Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy husky-t?

Lovaska1 kérdése:

Szeretnék egy husky-t?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy husky-t... 11 éves vagyok...

nem első kutya lenne bár még sosem volt nagy kutyám segítsetek nekem mit kell tudni?

2012. dec. 24. 14:17
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

miért nem lehet a kérdésre válaszolni?

Már volt kutyám... nem kérek felvilágosítást tudok mindent a kutyákról...

és mondom hogy az én magán ügyem hogy mivel etetem a kutyámat... szerintem semmi közötök hozzá... és különben is nem tudom hogy mit menőztök itt meg kioktattok...

nem lehet válaszolni normálisan a kérdésre ti nem is tudtok úgy válaszolni hogy ne kötekedjetek

2012. dec. 25. 12:48
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
Azt kell róla tudnod, hogy neked nem való.
2012. dec. 25. 12:49
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Nos, a kérdés az volt mit kell tudni a husky tartásáról . . .

Nagyon sok fontos dolgot leírtak előttem, de te kioktatásnak vetted sajnos, makacs vagy akár egy husky. :)

Én túl vagyok a 40-en és 4 éve van huskym. Suliba olyant rántott rajtam, hogy majdnem eltörtem a keresztcsontomat (48 kg. vagyok), nagyon makacs jószág, az egyik legmakacsabb és ha beleadsz apait-anyait a nevelésbe, akkor is vannak kiszámíthatatlan viselkedései, amiket ha nem tudsz kezelni, akár az életébe is kerülhet a kutyunak.

Kérlek ne akarj huskyt sőt egyelőre más kutyát sem ha a szüleid nem segítenek a nevelésében. A nevelésen sok múlik, szinte minden!

Szomorúan olvastam azt is, hogy előző kutyátoktól csak azért váltatok meg mert nem bírtátok ápolni. Tudod te milyen erősen vedlik a husky? Évente kétszer, ilyenkor napi minimum fél óra fésülés, egy fél Tesco-s szatyornyi szőrt fésülök ki belőle. Plusz a husky társas lény, nem szeret egyedül lenni, neked még jó sokáig a suli legyen fontos és addig is olvass kutyás könyveket. Hidd el te még nagyon sokat kell tapasztalj ahhoz, hogy huskyd legyen.

Nézd meg ezt a kis videót : [link]

2012. dec. 25. 13:54
 24/41 A kérdező kommentje:
én fésültem a szőrét... meg minden csak ő egy olyan kutya volt aminek azért nem elég a szőrfésülés... de most már megbeszéltem anyummal hogy egy vizsla vagy egy labrador retriver lesz még nem döntöttük el
2012. dec. 25. 14:55
 25/41 anonim ***** válasza:
100%

mi az hogy nem elég a szőrfésülés?

nekem is volt skót juhászom, napi félóra fésülés, heti 1 óra, és szép volt a szőre. (a bírók szerint is, nem csak szerintem.),

De akkor inkább vizsla, a labradornak is nagyobb a szőre a vizslánál.

2012. dec. 25. 19:57
 26/41 A kérdező kommentje:
a labradornak normális szőre van... az én skót juhászom pedig imádott fetrengeni és mindig koszos lett a szőre stb nagyon hosszú szőre volt...
2012. dec. 25. 21:34
 27/41 anonim ***** válasza:
A vizsla szőrével meg még a fületek is tele lesz, hiába fésülöd naponta háromszor.
2012. dec. 25. 22:04
 28/41 A kérdező kommentje:
a szőrével?? Dehát rövid a szőre
2012. dec. 25. 22:12
 29/41 anonim ***** válasza:
Ha a hosszú szőr miatt elpateroltatok egy kutyát akkor egy rövid szőrű kutyával nem tudom mit fogtok csinálni... A rövid szőrt ugyanis sokkal nehezebb a bútorokból, szőnyegekből, ruhákból kiszedni. És ugyan úgy hullik mint a hosszú.
2012. dec. 25. 22:32
 30/41 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. én már írtam egyszer, de képtelen vagy érteni a szóból.

Végre, legalább a szüleidnek van annyi esze, hogy felmérjék, hogy egy husky nem nektek való, de ha csak a szőr miatt vesztek ilyen meg olyan kutyát, akkor szerencsétlen már előre sajnálom.

Szerintem, egy kutyával a legkisebb probléma a szőrével van, ha elrontjátok a nevelését( és az írásaidból tükröződik, hogy nem értetek hozzá) akkor nem az lesz a gond, hogy hú, egy szőr szál, hanem az, hogy mit tépett szét megint a kutya, hány lyukat ásott a kertben, hol szedte szét a kerítést, melyik cipőt lopta el és sorolhatnám még az ezernyi problémát... Ha annyira szőrellenesek vagytok vegyetek kopasz kutyát...

Amúgy, a nevesincs táp amit írsz, azt ne akard nekünk beadni, hogy minőségi, mert még a rossz minőségű chappi, darling, friskies, pedigree meg a többi média által híressé tett divat kaját se lehetne 200ft/kg áron beszerezni. akármilyen barát legyen az... de amúgy teljesen mindegy, mert úgyse fogod elhinni, és úgyis azt fogja enni a kutya.

én amúgy támogatom azt a hozzászólót, aki azt mondta, hogy kistestű kutyát vegyetek, mert ha abból csináltok idegroncsot, az legalább nem okoz egy életre szóló sebet, ha nem tetszik majd neki valami...ez a véleményem.

2012. dec. 25. 22:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!