Hogyan tudnám megváltoztatni apám véleményét a kutyákról?
Sehogy. Sajnos vannak dolgok, amiken nem változtathatsz, ilyen például a makacs emberek véleménye bizonyos dolgokról.
Mondjuk kynológiából tényleg nem fogsz megélni, vagy legalábbis nagyon jó emberekkel kell megismerkedned ahhoz, hogy sikerüljön.
Próbáld neki bebizonyítani, hogy hülyeség amit gondol. A kutyák nem vadállatok hanem háziállatok. Az emberiség már évmilliók óta barátkozik a kutyafélékkel, és azok a kutyák akiket háziállatként tartanak nem vadállatok, mivel bennük már nincsenek meg azok az ösztönök mint pl. egy farkasban, mert háziasítva vannak, és az emberekhez is hozzá vannak szokva.
És nem azért mondom, de inkább az apádhoz hasonló embereket kéne jól megdobálni kővel, nem pedig a kutyákat, akikről fogalmuk sincs, hogy milyen állatok. Nevetséges, hogy még mindig vannak ilyen visszamaradott gondolkodású emberek.
Nálam is hasonló a szitu, magyarázom neki évek óta, de hiába. Szerinte baromság volt kutyaiskolába járnom, mert csak kidobtam rengeteg pénzt, ha épp van nálam ideiglenes, nem mehetek haza, mert "ide aztán nem hozod a beteg kóbor kutyáidat", szerinte nem vagyok normális, mert ha egy ember meg egy kutya vízbe esne, én a kutyát menteném, és teljesen el van csúszva az értékrendem. A legjobban akkor vagyok kiröhögve, ha megyünk az etológia tanszékre tesztre...
Erre szokta anyukám, hogy öreg fát már nem lehet átültetni. Én már feladtam a megváltoztatását, nem lehet.
Pedig ő is szereti a kutyát a maga módján, de nem bent a laksában, ne legyen vele dolog, ne kelljen sétáltatni, stb. Fiatal korában tenyésztett, kiállításra járt meg minden, de valahogy akkor is máskép gondolja, és meg van lepve, hogy én miért lettem ilyen bolond....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!