Ebben az esetben menjek tetanuszra? Bővebben lent.
Igen, a tetanusz oltás 1 évig érvényes, én amióta az eszem tudom, így volt. ez érvényes gyerekre és felnőttre is.
Az aggódó anyukára csak annyit, hogy NEM én kértem, automatikusan vették elő, és adták a gyereknek!
Hát nekem ez tök fura. Eleve nem értem, hogy mások hogyhogy értik ezt a kérdést. Na biztos velem van akkor a gond. De miért kéne tetanusz, ha a saját kutyád megharapott? Vagy nincs beoltva? Máskülönben miért kéne tetanusz?
Az enyém is megharapott már párszor, mert a kezemben lévő játékot akarta elszedni, csak félrement kicsit, de be van oltva, egészséges. A tied nem?
Kedves utolsó válaszoló!
Remélem nem sértelek meg,nem kioktatni akarlak,de a kutya oltásainak,illitve annak hogy a kutyus egészséges,semmi köze a dologhoz.
Önmagában olyan sérüléseknél mondjuk,ahol kerti munkát végez az illető,például gyomlál,és valami megvágja a kezét,a kéz pedig földel szennyezett,nagyon erősen ajánlott tetanuszt kapnia az embernek.
Ennek kapcsán,hogy a kutya egészséges,és oltott,nincs köze ahhoz,hogy a szájában milliónyi kórokozó él és szaporodik(szintúgy az ember szájában is,és bármilyen meglepő,de emberi harapásra is adnak tetanuszt!)
A kutya a nyálával rengeteg fertőzést ily módon átvihet az emberre.
Az ebet sem lehet steril körülmények között tartani,gondolj csak bele,mindenféle koszos,földes dolgot a szájába vesz,ami tetszik neki földön,utcán abba belenyal,megeszi(köpet,hányás,eldobott kajamaradék,kaki)Soroljam még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!