Van egy tacskó kutyám, amivel komolya szabályokat kéne bevetni. Ilyenkor mit csinálnak?
Figyelt kérdés
Mivel nem tudom elengedni,ezért flexi pórázzal kell sétáltatnom.De így ellőttem megy és így ő a vezér mit csináljak?Futkosnia kell.2012. dec. 17. 00:10
11/17 anonim válasza:
az utolsó nem is rossz . :) jutalom a fegyelemért.
biciglivel való futtatás? melletted fut igy te maradsz a falkavezér és mozog is eleget :)
12/17 anonim válasza:
Láb mellett nem élhet a kutya, akkor se, ha gyorsvonattal futtatod. Ingerekre van szüksége, szaglászásra, más kutyákkal való kapcsolatra, ezeket nem lehet láb mellett megcsinálni, és egyáltalán nem is kell. A flexinek meg semmi köze nincs a falkavezérséghez egyáltalán, nem a legszerencsésebb eszköz, de önmagában nem okozója semmiféle rangsorbeli problémának, és nem is akadályozza a helyes falkasorrend kialakítását.
13/17 Tyler913 válasza:
Nem attól fogja magát vezérnek érezni a kutya,hogy ő megy elöl. Az a vezér, aki a kapcsolat dinamikáját meghatározza. Nálunk a kutyám össze-vissza mászkál sétánál,ha el van engedve,mégis egyértelmű a falkasorrend. Előtted is mehet a kutya laza pórázon,ha attól még Te irányítod a sétát.
14/17 anonim válasza:
a biciglivel való futtatást a "futkosnia kell"-re írtam. a falkavezérséget pedig ugymond a kérdező megnyugtatására mert igy mindkét dolog megvan amit szeretne. tény hogy nem attól lesz a kutya falkavezér mert elöl csörtet hanem ez ANNAK JELE. itt most nem arra gondolok hogy a gazdi engedi -bár ne hagyjuk figyelmen kívül a tényt hogy a kutya nem lát a fejünkbe: oké, most mehetsz előre és így tényként könyveli el hogy ő döntött, tehát ő a vezér a kedves gazdi pedig a követő- hanem arra hogy akaratán kívül történik az elöl csörtetés. tény az is hogy a kutyának szaglászásra , ingerekre van szüksége de ezt tökéletesen el tudja végeztetni a futtatás után mikor már kevesebb a kutya energiája és így szófogadóbb is. sőt legjobb tudomásom szerint két kutyapszihológus szerint is a flexi póráznak a falon lógva a helye, ugyanis az automatikusan a kutya kezébe adja az írányítást -merre mnjünk, milyen tempóban stb.- és így ugye -mint már írtam- ő lesz a vezér aki dönt , mi pedig a követők akik kajtatunk utánna. ha valaki valaha próbálta tökéletesen tudja miről beszélek amikor a kutya maxin kihúzza és épp egy sarokra ér te meg nem győzől ordibálni, visszacsévélni az meg berreg mint a csuda a kezedben. barátnőmnél láttam ezt. ha nekem kellett levinnem a kutyát én csak tisztásokon engedtem ki amugy hagytam rövidre, egyáltalán nincs az ember kezében az irányítás.
15/17 anonim válasza:
amúgy tényleg nem szeretnék senkit sem elriasztani a flexitől, de jópár éve nekem is volt egy keverék kutyám, persze ezzel a pórázzal sétáltattam, de mindig röviden láb mellett, olyan helyen ahol jól be lehetett látni a környezetet engedtem. hát mit ad isten egyszer párom viszi le, ő mindig mindenhol maxin kiengedte, egyszercsak a sarokról rárongyolt egy németjuhász a kutyámra. a párom rántotta a póráz azon részét amit becsévélnek kétségbeesésében. véres kutyával, szétvágott véres kézzel jött haza. azt hiszem kissé másképp történt volna ha a párom mellette van és nem x akárhány méterrel a kutya mögött.
16/17 anonim válasza:
Az nem a flexi hibája, ha nem rendeltetésszerűen használták... :)
17/17 anonim válasza:
az én tacskóm (szálkás és aktív vadász) mindig elől vagy jobbra balra futkároz,de ettől még én vagyok a főnök,sokat kell vele foglalkozni,tanítani,és tudni fogja hogy ki a főnök.Viszont ne üsd vagy bántsd,mert örök életre megjegyzi és félni fog,hihetlenül okos kutyák és taníthatóak.
"Bicigli" ez mekkora:)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!