Van egy tacskó kutyám, amivel komolya szabályokat kéne bevetni. Ilyenkor mit csinálnak?
Szia!
Én nem díjazom a flexipórázt!Szerintem a lehető legrosszabb amit kitaláltak!Így a kuty "kezében" lesz az irányítás.
Én még soha nem láttam normális módon közlekedő kutyát flexipórázon.Mindegyik kutya húzza,ráncigálja vele a gazdiját,és az esetek 99%-ban a kutya elöl megy,tehát ő vezeti a gazdáját(ami sajnos erősíti benne a falkavezérséget)
Nincs a közeledbe semmilyen lehetőség,ahová rendes pórázon láb mellett vezetnéd a célig?/Kutyafuttató,tér,puszta/,ahol elengedhetnéd vezényszóra,és ott kimozoghatná magát?
Én ideiglenesem, ezért gyakran van olyan kutya nálam, akivel még nincs meg a megfelelő kötődés az elengedéshez. Úgy szoktam megoldani, hogy rövid pórázon elmegyünk a szaladgálós helyik pórázfegyelemben, ha odaértünk ültetés, pórázcsere, mehetsz vezényszóra mehet a flexivel amerre akar, én követem, közben persze sok-sok behívás, ültetés, fektetés. Aztán ha vége a lazázásnak megint ültetés, pórázcsere és pórázfegyelemben haza.
Összeáll nekik a két eszköz funkciója közti különbség simán, csak kicsit bonyi zsebben cipelni a flexit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!