Lesz egy alaszkai malamutunk. Tenyésztőtől fogjuk venni,8-10 hetesen. Valaki tud saját tapasztalatokat írni erről a fajta kutyusról?
A malamut nagyon értelmes, okos kutya, de a tanitása annyiban különbözik egy német juhásztól, hogy a malamut makacsabb, öntörvényűbb, de nagyon hamar tanul, ha a gazdája megfelelően megtanitotta neki, ki a falkavezér. Nagyon hamar meg kell tanulnia a szocializáció szabályait, és mivel macskád is van, ezért a macskát is úgy kell neki megutatni, hogy ő is falka tag, mivel a malamut a kisebb állatokat előszeretettel levadássza! Jobb, ha a háznál, nincs csirke , más baromfi, vagy ha van, akkor erős keritéssel keritsétek el, mivel az északi kutyafajtáknak nagyon erős a vadászösztöne.
Amit tudni kell róla, hogy a malamut nem egy olyan kutya, akit ki lehet kötni egy kutyaházhoz, és elvan egész nap - nagyon fontos lemozgatni mindennap, és erős kerités kell a házhoz, ha nem akarod , hogy ne szökjön el. Nagyon vágyik az ember társaságára, más kutyákkal kijön, de egyes egyedek azonos nemű társaival nem igazán jön ki, az én malamutom minden kutyával elvan. Nagyon vigyázz a kullancsokkal, az én malamutomat imádják a kullancsok, és már 3 malamutom is babéziás lett - ez persze nem fajtafüggő, de valamiért úgy vettem észre , hogy az északi kutyafajták kevésbé immunisak a kullancsokra, de lehet, hogy csak valamiért a maláimat szeretik a kullancsok... Egyébként szerintem kitűnő választás, erős kutya, egészségileg is szívós, értelmes, emberbarát. Egyébként nem igazán házörző tipus. Az idegeneknél jelez az enyém is, de ne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!