Hogyan érjem el, hogy ne ugasson?
Elolvastam amiket írtatok. Nagyon hasznos dolgok vannak benne. Sajnos a környékünkön nincs kutyasuli. Így videókból kell okulnom. Lehet ha szeparációs dolog van a háttérben. De nem tudom mivel tudnám ennél jobban kezelni. Vannak otthon is szabályok amiket gond nélkül betartunk.
Pld:- az ajtón a gazdi megy ki előre, addig Manó ül és csak akkor jön amikor hívjuk
- a kaját letesszük és csak akkor foglalkozik vele amikor hallja, hogy a tied. Itt egy érdekesség, hogy ha elhadarom a szót és nem biztos benne, akkor félúton megáll és szemez vele amíg még egyszer elismétlem
- csak a saját helyein tartozkodhat, az ágy nem tartozik oda
- amikor hazaérünk, akkor nem foglalkozunk vele elsőként
Ha esetleg ezekből valamit nem jót cselekszünk akkor azon javítunk. Köszi szépen a tippeket. :)
és ezek a szabályok mindkettőtökkel működnek?
az is lehet, hogy unalmában ugat...
csak ezért ne próbáljátok ki - csak mondom -, van, hogy egy másik kutya a megoldás.
nagyon sok oka lehet ennek a viselkedésnek...
ha mielőtt elmentek, klikkereztek 10 percet/ sétáltok egy nagyot feladatokkal tarkítva, akkor is szétszedi a lakást?
van helye? - saját fekhely, pokróc, box...?
Az is lehet, hogy erre az időre - bár ez hosszú távon nem megoldás -, de egy szobakennelbe zárnátok...
Azért én felvenném a kapcsolatot egy kutyasulival, biztos ami biztos... hátha tudnak más tanácsot adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!