A kutyám ma összebalhézott egy másik kutyával. Mit kell ilyenkor csinálni? Hogy viselkedjek, hogy érezze hogy máskor ilyet nem csinálhat?
Figyelt kérdés
Kiléptünk az ajtón, és nagyon közel ott volt egy másik kutya szabadon póráz nélkül. Mindenki nagyon meglepődött, és valahogy kiszabadult a kezemből a póráz, és megkapta a másik kutyust. Nagyon kellemetlen volt. Az állatorvosi költségeket kifizettem, a gazdával rendeztük a dolgot, szerencsére megértő volt. De többet ilyet nem csinálhat a kutyám, hogy ilyen hirtelen neki ront valakinek, mert váratlanul éri egy helyzet. Mit csináljak hogy érezze hogy rosszat csinált, és hogy máskor ilyet nem szabad? Tudom hogy nekem kell még jobban oda figyelnem, nem a kutyát akarom hibáztatni. De még soha nem fordult elő ilyen, engem is váratlanul ért a helyzet, és nagyon sajnálom a másik kutyust is. Szerencsére csak egy kis seb lett a lábán, és lábon jött haza az orvostól.2012. dec. 18. 21:44
11/55 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat, de úgy látom ki kell egészítenem, mert félreértések vannak. A kutyám mentett kutya, rehabilitáció alatt áll, járunk kutyaszociba, tisztában vagyok vele, hogy szocializálni kell. A kérdésem az lett volna, hogy ma van-e még értelme tovább büntetni, vagy egyáltalán el lehet-e érni büntetéssel valamit, hogy többet ne csináljon ilyet. Leírtam, hogy sajnálom a másik kutyát annak ellenére hogy ő is és a gazdája is hibás volt, mert póráz nélkül volt, és ő is ingerülten reagált. Én még a költéséget is kifizettem, majd hazakísértem őket. Az állatorvos azt mondta, hogy a 20 éves praxisa alatt ilyen korrekt emberrel még nem találkozott, aki ilyen helyzetben utána jött a másik kutya után, és kifizette az ápolási költséget. amikor lent voltunk, nem volt alkalmam a helyszínen megbüntetni, mert egyrészt azzal voltunk elfoglalva, hogy a kutyákat szétszedjük, másrészt többen nézték az esetet, nem vette volna valami jól ki magát, ha ott az úton elkezdem rúgni vágni a kutyámat. Mindenben a legoptimálisabban próbáltunk viselkedni. Aztán amikor hazajöttünk kb 1 perc múlva itthon is voltunk, akkor elagyabugyáltam azonnal. így már világos minden? mielőtt mindenki leoltja a fejem. értelmes hozzászólóknak meg köszi.
2012. dec. 18. 22:39
12/55 anonim válasza:
Rehabos a kutyád, és te a történtek után jó sok idő elteltével elverted? Ne itt kérdezősködj, hanem beszélj azzal, akinél rehabon vagytok. Talán telefon is van a világon.
13/55 A kérdező kommentje:
és még annyi csak megjegyzésként, hogy általában a kiskutyák kezdik a balhét, és persze ők, mert "olyan kis védtelenek" őket lehet póráz nélkül sétáltatni. Gondolják a kiskutya tartók. Aztán amikor kiprovokálják a verekedést, és persze a nagykutya győz, akkor meg mindenki jön azzal, hogy jaj szegény kiskutya, azt a nagy vérengző fenevadat meg el kell altatni! Holott egy nagy kutya sem támad, csak ha kihozzák a sodrából. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy a kiskutya tartók is igazán hordhatnák pórázon a kutyáikat, mert ha meg bekövetkezik a baj, akkor persze mindenki a nagykutyákat veszi elő. Sok esetben a kis termetű kutyák neveletlenebbek mint a nagy testűek, és ők provokálják ki a balhét is. Ez már a kérdéshez kapcsolódik, csak kapva az alkalmon leírtam ide a véleményem.
2012. dec. 18. 22:48
14/55 A kérdező kommentje:
te nem olvasol vissza? mondtam, hogy egy perc múlva lett megfenyítve. Miért egy rehabos kutyát szerinted nem lehet megfenyíteni? Egyébként meg beszéltem vele, attól miért ne kérhetném ki itt is emberek véleményét? de igazad van kár volt, mert csak hozzá nem értő észosztó emberek vannak ezen a fórumon.
2012. dec. 18. 22:51
15/55 anonim válasza:
Utolsó azt sem felejtsd azért el, hogy a kérdező kutyáján igaz, hogy póráz volt, de elszabadult, vagyis az övé is szabadon volt csak épp lógott egy póráz rajta. Utólagosan nem lett volna szabad büntetni, akkor kellett volna a kutya tudtára hozni, hogy ezt nem díjazod. Én ilyen esetben még ha nem is az enyém kezdi, legutóbb harapásváltás sem volt csak egy kis dulakodás, de mivel parancsot megtagadott, ezért odamentem grabancát megfogtam, kicsit megráztam, kutya behódolt, elhívtam, fogtam és két méterre leültettem a másik kutyával szembe pár percre magára is hagytam, miután lehiggadt mehetett az útjára.
16/55 anonim válasza:
10-esre gondoltam az utolsóval csak látom pörögnek itt az események :)
17/55 anonim válasza:
De nem érted, hogy 1 perc múlva már nincs értelme a fenyítésnek? Ha leülteted a kutyát, majd tovább mentek és egy perc múlva megjutalmazod, mert szépen leült, akkor tudni fogja, hogy miért kapta a jutalmat? A büntetésnél is ugyan olyan fontos az időzítés, mint a jutalmazásnál! Csodálkozom, hogy ezt a kutyaiskolában még nem mondták el. Létezik olyan büntetés, ami hosszabb ideig tart, de az is pontosan akkor kezdődik el, amikor a nem kívánt viselkedét produkálja a kutya, nem egy perccel utána.
18/55 anonim válasza:
Ez még mindig nem világos. Szétszedtétek a kutyákat, elkísérted az állatorvoshoz, kifizetted az ellátást, de az eset után 1 perc múlva otthon voltatok? 1 perc alatt ellátták a másik kutyát, haza is kísérted őket, és még te is hazaértél?
19/55 A kérdező kommentje:
te most kötekedsz, vagy csak unatkozol? Azt a verziót nem bírtad kigondolni, hogy miután szétszedtük a kutyákat, én hazajöttem vele, megfenyítettem, majd utána mentem a rendelőbe, és ott találkoztam a másik gazdával?
2012. dec. 18. 23:01
20/55 anonim válasza:
a másik legjobb rész: "nem volt időm megbüntetni"... ez elmondom mennyi: rákiabálás, szétszedés, orrkoppintás, nyakörvrángatás, "morzsi normális vagy? hát hogy csinálhatsz ilyet, a macskarúgjameg"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!