Szeretnék egy husky-t?
Szeretnék egy husky-t... 11 éves vagyok...
nem első kutya lenne bár még sosem volt nagy kutyám segítsetek nekem mit kell tudni?
miért nem lehet a kérdésre válaszolni?
Már volt kutyám... nem kérek felvilágosítást tudok mindent a kutyákról...
és mondom hogy az én magán ügyem hogy mivel etetem a kutyámat... szerintem semmi közötök hozzá... és különben is nem tudom hogy mit menőztök itt meg kioktattok...
nem lehet válaszolni normálisan a kérdésre ti nem is tudtok úgy válaszolni hogy ne kötekedjetek
Nos, a kérdés az volt mit kell tudni a husky tartásáról . . .
Nagyon sok fontos dolgot leírtak előttem, de te kioktatásnak vetted sajnos, makacs vagy akár egy husky. :)
Én túl vagyok a 40-en és 4 éve van huskym. Suliba olyant rántott rajtam, hogy majdnem eltörtem a keresztcsontomat (48 kg. vagyok), nagyon makacs jószág, az egyik legmakacsabb és ha beleadsz apait-anyait a nevelésbe, akkor is vannak kiszámíthatatlan viselkedései, amiket ha nem tudsz kezelni, akár az életébe is kerülhet a kutyunak.
Kérlek ne akarj huskyt sőt egyelőre más kutyát sem ha a szüleid nem segítenek a nevelésében. A nevelésen sok múlik, szinte minden!
Szomorúan olvastam azt is, hogy előző kutyátoktól csak azért váltatok meg mert nem bírtátok ápolni. Tudod te milyen erősen vedlik a husky? Évente kétszer, ilyenkor napi minimum fél óra fésülés, egy fél Tesco-s szatyornyi szőrt fésülök ki belőle. Plusz a husky társas lény, nem szeret egyedül lenni, neked még jó sokáig a suli legyen fontos és addig is olvass kutyás könyveket. Hidd el te még nagyon sokat kell tapasztalj ahhoz, hogy huskyd legyen.
Nézd meg ezt a kis videót : [link]
mi az hogy nem elég a szőrfésülés?
nekem is volt skót juhászom, napi félóra fésülés, heti 1 óra, és szép volt a szőre. (a bírók szerint is, nem csak szerintem.),
De akkor inkább vizsla, a labradornak is nagyobb a szőre a vizslánál.
Kedves kérdező. én már írtam egyszer, de képtelen vagy érteni a szóból.
Végre, legalább a szüleidnek van annyi esze, hogy felmérjék, hogy egy husky nem nektek való, de ha csak a szőr miatt vesztek ilyen meg olyan kutyát, akkor szerencsétlen már előre sajnálom.
Szerintem, egy kutyával a legkisebb probléma a szőrével van, ha elrontjátok a nevelését( és az írásaidból tükröződik, hogy nem értetek hozzá) akkor nem az lesz a gond, hogy hú, egy szőr szál, hanem az, hogy mit tépett szét megint a kutya, hány lyukat ásott a kertben, hol szedte szét a kerítést, melyik cipőt lopta el és sorolhatnám még az ezernyi problémát... Ha annyira szőrellenesek vagytok vegyetek kopasz kutyát...
Amúgy, a nevesincs táp amit írsz, azt ne akard nekünk beadni, hogy minőségi, mert még a rossz minőségű chappi, darling, friskies, pedigree meg a többi média által híressé tett divat kaját se lehetne 200ft/kg áron beszerezni. akármilyen barát legyen az... de amúgy teljesen mindegy, mert úgyse fogod elhinni, és úgyis azt fogja enni a kutya.
én amúgy támogatom azt a hozzászólót, aki azt mondta, hogy kistestű kutyát vegyetek, mert ha abból csináltok idegroncsot, az legalább nem okoz egy életre szóló sebet, ha nem tetszik majd neki valami...ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!