Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kérdések az Alaszkai szánhúzó...

Kérdések az Alaszkai szánhúzó versenyről? Iditarod-ról?

Figyelt kérdés
Mit tudtok róla mindent amit tudtok volt már valaki megnézni:? Mik a versenyszabályok? Hány kutya lehet max versenyen egy embernek? Mit kell ahhoz elvégezni illetve mien csapathoz, társasághoz kell csatlakozni? Nevezési díj? Minden írjatok le róla amit tudtok kérlek a választ előre is köszönöm.
2009. aug. 20. 14:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mennyire érdekel komolyan a nevezés lehetősége az Iditarodra, de ha nagyon, akkor hosszú út előtt állsz. Adott társaságoz tartozás nem, de nagyon-nagyon komoly hajtó tapasztalat szükséges hozzá, és persze nem akármilyen kutyák. Nevezési díj van, pontos összeget nem tudok, de ha valaki eljut odáig, hogy nevezhessen, már nem is érdekes. Szerintem legalább olyan nehéz rá kijutni (ha nem nehezebb), mint egy olimpiára. Európai kutyaszánhajtó nevezését tudomásom szerint akkor fogadják el, ha teljesítette az 1000 kilométeres távú Finnmarkslopet nevű versenyt. Na, ide is van ám kvalifikáció: az 500 kilométeres táv teljesítése. Itt néhány link, ahol tájékozódhatsz, de szerintem jobban jársz, ha szánhúzóversenyekre kezdesz járni és ott érdeklődsz sportolóktól.

[link]

[link]

[link]

2009. aug. 20. 21:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát mivel még gyerek vagyok és nagyon érdekel a szánhúzás ezért érdeklődtem mert én és az unokatestvéreim szeretnénk menni Alaszkába az Iditarod-ra. Kössz. már találtam az iditarod.com-ot csak nem tok angolul az a baj :D
2009. aug. 21. 08:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Vetítik-e a verseny-t a tv-be az Iditarod-ot mindegy hogy angol vagy magyar?
2009. aug. 21. 18:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Basszus ez engem is nagyon érdekelne :)

Te hány éves vagy ? Én 15 ...

De amúgy az az igazság hogy csak így "tudatlanul" felnőtt korunkba se mehetünk .

Legalábbis te nem todom h mennit tudsz erről-volt-e már legetőséged kutya szánhoz vagy a szánhúzó kutyákhoz ...

De nekem nem :( És nagyon tetszik ...de hát nem hiszem h indulhatnék ..bárrr :)

2009. aug. 22. 22:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok ! :)

Figyi ezt találtam : [link]

De azért beszélgessünk már mert rohadtul érdekel :)

2009. aug. 22. 23:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Ok mondjuk tudok róla eleget amúgy van-e skype-d vagy msn-ed írj egy privát email-t és ha van valamelyik elküldöm és tudunk beszélni róla.
2009. aug. 24. 16:55
 7/7 anonim válasza:

Aztán végül nyert valamelyikőtök Dodge-ot?:D

Viccet félre téve,amúgy számomra pozitív olvasni,hogy anno pár embert érdekelt ez a sport,ebben az országban ritka az olyan ember aki egyáltalán halott róla erre felé.

Amúgy tudom,hogy ezt már valószínű nem nagyon fogja látni senki,de azért írok ezzel kapcsolatban valamit,hát ha valaki még rákeres erre a kulcsszóra valamikor:

Sokan túlmisztikálják erre a versenyre a nevezést,első sorban csak elegendő pénz kell,meg az hogy olyan helyen tartózkodjál ahol van lehetőség a felkészülésre ergo:Alaszkában,Kanadában esetleg valamelyik Skandináv országban,a tapasztalat meg hát....kell nyilván....de azért az elmúlt években sok olyan nevezőről olvastam akinek 2-3 évnél nagyobb tapasztalatuk nem nagyon volt ebben a sportban,és ahhoz képest elég jól megállták a helyüket,de amúgy az igazság az hogy a verseny nem ír elő minimumm tapasztalatot ha meg tudod ugrani a kvalifikációs futamok szintjét akkor alkalmas vagy,valakinek ez sikerül 1,5-2 év után,valakinek meg 5 év után sem ennyi.

Amúgy volt már versenyző ebből a Kelet-Európai régióból,csak amire oda jutott arra már Amerikai állampolgár lett és indulhatott az alatt a zászló alatt,mondjuk úgy az igazi az biztos.....

2021. ápr. 5. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!