Mit lehet tenni, ha apám semmit nem ért a kutyákhoz, de nekem okoskodik?
Két kutyám van, vagyis két huskym. Az egyik felnőtt, a másik kölyök. A felnőtt kutyám elég jól nevelt és a kicsit is elkezdtem már tanitani.
Apámnak egy kis termetű keverék kutyusa van, akivel azon kivűl, hogy néha megszeretgeti, meg ad neki enni, nem igazán van nevelve.
Az előbb párzó mozdulatokat csinált a 10 hetes kiskutyámon és én rászóltam meg mondtam, hogy ezt nem szabadna csinálnia meg hagyni, de ő hagyja neki. Sőt azt mondja hát normális, hogy ezt csinálja hiszen kutya.
Minden kis neszre ugat, ha a szomszédba mennek, ha elmegy valaki a kapu előtt, ha egy galamb van a fán és még sorolhatnám, erre is csak azt mondja, hogy hát kutya ez a dolga.
A kiskutyám, mikor még csak 8 hetes volt lepisálta 3-szor, erre megint csak azt a választ kaptam, hogy csak kutya nem baj az.
És még sorolhatnám, kezd kicsit idegesitő lenni és még ő szól bele az én kutya nevelésembe...
Ráadásul a kiskutyámat is csak elrontja, én felállitok egy szabályt amit nem szabad, erre apám mintha direkt csinálná, amit én megtiltok ő azt megengedi neki, sőt direkt csináltassa vele. Elegem van már ebből. Hogyan lehet beszélni a fejével, hogy nem normális, ahogy a kutyája a viselkedik és, hogy ne szóljon bele a nevelésembe, mert én nem szeretnék olyan rossz kutyát mint az övé?
ma 23:17
Komolyan egyformának tartasz egy nevelt és egy neveletlen kutyát?
Nálunk pontosan ez a helyzet.
Hazahoztam két kölyök kutyust, majd' 1 hónap különbséggel (kanok, találtak).
Én is első perctől elvártam dolgokat (pl. nem ugrál, nincs kézrágás, póráz húzás), viszont a család többi tagja nem, és ebből állandó viták voltak.
Na most, a probléma ott kezdődik, hogy az egyik kutyus nagyon domináns.
Sikeresen elérték azt, hogy semmilyen szinten nem foglalkoznak velük a kutyák, bármit mondanak nekik. A dominánsabb kutyim pl. ha rászólnak, morog...velem ezt nem meri megtenni, pedig soha nem bántottam.
Ha hazajönnek a kutyák végig ugatják őket, amíg beérnek a házba, vagy nem szólok nekik. Mikor én jövök, senki nem veszi észre olyan csend van.
Ha valaki jön hozzánk és nem vagyok itthon, akkor a két kutya kivetkőzik magából, őrjöng, ugrál (45,60kg-sak!), velem pedig bárki bejöhet, sosem csinálják ezt.
Sétálni csak én viszem őket, mással nem merem elengedni őket. Póráz nélkül is jönnek, bármikor behívhatóak.
Régen a szüleim rossz szemmel nézték, hogy "nagyon hozzászoktatom őket idegen emberekhez, kutyákhoz". Na és megint nekem lett igazam, hozzánk rengetegen járnak és 1 éve ideiglenesen mentett kutyusokat is vállalok.
Persze én is megkaptam, hogy nem neveltem meg őket. Rám hallgatnak bárhol, bármikor.
De hiába magyaráztam akkor, senkit nem érdekelt...ez van.
Szerintem nem normális, ha egy embert lepisil a kutya, már csak azért sem, mert az általában a dominancia jele és egyre erősebben jöhet ez elő...
Sok sikert a meggyőzésben, nekem nem sikerült sajnos...
tegnap 23:17
Ne haragudj meg, hogy nekem nem normális, hogy lehugyozza a lábam, meg a kiskutyámat, meg párzó mozdulatokat végez rajta és nem dicsérem meg érte. Nem is értem miért nem adok neki még jutalomfalatot is ezért. Mindenkire felugrál és ez nem épp mindenkinek tetszik, meg az sem, hogy minden kis szarságra ugat, mint egy nem normális, még az éjszaka közepén is és hiába szólsz rá, egyik fülén be, másikon ki, semmit nem ér. Ha neked ez tetszik nyugodtan élj igy együtt egy kutyával, nekem nincs hozzá kedvem.
Szóval én nem egy hiper szuper, mindenre engedelmes kutyát akarok, de ezek a rossz tulajdonságok nagyon idegesitőek tudnak lenni...
Az utolsót pedig megértem. Én is hiába veszekszem nem értik meg, sőt még ő szól be nekem. Meggyőzni szerintem én sem fogom. A felnőtt kutyám is csak rám hallgat, másra nem úgy mint a tieid. Vihetném husky létére póráz nélkül, nyitott kapunál nem megy ki, tud trükköket, hallgat rám ált, néha azért ő is makacs:D. Ezeket nem várom el az ő kutyájától, de ne hugyozzon már le meg stb...
Múltkor valahol az udvarba fogott vagy talált egy döglött pockot és féltünk, hogy mérgezett. Apu vette észre nála és elakarta tőle venni, de nem tudta, mert morgott rá. Persze akkor szólt nekem, hogy csináljak valamit a kutyámmal, vegyem el, mert ő rá morog. Én odamentem és szépen kivettem a szájából. Érdekes ilyenkor bezzeg jó vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!