Magyarországon melyik fajta vagy milyen kutya a legdrágább?
Erre azért nehéz válaszolni, mert pl. német juhászt vehetsz tenyésztőtől 80e-ért is és 280e-ért is, attól függően, milyen a vérvonala, mit lehet tőle elvárni és persze, hogy honnan veszed.
Talán azzal egyet lehet azonban érteni, hogy a pomerániai törpespicc számít a legdrágábbnak, de szinte mindenhol a világban.
Úgy érted, amit Magyarországon tenyésztenek is?
Mert ha nem, akkor tudok egy fáraó kutyáról, aki 1.6 millió forintért vett a gazdája. De őt külföldről hozták.
És első jól írta, egy adott fajtán belül is hatalmas árkülönbségek lehetnek.
talán annak az ó-angol ( collie )pásztorkutyának a kölykei ,amely idén bekerült a CRUFT-on a döntőbe ??
mivel a kölykök ára mindig a szülők pedigréjén múlik!
persze a pomerániai spic ,vagy a tibeti masztif alapára sem olcsó :),természetesen neves tenyészetből,!!! nem pedig szaporítótól :(
szaporítónál az angol buldog is lehet 80-100 000 .-ft ,persze utánna az állatorvosnál még otthagy az ember pár 100 000-et!!! ( kivételek vannak, de selejtes kutyáknak a kölyke is selejtes .)
A pomi azért drága mert nagyon nehezen tenyészthető, sok az örökletes probléma és a szülés körüli gond is gyakori.
A kutya árak között hatalmas különbség lehet. Vannak drágább fajták de van ami nem drága mégis olyan minőség, hogy drágábban adják
A gond ott van, hogy sok az ostoba, aki megveszi az ilyen drága kutyákat. A sznobizmus magasiskolája, nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel, ezért ilyen státuszszimbólum kutyákat vesznek méregdrága pénzért.
Mint a pandaürülékkel trágyázott tealevél, amiből egy csésze 50ezer forintba kerül. Egyszerűen az emberi butaság és a pénzszórás magasiskolája.
08:54!
Az az összeg egy bűnügyi statisztikai szám. Minél magasabb az elkövetési érték annál jobb a hatóság statisztikailag, tehát vastagon fog a ceruzájuk amikor értéket állapítanak meg. Tudom, mert én is csináltam anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!