Mi lesz ha nem csipelik be a kutyát? Lentebb .
Megértelek de lehet (akár közösen) össze kéne évi 3000ft-ot spórolni, hogy be legyen oltva a kutyus. Vagy 2évente ha úgy van.
Hát nem tudom, hogy ellenőrzik, de a bírság 15 000ft ha nem tudod kifizetni akkor 30 000ft. De most még csak figyelmeztetni fognak.
Amúgy az, hogy hónap vége van nem kifogás mert 4hónap volt rá, hogy chippet kapjon a kutyus. Vagyis 3évetek mert előtte is lehetett.
Internetre bezzeg van pénz.... kicsit ironikus voltam, de komolyan nem hiszem h azon a 3500an múlik. Kutyát tartani meg tényleg nem kötelező...
Nem tudom hol laktok, de vannak kerületek ahol a nyugdíjasoknak kedvezményes a chip. Én csak Bpen tudom a 12. kerületet, de körbe kell kérdezni...
Ha nagymama nem oltatja a kutyát évek óta közveszélyt okoz !!! 3000 Ft a chip , szépen spórold meg a zsebpénzedből.
Mégis mit gondoltok ,mi a francnak kell kutya,mert az jó ha megvéd ,meg csengő helyett.
Ahogy az előttem szólók írták, nem kötelező a kutyatartás.
Velem is jól kics.szett a gazdasági helyzet, kirúgtak, és feleannyiból kell most gazdálkodnunk.
Viszont van 3 kutyám.
Magamnak nem is tudom, mikor vettem utoljára ruhát...Húsokból max. 4-500 Ft/kilósat veszünk.
A karácsonyunk pedig annyi volt, hogy ettünk kacsaaprólék levest. Se fa, se ajándékozás. Érdekes módon túléltük, így is jól telt...
A kutyák régen Acanát kaptak, sajnos most csak Romeora telik, de ennél nem adom alább.
Az oltást nem kérdés, hogy minden évben megkapják, és mind a hárman chippesek.
Rengeteg chipelési akció van országszerte, vedd fel a kapcsolatot állatvédőszervekkel, guglizz, tájékozódj, ha annyira lehetetlen összeszedni azt a 3500 forintot.
(Halkan kérdezem meg, van dohányzó a családodban?...)
Csak mert annyi szűkösebben élő embert ismerek, akik egész nap csak a nagy szegénységükről beszélnek, közben havi 30.000-ret költenek (ketten) cigire.
Egyébként de, ellenőrzik, hogy be vannak-e oltva.
Nagyon nem vicces dolog, amikor ez kiderül, mert hagyján, hogy a chip hiánya miatt is megbüntetnek jópár ezerre, de az oltás hiánya miatt 50.000-ret kaptok kapásból. Semmi figyelmeztetés nem előzi meg.
Az állatorvosnak sem kell látnia a kutyát, a közjegyző szokta intézni az ilyesmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!