Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a boxerről?

Mi a véleményetek a boxerről?

Figyelt kérdés
2009. aug. 23. 20:13
1 2
 11/13 anonim válasza:

nekünk boxerünk van. :D

5éves lesz.

nagyon eleven, és tényleg szereti a gyerekeket. :DD

kicsit bolond kutyais. :)

2010. júl. 4. 19:31
 12/13 anonim ***** válasza:

nekünk most 4 boxerünk van (2fiu és 2lány),kiváló házörzők (persze mindegyiknél máshogy nyilvánul meg)Az egyik pl mindenkit megugat aki elmegy a ház előtt, a másik pedig addig megmozdulni sem hajlandó amig valaki meg nem zörgeti a kaput, de akkor robban...Azt tudni kell hogy ez az a kutya amelyik mind lakásban mind a kertben tartva jól érzi magát. Sőt ha tehetné egész nap bent lenne az ember mellett az ágyban :) Ez minden boxerre jellemző.

A boxer a családjáért él, nem egy gazdás ő az egész családnak szót fogad. Ha kell meghalna értünk! Eszméletlenül BÁTOR, számára nincs félelem és nincs lehetetlen. Mindemellett nagyon tanulékony, fogékony. De a rosszat is éppugy eltanulja mint a jót. Pl egyik kutyusom megtanulta bekapcsolni a mikrót,meg kinyitni.Kinyitotta a hütőt és megengedte a kádban a vizet,mert szomjas volt. Egyszerüen elleste hogy mi emberek mit hogy csinálunk :)

Mindezek mellett makacs és sértődékeny. Imádnak enni, jutalomfalattal lehet a legjobban tanítani és nevelni őket. A szidás és büntetés nálunk nem igazán vezet sokra hisz bátrak és elég magas a fájdalomküszöbük (ha egyáltalán van nekik olyan :)

A nyálzás az általános kutyatulajdonság,bármilyen fajtáról is van szó, akárcsak a szőrhullatás. Nálunk a 4 boxerből van olyan amelyiknek lógó pofája van és ő tényleg télen-nyáron evés után ivás után, vagy csak olyan szagot érez nyálazik, pontosabban két oldalt lógnak a "cipőfűzők" Lehet bosszantó de nagyon vicces!! És van olyan kutyánk amelyiknek meg olyan szinten zárt a pofája hogy még a fogait is alig tudom megnézni, ő soha nem lógatja a nyálát. Tehát ez változatos ki milyen tipust vásárol. Termetre is vannak kicsik és vannak hatalmas robosztus alkatuak.

Ami még nagyon fontos hogy ők olyanok mint a bohócok, bármikor képesek megnevettetni az embert (viselkedésük,fekvőpóz,hangjuk stb) Legyen bármilyen rossz is egy boxer a gazdi nem tud haragudni rá,mert abban a pillanatban olyan bociszemekkel tud nézni hogy még a legkeményebb szivüeket is meglágyítja.

Én imádom őket!!Azt mondják hogy aki egyszer tartott már boxert az utánna mindig boxert fog!Nem véletlenül... :)

2010. szept. 13. 20:58
 13/13 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Aki azt írta a boxerről, hogy nem szimpatikus kutya, az még életében nem játszott/dolgozott vele, vagy talán még nem is látott... Nekem most van egy 4 éves szuka boxerem, kiváló agilitys és örző-védő kutya egyszerre. Iszonyat barátságosak, a gyerekeket egyszerűen imádják (nem sülve, és nem is főve -.-" a sok okos...) nagyon könnyen tanítható fajta. Első kutyának is ideális. Szerintem egyszerűen a tökély!:D A megjelenéséről ennyit: Akinek nem tetszik a feje vagy a teste (szerintem semmi baj nincs vele) az bizonyára azt hiszi, hogy a kutya fogalma ez: kicsi ölebek... szerintem ha kutya akkor legyen erős, barátságos, tökéletes, vagyis boxer! Más fajta kutya soha nem jöhet szóba! :D
2010. nov. 24. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!