Szerintetek én vagyok a bunkó?
Szerintem nem vagy bunkó. Csak igazából nem gondolsz bele abba, hogy mit érezhet az, aki felé elindul a kutyád.
Lehet, hogy Te egyből vissza tudod hívni a kutyád, hallgat rád, szót fogad, megáll, ha kéred. Viszont azt nem tudhatod, hogy az ő kutyája hogyan fog reagálni. Lehet, hogy ő nem tudja olyan jól kezelni a helyzetet, vagy esetleg nincs úgy megnevelve a kutyája, és nem tudja visszafogni...
Nekem csivavám van. Mi úgy jártunk, hogy egy parkban sétáltunk, ahol több kutya is volt. Az én kutyámon póráz, a többiek szabadon. Nem is volt gondom ezzel egészen addig, míg észre nem vettek minket. A 4 kutyából 3 szót fogadott a gazdájának, megálltak, míg a negyedik először próbálta visszahívni a kutyáját, majd sokadik szólításra sem állt meg a kutya, ekkor odakiabált nekem, hogy ne féljünk, nem bánt. Kicsit gyanús volt, de addigra odaért a kutya, mi álltunk egy helyben, majd egyszer csak az ismeretlen ,,nem bánt,, kutya elkapta az enyém nyakát... Szerencséje volt, hogy nem lett baja az enyémnek (hozzáteszem nem a gazdinak köszönhető, hanem annak, hogy az én kutyám mozdulatlan maradt, én meg ,,lekaptam,, róla a kutyát).
Szóval én ezért nem szeretem a póráz nélkül sétáló kutyákat. Persze akiről már tudom, hogy milyen, azzal nincs gond.
Hát, így, hogy leírtad, hogy szóra megáll, és hallgat, biztos, hogy nem vagy bunkó. Természetes, hogy a kutyád szeretne ismerkedni, barátkozni, játszani más kutyákkal, de nem tudhatjátok, hogy a másik kutyának milyen az élete. Aki pedig lebunkóz, főleg azért, mert egy staffid van, az hülye. Nem értem, miért kell elítélni a fajtát, amikor nem egy, nem kettő ismerősömnek van, családi kedvencként és eszébe sem jut, hogy bántsa az 1éves gyereket, mert épp ráül a lábára, vagy visongat..bezzeg aki kiközösíti ezt a kutyát, és tart egy pincsit, na, annak nem mernék a közelébe menni..eddig az ilyen gazdák kutyájának 90%-a, akivel találkoztam, vagy a lábamnak támadott (kutya nélkül voltam), vagy meg akarta csinálni a lábamat..persze nem a kutya a hibás, hanem a gazdi, mert elkényezteti, meg a kis ütyülü-pütyülü úgy sem bánt senkit, engedjük el, aztán meg neki támad gyereknek,kutyának, de mindig a másik a hibás (persze van kivétel, nincs bajom a pincsikkel). De staffi is van, amit rosszul nevelnek, de azok általában vagy romák kutyái, vagy olyan "fenegyerekeké", akiknek az anyuka csinálja a reggelit..
Én eddig kb. 2x szóltam rá idegenre, hogy állítsa meg a kutyáját, de azért, mert az utcáról befogadott vizsla-terrier keverékem minden kutyának nekitámad (támadott), és nem akartam, hogy baja legyen a másik kutyának.
1 Szerintem benned van a hiba képzeld magad az ö helyzetébe egy idegen kutya rohan feléd ö nem ismeri azt a kutyát nem tudja hogy nem támadni akar az ember. akaratlanul megijed ráadásul nem kicsi ebről van szó.
2. A szájkosár nem szükséges de a póráz igen már csak azért is mert így biztonságban tudhatod a kutyád semmiképpen nem szalad ki mondjuk egy autó elé (vegyél hosszú pórázt van több mint 10 méteres) ettől a kutya még tud szaladgálni de senki sem fog szólni hogy a kutya megközelíti mert látják a kezedben a póráz és látják hogy az uralmad alatt tartod az ebet.
3. A pitbullt sokan félreismerik egyáltalán nem egy véreb igen barátságos a gyerekekkel is.
Na hát akkor, fussunk neki még 1x....
Valóban nem lett semmi baja a csivavámnak, és nem kamu a sztori. Van annál jobb szórakozásom, mint hogy kitalált történeteket irogassak ide. Ha nem hiszed, hát nem.
