Mit lehet akkor tenni, ha a kutyám export TK-ja elveszett a postai úton idefele?
Előző gazdi elintéztem nekem az exportot Ausztriában, 3 hete adta fel de azóta nem érkezett meg, és ő sem kapta vissza.
Most ilyenkor mi van??? Akkor TK nélkül marad a kutyám, akivel kiállításokra akartam járni? (tenyésztője sajnos már nem él, 1 éve eltávozott-tehát hozzá már nem is tudok fordulni :( )
Olyan nincs hogy se hozzád nem érkezett meg, se ő nem kapta vissza...
A postának minden egyes küldeménnyel el kell számolnia, különben káosz lenne.
Kamuzott, nem is adta fel.
Nem pénzkeresési ötletből vált meg a kutyájától, egészségügyi problémái támadtak ami által több időt tölt kórházban, mint otthon. Szerinted egy 2 éves kutyának ez megfelelő élet volna? Egyébként is rendszeresen érdeklődik róla, nem nem írnék...
A postáról meg annyit, nekem is veszett már el csomagom, amit feladtam anyukámnak és ő azt sose kapta meg.
Nekem eszembe sem jutott hogy létezik olyan ember, aki fontos iratokat nem biztosít be.
De most hogy belegondoltam, biztos ilyen is van.
Ne haragudj, de nem te tetted fel ide a kérdést pár hete, hogy hónapk óta igérgeti az előző tulaj az export törzskönyvet???? Az export tk. mindig a tulajdonos nevére van kiküldve, ergo ha akkor már nálad volt a kutya, miért nem a te nevedre kérte. Ne haragudj, de én ezt nem hinném el a helyedben. én is küldtem már export törzskönyvet, expressz, ajánlva, tértivevényesen, és még mindig megérkezett.
De baromi egyszerű a történet. kutya chipszám, osztrák kennelklub, kutya teljes neve, és adásvételi szerződés. (Egyébként azon rajta kéne lennie az eredeti törzskönyvi számnak). és szépen felveszed az osztrákokkal a kapcsolatot, és kérsz egy tk. másolatot.
Majd ird már neg légyszives a fejleményeket, nem akarlak elkeseriteni, de sajnos ugy néz ki, hogy be lettél csapva:((( Milyen fajta az eb?
Sziasztok! Nem akarok ünneprontó lenni, de a postán az ajánlott levél is simán elvész!
Én jártam már így, és kártérítést adtak, az egyzseri feladási díjat rögtön, és a 15x-ös-ét, amint kitöltöttem a kárigényt. Értékbiztosítva kell feladni a fontos leveleket, így minden kéznek nyoma lesz, amin keresztülmegy egy levél, míg az ajánlottnál nem! A postás is simán kiveheti reggel, és nem vezeti fel a listára, amin alá kell írni, a kutya sem fogja keresni rajta! Nekem ezt a postás maga mondta!
A külföldi levelek sokszor eltűnnek, vagy hiányosan érkeznek meg, felbontva, és visszacsomagolva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!