Ebben az esetben menjek tetanuszra? Bővebben lent.
Szia!
Elvileg minden vérző kutyaharapásnál adnak tetanuszt!
Egy út az ügyeletre, még mindig jobb, mint egy esetleges fertőzés.
Ha jól kivéreztetted,kimostad a sebet,és utána lefertőtlenítetted mondjuk Betadine-nal,akkor elvileg nem lehet baj.
Viszont ha később,másnap piros csík jelenik meg a seb fölött,ami fölfelé húzódik,azonnal menj a sebészetre,mert akkor beadják a tetanuszt.Mert még akkor sem késő.(Eü.-ben dolgozom)
Akuminak:
4 gyerekem van, kettőt harapott meg kutya, az egyik fiamat 2x is, egymás utáni évben, mindkétszer kapott tetanuszt. A másik fiam sebe nem is vérzett, csak karcolta a fog, mert nadrágszáron keresztül fogott rá a kutya, ő is kapott. Ezért mertem írni, amit írtam, tapasztalatból.
Annyira szeretem, hogy ilyen "okos" vagy, mindíg mindenre tudod a megoldást, választ.
"tehát olyan sebeknél, amik annyira kicsik és mélyek, hogy felül a bőr bezárul, de a mélyben ott marad a sérülés"
Érdekes, hogy nekem nem kicsi (az alkarom teljes külső oldala) és nem mély (csak a bőrt szedték le róla) sebnél is adott tetanuszt a traumatológus (2. fokú égés, 1,5 hónapja)
A kisgyerekek 16 éves korukig több alkalommal kapnak tetanusz elleni védőoltást.
Mélyebb kutyaharapásnál nemcsak tetanuszt adnak, hanem antibiotikumot is. Nyáron járt így a szomszédom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!