Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy tacskó kutyám, amivel...

Van egy tacskó kutyám, amivel komolya szabályokat kéne bevetni. Ilyenkor mit csinálnak?

Figyelt kérdés
Mivel nem tudom elengedni,ezért flexi pórázzal kell sétáltatnom.De így ellőttem megy és így ő a vezér mit csináljak?Futkosnia kell.
2012. dec. 17. 00:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

az utolsó nem is rossz . :) jutalom a fegyelemért.

biciglivel való futtatás? melletted fut igy te maradsz a falkavezér és mozog is eleget :)

2012. dec. 17. 19:06
 12/17 anonim ***** válasza:
Láb mellett nem élhet a kutya, akkor se, ha gyorsvonattal futtatod. Ingerekre van szüksége, szaglászásra, más kutyákkal való kapcsolatra, ezeket nem lehet láb mellett megcsinálni, és egyáltalán nem is kell. A flexinek meg semmi köze nincs a falkavezérséghez egyáltalán, nem a legszerencsésebb eszköz, de önmagában nem okozója semmiféle rangsorbeli problémának, és nem is akadályozza a helyes falkasorrend kialakítását.
2012. dec. 17. 19:18
 13/17 Tyler913 ***** válasza:
Nem attól fogja magát vezérnek érezni a kutya,hogy ő megy elöl. Az a vezér, aki a kapcsolat dinamikáját meghatározza. Nálunk a kutyám össze-vissza mászkál sétánál,ha el van engedve,mégis egyértelmű a falkasorrend. Előtted is mehet a kutya laza pórázon,ha attól még Te irányítod a sétát.
2012. dec. 17. 23:50
 14/17 anonim ***** válasza:
a biciglivel való futtatást a "futkosnia kell"-re írtam. a falkavezérséget pedig ugymond a kérdező megnyugtatására mert igy mindkét dolog megvan amit szeretne. tény hogy nem attól lesz a kutya falkavezér mert elöl csörtet hanem ez ANNAK JELE. itt most nem arra gondolok hogy a gazdi engedi -bár ne hagyjuk figyelmen kívül a tényt hogy a kutya nem lát a fejünkbe: oké, most mehetsz előre és így tényként könyveli el hogy ő döntött, tehát ő a vezér a kedves gazdi pedig a követő- hanem arra hogy akaratán kívül történik az elöl csörtetés. tény az is hogy a kutyának szaglászásra , ingerekre van szüksége de ezt tökéletesen el tudja végeztetni a futtatás után mikor már kevesebb a kutya energiája és így szófogadóbb is. sőt legjobb tudomásom szerint két kutyapszihológus szerint is a flexi póráznak a falon lógva a helye, ugyanis az automatikusan a kutya kezébe adja az írányítást -merre mnjünk, milyen tempóban stb.- és így ugye -mint már írtam- ő lesz a vezér aki dönt , mi pedig a követők akik kajtatunk utánna. ha valaki valaha próbálta tökéletesen tudja miről beszélek amikor a kutya maxin kihúzza és épp egy sarokra ér te meg nem győzől ordibálni, visszacsévélni az meg berreg mint a csuda a kezedben. barátnőmnél láttam ezt. ha nekem kellett levinnem a kutyát én csak tisztásokon engedtem ki amugy hagytam rövidre, egyáltalán nincs az ember kezében az irányítás.
2012. dec. 18. 02:49
 15/17 anonim ***** válasza:
amúgy tényleg nem szeretnék senkit sem elriasztani a flexitől, de jópár éve nekem is volt egy keverék kutyám, persze ezzel a pórázzal sétáltattam, de mindig röviden láb mellett, olyan helyen ahol jól be lehetett látni a környezetet engedtem. hát mit ad isten egyszer párom viszi le, ő mindig mindenhol maxin kiengedte, egyszercsak a sarokról rárongyolt egy németjuhász a kutyámra. a párom rántotta a póráz azon részét amit becsévélnek kétségbeesésében. véres kutyával, szétvágott véres kézzel jött haza. azt hiszem kissé másképp történt volna ha a párom mellette van és nem x akárhány méterrel a kutya mögött.
2012. dec. 18. 02:59
 16/17 anonim ***** válasza:
Az nem a flexi hibája, ha nem rendeltetésszerűen használták... :)
2012. dec. 18. 11:18
 17/17 anonim válasza:

az én tacskóm (szálkás és aktív vadász) mindig elől vagy jobbra balra futkároz,de ettől még én vagyok a főnök,sokat kell vele foglalkozni,tanítani,és tudni fogja hogy ki a főnök.Viszont ne üsd vagy bántsd,mert örök életre megjegyzi és félni fog,hihetlenül okos kutyák és taníthatóak.

"Bicigli" ez mekkora:)))))

2013. jan. 5. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!