Valóban az történt, hogy odarohant hozzánk a kutya, és fentről (mivel jóval nagyobb volt, mint az én kutyám) elkapta a csivim. Fogalmam sincs, hogy miért tette, és azt sem tudom, hogy mi történt volna, ha egyből nem reagálunk úgy, ahogy...
Egyébként ezzel csak arra akartam célozni, hogy vannak olyanok, akik valóban nem tudják kezelni a kutyájukat. Egyébként a Te kutyádnak is lehet baja, ha a másik gazdi nem tudja visszafogni az övét.
És még megjegyezném, hogy egyáltalán nem rosszindulatból írtam, amit írtam... De nyugodtan le lehet pontozni... :-S
Nem tudom, hogy a kutyád mennyire közelíti meg a másik kutyát, akinek a gazdija beszól. De ha meglátod a másik kutyát, akkor hívd magadhoz a kutyát, kérdezd meg a tulajdonost, hogy oda lehet-e engedni. Így nem lehet semmi ok a konfliktusra :)
Alapesetben póráz nélküli IDEGEN kutyához nem engedem az enyémet, mert olyan szűk közegben nem is tudnak igazán jól ismerkedni. A szinte mindig feszülő pórázon érzi a másik kutya a gazdi bizonytalanságát, ezért félelemből kitámad, vagy eleve az agresszió miatt.
Pórázos kutyákkal előítéletes vagyok: nem tudhatom, hogy miért van pórázon...
Nagyon ritkán, ha látom a pórázos kutyán, hogy barátságos, illetve a gazdiján látom a nyugalmat, akkor meg szoktam kérdezni, hogy odamehet-e az enyém. Ha igen, akkor kis szaglászás után úgyis tovább áll :D
Póráz nélküli kutyák esetében sem engedem meg, hogy a kutyám csak úgy lerohanja őket. Kivétel erre, mikor esténként a haverkutyákkal találkozunk: ekkor mind a két kutya őrült mód örül egymásnak már akár 50 méterről is, illetve rohannak köztem meg a másik gazda közt :D Aztán mire találkozunk a másik gazdival, a kutyák lehiggadnak és megyünk tovább nyugton sétálni :D
Tehát ha látok egy póráz nélküli kutyát, akkor adott távolságig nem csinálok semmit,azt csinál a kutyám, amit akar. Ha látom, hogy a másik kutyát megfogják és/vagy lábhoz rendelik, akkor én is visszahívom magam mellé az enyémet. Aztán megdumcsizzuk, hogy ismerkedhetnek-e, vagy megyünk a dolgunkra tovább.
Ha a másik kutya szabadon közeledik, akkor csak a távolság csökkenésével közelebb rendelem a kutyámat, vagy lábhoz hívom, és mikor már kb. 10 méternyire vagyunk csak egymástól, akkor "mehetsz"-el odaengedem.
Az, hogy egy pórázon agresszív, őrjöngő kutyát rángató gazdi beszól, hogy miért nincs póráz a láb mellett közlekedő, vagy őket egy szó nélkül nagy ívben kikerülő kutyámon, magasról letojom :D
Azt viszont rohadtul utálom, amikor idegen kutya hirtelen lerohanja az enyémet, holott a gazdája 50-100 méterrel odébb jár!!! Főleg sötétben utálom ezt.
Esténként a DUna parton, ha kutyámon látom, hogy vki közeledik, MINDEN ESETBEN MEGFOGOM...aztán ha ismerős, vagy ismeretlen, de barátságos szabadon közlekedő kutya, akkor elengedem.
De volt már incidens, hogy sötét-ködös parton jött két futó, Argost fogtam. Már elhaladtak, mikor az ivaros boxer kanjuk odarobbant a kutyám elé kihúzva magát, eléállva, dominálva...kis híja volt, hogy nem lett balhé! Gazdi csak elnézést kért...
Ugyanez számtalanszor megtörtént az évek alatt az őszi-téli esti sétákon...
legyél tekintettel másokra!!
egyszer a kistestű kutyámnak neki rontott egy német juhász keverék, a gazdája mondta nem bánt ne féljek így meg is nyugodtam,hogy nem lesz gond a nagy sz.rt megharapta a kutyámat azóta is fél a nála nagyobb testűektől,na azóta egy szabadon engedett kutyában sem bízom!!!
ha látsz kutyát kösd addig meg vagy hívd lábhoz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!