Milyen fajta szobakutyust ajánlotok?
Melyik lenne a legjobb számomra? Vidéken élek van egy nagy kertünk és 2 kutyánk. Nagyon szeretnénk egy szobakutyus mit tudtok ajánlani. Ezekre gondoltam:
Fehér terrier
Bichon havanese
Bichon bolognese
Bichon frise
Westie
Máltai selyemkutya
Ha tudtok még írjatok. Amúgy olyan kutyus kéne aki bírja a nyüzsgést mert 7-en lakunk a házba de valamikor 10-en és néha többen is vagyunk. Vélemények,tapasztalatok érdekelnek. Előre is köszi.
Szerintem fontos lenne, ha leírnál még néhány szempontot, mert még így is rengeteg kutyafajtát tudnánk felsorolni.
Havanese: Hullik a szőre, önfejű, esetenként agresszív.
Bolognese: Nem hullik a szőre rendszeres ápolás mellett, viszont iszonyatosan nyafis (ha hagyod neki) tanulékony, gyerekbarát.
Máltai: Szintén szőrhullatós kutyus.
Uszkár (toy, törpe, esetleg közép): Intelligens, egyáltalán nem hullik a szőre, nagyon alkalmazkodó, gyerekbarát, mozgékony kutyus, viszont rendszeres nyírást igényel a bundája.
Válassz kedvedre! :)
Amúgy igazából minden kutyát úgy és arra tanítasz meg amire akarsz, bár vannak önfejű, buta és lusta kutyák is. :):)
olyan kutyust szeretnék ami bírja ha sokan vannak, ha simogatják, játszanak vele, szeret játszani futkozni
nem ugat egész nap(tudom a kutya ugat)megállás nélkül
jól el van kis helyen de szeret sétálni, tanulékony legyen, jól kijöjjön más kutyákkal
Örökbe fogadásra nem gondoltál?
Nekünk 2 van pincsi keverék, imádják a nyüzsgést, okosak, de ha elmegyünk dolgozni elvannak szép csendben. Egyik most lesz 2 éves, másik 9 hónapos, szukák.
Én ha ilyen jó gazdi vagy, hogy már van 2 és még szeretnél, adnék egy esélyt egy szegény kis menhelyi vagy ideiglenes befogadónál dekkoló kiskutyának. Szonja és Lizi is ilyen volt. Mutatok róluk képet, hátha kedvet kapsz. :)
5-ös vagyok ismét. Szóval ő utánuk azért kell porszívózni mert a selymes szőr mindenütt ott van.
De van uszkár fajtamentő egyesület, és tudjuk hogy az uszkár sem hullajtja a szőrét mint a bichon!
www.allatmania.hu minden kutya fajta van és annak jellemzői nekem
Yorkshire terrierem volt csak az anyám nem viselte el a szagát
Utolsó. Nem viselte el a szagát? Nem hiszem hogy ha tisztán van tartva, gondozva egy kutya, akkor az büdös....
Nekünk 2 van és nincs bűz a lakásban. Max ha pukizik egyik, de azt meg emberek is szoktak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!