A 3 hós kutyám rághatja / megeeheti a csülök csontot?
vagy még ahoz túl pici
vagy még a tejfogai miatt??
odaadhatom neki?

semmilyen csontot ne adj neki, az a legjobb.
Úgy sincsen különösebb tápértéke, és még hasmenést is okozhat! jobba ha nem adsz neki

Ez engem is érdekelne.
Az első válaszolóval viszont nem értek egyet: a csülökcsont nem táplálékként, hanem játékként kerül a kutyához, ami mellesleg még ehető is. Nem hiszem, hogy egy ekkora csontot szét tudna rágni 3 hónaposan, hogy aztán megegye. Mindig arra gondolok, hogy a természetben vajon hogy lenne, ez esetben szerintem simán rágcsálná azt a csontot, amit pl. az anyja visz neki.

Megenni valóban nem tudja, tehát itt alapvetően nem a hasmenéstől, vagy a belső szervi sérüléstől kell tartani. Egy 3 hónapos kutya fogai és ínye nemhogy picik, de nagyon gyengék és érzékenyek. Ha csülökcsont végén lévő nagy porcos izémizét mégis le tudja rágicsálni, és eltöri, akkor nagyon megsérülhet a szája, mivel félig játéknak is tekinti, megakadhat a torkában.
Ha nekem lenne kölyökkutyám, én biztos nem adnék neki. Bőven ráér azután, hogy leváltotta a fogait, és a felnőtt fogak megerősödtek (kb. 7-8 hónapos kor). Nincsen olyan tápanyag a csontban, amire egy kölyökkutyának szüksége lenne.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!