A kutyám nem engedi h megfésüljem. Mit csináljak?
Hogyan szoktassam hozzá? 7 hónapos keverék kutyus, 6-8 hete került hozzánk,és a régi gazdija nem igazán fésülte... 6-7 kg, és hosszú szőrű... a lábain nagyon össze van állva a szőr, de ha meglátja a fésűt már rohan, ha mégis meg tudjuk fogni akk se engedi h megfésüljem... mert állandóan el akarja kapni a fésűt és odakap ahol fésüljük. próbáltam már ollóval is kibontani a szőrét, de annyira izgága h attól félek h belekap az ollóba is...
hogy szoktassam hozzá?... mióta hozzánk került próbálkozok...eddig reménytelenül...
Szerintem ne kínozd a fésűvel. Valószínűleg rossz emlékei vannak róla. A kutyák amúgy sem arra valók, hogy fésülgessék őket, erre a célra egy barbibaba sokkal megfelelőbb.
Vegyél egy hajvágót vagy kutyaszőrvágót, és azzal takarítsd le róla a fölösleges szőrt, hátha azt engedi. Ha nem, akkor vidd el 2-3 havonta kutyakozmetikushoz, hogy nyírja meg.
Légy kitartó, és csináld. Meg fogja szokni, csak még ismeretlen neki.
Hogy biztosan ne karmolja a fésű!, használj először puha kefét. Persze, ez nem sokat ér, ezáltal csak a mozdulatokhoz szokik hozzá, utána jöhet egy ritkább fogú fésű, majd a "rendes".
Kaphat jutalomfalatot, ha ügyes :-)
Nem tudom, hogy milyen a kapcsolatod a kutyával, de ha eddig jól bántál vele, akkor elismeri a tekintélyed. Amikor hisztizik, fogd meg a grabancát, szólj rá, hogy nem és tartsd meg, amíg lenyugszik. Le is fektetheted az oldalára, a nyakánál tartsd lent és fésülgesd. Póráz hasznos lehet.
Másik verzió, hogy megmutatod a kefét és ha nyugodt, akkor kaját adsz neki. Aztán egyre jobban közelítsd a hátához, ha nyugodt, ismét adj neki jutalmat. Ha már hozzáérhetsz vele, akkor kicsit simítsd vele az oldalát, fokozatosan egyre több ideig.
Idő kell, míg hozzászokik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!