Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyarországon van olyan...

Magyarországon van olyan fajta aminek nem gáz a génállománya?

Figyelt kérdés
Ezt arra értem h olvasom h a berninek, a rotinak és a dobinak...stb. nem elég jó, de akkor van olyan h kifejezetten jó?

2012. dec. 24. 10:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Azok nagyon divatkutyák, amiket írsz. De ezeknél a fajtáknál is vannak jó kennelek hazánkban, csak keresgélni, érdeklődni kell. Ha ritkább fajtákat keresel, és persze megfelelő tenyésztőt, nem szaporítót, remek kutyákat találhatsz.
2012. dec. 24. 10:48
 2/11 anonim ***** válasza:
79%

ennek a kérdésnek nincs értelme...

ha biológiai szempontból akarod megközelíteni akkor nézz utána a használt fogalmaknak, ha meg nem, akkor használd a köznapi kifejezéseket.

az állományra gondolsz, hogy gáz lenne? mert ez sem igaz, vannak kimagaslóan jó minőségű kennelek nálunk mind a három felsorolt fajtából. de vannak olyan fajták is, amikben Magyarország kifejezetten "jó", tehát olyan kennelek (több is) és olyan állomány, ami világszínvonalú.

2012. dec. 24. 10:52
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi, és esetleg tudnál ajánlani nekem 1 közép-nagy termetű fajtát aminek olyan kb. átlagos mozgásigénye van, és nem "divatkutya"?
2012. dec. 24. 10:54
 4/11 A kérdező kommentje:
Oké, igazad van, bocs a szóhasználatért, de mindenki érti ez a lényeg.
2012. dec. 24. 10:55
 5/11 anonim ***** válasza:
24%
vagy valaszthatsz menhelyrol ! az ottani kutyak kicsi tobb mint fele keverek ezeknel kevesne betegesebbek es az idegrendszeruk is jobb mint fajtatiszta tarsaike mert az orokletes betegsegek kiszurodnek (a kivalasztodas miatt). de ha fajtatiszta akarsz akkor ott van a menhely kutyak masik fele. mivel tomve vannak a menhelyek (mindegyik es ezert sok helyen altatnak olyan kutyat aki mar regebb ota bent van h legyen hely az ujj kutyaknak) biztos talalsz olyan kutyut aki a te alom kutyad.♥♡
2012. dec. 24. 10:58
 6/11 anonim ***** válasza:
Közel 370 fajta van, válogass belőle. Nekem fogalmam sincs, milyenek az életkörülményeid, milyen vérmérsékletű, temperamentumú kutya illene hozzád, hol tartanád, lakásban vagy kertben, mennyit szánnál a havi ellátására, mennyit költenél az ápolására, mennyit foglalkoznál vele naponta, stb.
2012. dec. 24. 11:08
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

a legfőbb kérdés akkor, hogy mi a cél a kutyával, mire kell?

ha fontos számodra az egy-egy fajtához köthető "tulajdonság-csomag", akkor érdemes egy konkrét fajtát találni, amelyik igényei passzolnak a sajátjaiddal, ha nincs konkrétum, akkor a legpraktikusabb megoldás a menhely.

ha pedig nem akarsz "gáz génállományú" kutyát, akkor csak annyi a dolgod - fajtától függetlenül - hogy keresel egy jó tenyésztőt. nem olyan szaporítót, akinek jó a dumája, vagy olyat aki közel van és olcsó, hanem egy tenyésztőt, aki elismert (min. van kennelneve, de még jobb, ha más tenyésztők is ajánlják), vannak eredményei (kiállítás, verseny), a kutyái egészségügyileg szűrtek (utána kell nézned a fajtát érintő betegségeknek mert sok szaporító azzal intézi el ezt a kérdést, hogy "rendszeresen járnak állatorvoshoz", ami öröklődő betegségnél semmit sem jelent), és van egy tenyészcélja (ami egyezik a céljaiddal). a vakon kutyákat párosító ember még nem tenyésztő...

ha találsz egy fajtát, ami igazán tetszik, nézz utána a tulajdonságainak, vedd fel a kapcsolatot hasonló fajtát tartó emberekkel (fórumokon pl.) nézelődj kennelek után, ha időd engedi menj el rendezvényekre és beszélgess élőben is tenyésztővel vagy tartóval, derítsd ki mik a fajtára jellemző betegségek és kérd számon a szűrés igazolását mikor kiskutyáért mész. illetve fogadd el a tényt, hogy a jó minőségű kiskutya tenyésztése rengeteg munkával jár (ha követed amit tanácsoltam hamarosan magad is rájössz), a minőségnek, a tapasztalatnak és a jó munkának pedig ára van, szóval a kutatásra szánt időben egyben el is kezdhetsz gyűjtögetni. a pénzedért viszont jó minőséget kapsz garanciával.

vagy hát ott a B verzió, menhelyi zsákbamacska, viszont ingyen van.

2012. dec. 24. 11:08
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából nem akarok semmi különösebb célt vele, házi kedvenc lenne. Nekem 2 fajta tetszik a berni pásztorkutya és a shetlandi juhászkutya(sheltie). Tudom h nem 1 kategória, de a sheltie-ről tudom h nagyon nagy a mozgásigénye, ezért én őt nem merem bevállalni, viszont a berninek jobban utánaolvastam, és tudnám biztosítani a neki elegendő mozgást/fárasztást. Lenne a kutyára napi 2-3 órám minimum be-kijárással a házba. Kenneleket még nem nagyon nézegettem bíztam benne h valaki hátha tud nekem javasolni 1-2 jobbat.
2012. dec. 24. 12:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Én a fajtamentőket ajánlanám első körben. Egészen fiatalak is vannak náluk, sajnos.
2012. dec. 24. 13:18
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 sheltiem van és egyáltalán nincs nagy mozgásigényük. Inkább szeretnek a gazdival együtt lenni és szeretnek tanulni de ez napi 1-2 órában bőven kielégíthető. Ha rendesen vannak nevelve nem ugatósak és nagyon nyugisak. Nekem szinte egyáltalán nem ugatnak a kutyáim pedig mindenki szerint a sheltie nagyon ugatós és az enyémek nagyon jól elfekszenek egész nap.
2012. dec. 24. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!