek is vannak, szintén hasznos oldal:

[link]

Még, aki szerintem nem lenne rossz választás, az a pomerániai törpespicc:

Szintén a fent említett kutyákhoz hasonló természetű, azaz kedves, barátságos, mindig vidám, játékos, intelligens, könnyen tanítható, okos, nem agresszív, nem makacs, szelíd, könnyen kezelhető, szereti a gyerekeket, fajtársakkal, más háziállatokkal is jól elvan, jól alkalmazkodik a városi életmódhoz. Szintén egy kicsit aktív, de alkalmazkodóképességének köszönhetően akár nyugis öregúrként is hajlandó élni, Neked tökéletes társ lehet (akárcsak a fent említett fajták). Pici kutyus, 2-3 kg, 22-28 cm. Szőrzete szintén sok, rendszeres ápolást igényel. Itt megtudhatsz róla többet:

[link]

Hasznos oldal, és kennelek is vannak itt:

[link]

Talán még a si-cut is tudnám ajánlani:

Hajlamos az ínybetegségekre, de tulajdonképpen elég egészséges kutyafajta. Kedves, barátságos, általában egy emberhez kötődik szorosan. Ideális városi és családi kutya. 5-7 kg, kb. 25-27 cm marmagasságú.

Itt tudhatsz meg többet róla:

[link]

Hasznos oldal, kennelek is vannak itt:

[link]

Talán még a spánielek sem olyan rossz választások Neked, de elég mozgékonyak. Azért utánuk nézhetsz, gugli a barátod :)

Ha még eszembe jut valamilyen fajta, akkor írok, de most ennyi :)

FONTOS! Ha valóban fajtatiszta kutyát szeretnél, semmiképpen se szaporítótól szerezd be, hanem hosszas keresgélés után egy jó, neves kennelből. A szaporítók a fajtához nem méltó, elrontott egyedeket gyártanak, a tenyésztők viszont felelősen tenyésztenek, a lehető legjobbra törekednek. A szaporítók netes oldalakon (pl. jófogás.hu, expressz...stb.) hirdetik olcsón (10-30 ezer Ft) a kiskutyákat, míg a tenyésztők legfeljebb kutyás újságokban, saját honlapjukon hirdetnek, és drágának tűnő áron (kb. 100 ezer Ft-tól felfele)adják el a kutyákat. A szaporítók kutyáinak nincsenek szűrései, kiállítási eredményei, a tenyésztők ebeinek ellenben mindkettő van. A szaporítók nem adnak törzskönyvet, papírokat, a tenyésztők viszont minden esetben. A szaporítóknál folyamatosan van elvihető kutya, a tenyésztőknél nincs mindig. Dióhéjban ennyi, ha kérdésed van még írhatsz!

Szánj itt is elég időt a kennel kiválasztására, mert jó esetben 10-15 évre veszel egy társat, aki nem mindegy, hogy milyen külő-belső tulajdonságokkal rendelkezik.

2012. dec. 29. 19:54
 15/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek Jázi&Csenge válasza(i)val, én esetleg még a bichonokat ajánlanám (havanese, bolognese, frisé). Azt szokták rájuk mondani, hogy nagyon energikusak, mozgékonyak, de szerintem ez nem annyira igaz. Nekem volt egy bolognese kutyusom, elég lusta volt. Persze játékos volt, de hamar megunta, aztán lefeküdt és aludt. Napi 2x-3x vittük sétálni 15-30 perces sétákra, és ez neki bőven elég volt. (Te azt mondtad levinnéd reggel 15 percre, délután 30-40 percre és este is 30-40 percre. Ez (bőven) elég neki.) A miénk 14 évig élt makk egészségesen. Egyszer kellett műteni, mert belement egy kalász a lábába, és begyulladt. Elég sok trükköt megtanítottunk neki, és nagyon hűséges volt. Eltűrte hogy a gyerekek nyúzták egész nap, volt hogy lovagolni akartak rajta. Ezek mellett szerintem gyönyörű is, én ajánlanám tehát a bologneset, ill. a többi bichont is.
2012. dec. 29. 19:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Közben látom Jázi&Csenge megelőzött a bichonokkal is :)
2012. dec. 29. 19:56
 17/17 Jázi&Csenge ***** válasza:
19:54 és 19:56: nem direkt csináltam :D kaptál tőlem egy zöldmancsot kárpótlásul ;) :D
2012. dec. 29. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!