Mi lesz ha nem csipelik be a kutyát? Lentebb .
"Az állatorvosnak sem kell látnia a kutyát, a közjegyző szokta intézni az ilyesmit..."
Jegyző lesz az nem közjegyző.
Az általános story szerint az állatorvos és a jegyző együttesen fogja ellenőrizni a chip meglétét.
Kérdés az,hogy hogyan mikor,mi alapján?
Az a 3500Ft pl van ahol 7500Ft,ehhez pedig még hozzájöhet a kiszállás, és az esetleges érzéstelenítés, bódítás díja is(a chip maga kb 30Ft egyébként)Az állatorvosok egy része nem szégyenlős...és ők is pénzből élnek ugye.Egyébként ha már kötelező miért nem "ingyenes" a művelet ?
Kérdezőnek.
Nyugodjon meg a mama,semmi nem fog történni.
Az ellenőrzést a jegyzőkre és az Állatvédelmi Hatóságra bízná a törvény,akiknek viszont nincs semmilyen pontos összefogó nyilvántartásuk az ebekről,hiszen 2009-től az az állatorvosok feladatköre.(Igaz, nekik is-elvileg- kötelességük az ellenőrzés, ha megjelenik náluk az eb,és fel kell hívniuk a figyelmet a kötelezettségre)A honi bürokráciát ismerve zsákutca lesz ez is..
"KÖTELEZŐ ebösszeírást"
Ami ugye papír alapú önbevallásként működik(kontroll nélkül)
Ezt te honnan vetted, h önbevallás alapján működik?
Amúgy a dokik adatbázisa lesz az alap hozzá. Hisz az oltásokról a doki vezet feljegyzést, így egyből kibukik h melyikben van vagy melyikben nincs chip....
Onnan vettem,hogy én is adtam be. :-)
A doki csak egy alap,a városban kb 40-50% korcs,ezek java rész soha nem volt oltáson..
A kutya nem luxuscikk, ahogy egyesek képzelik....
Sajnos vannak akik nem fogják fel hogy mekkora anyagi nehézségek között él az ország több mint egyharmada....
Én tegnap beoltattam a sajátomat(1 évig érvényes, azaz 2013 december végéig) és chipet nem rakattam bele. Az orvos tudomásul vette, meg se lepődött. Amúgy felmentést szeretnék kiharcolni a sorszám bőr alá helyezése alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!