Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Németjuhászos kérdések?

Németjuhászos kérdések?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a problémám, hogy van egy 7 hónapos németjuhász kutyám (szuka) és eddig nem nagyon volt vele foglalkozva.

Szeretném kicsit megnevelni, mindig szétrág mindent, ezért becsukva kell tartani.

Velünk nagyon jól elvan, van két gyerek is szereti őket.

Eddig még nem sétáltattuk. Ha kiviszem, nem húz el, de minden kutyát megugat, akik a kapun belül vannak. Nagyon mély agresszív hangja van, ezért felver minden kutyát az utcában.

Ha talál egy macskát, utána akar futni, az embereket akikkel találkozunk azonnal megugatja, ha nem lenne póráz rajta, nekik is menne simán. Ha valaki jön szembe azonnal meg kell álljunk, meg kell fognom nehogy nekiessen valakinek. Ha itthon vagyunk és valaki elmegy a ház előtt azt is azonnal megugatja.

Mit tanácsolnátok, hogy ne legyen ennyire agresszív?

A másik meg hogy, rászokott arra, hogy sétálunk, néha megáll leül és néz rám, de semmit nem csinál csak néz.

Ez mit jelenthet?

Szerintetek vegyek neki egy szájkosarat?

Milyet? Ha olyat veszek amiben tud ugatni, felveri az összes kutyát de ha olyat amiben nem, akkor meg szerintem neki lesz rossz, hogy még lihegni sem tud ebbe a nagy melegbe...

Szerintetek mit csináljak, hogy el tudjam vinni normálisan sétálni anélkül hogy valakinek baja essen?

Köszönöm

2011. jún. 7. 16:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen szájkosár!De azért tudjon benne ugatni.Végülis a szájkosár lényege csak az hogy ne harapjon meg embereket,nem pedig az hogy ne ugasson.Amúgy nekem is németjuhászom volt.Hát nincs szocializálva,naponta többször foglalkozzatok vele.Játszatok vele futkározzatok stb.Vagy ha ti nem akkor a gyerekek:).Vagy ha van a környékeden kutyasuli, vidd el oda!Nagyon hasznos!Remélem segítettem!Üdv.
2011. jún. 7. 16:23
 2/8 xnorkax ***** válasza:
7 hónapos, kamaszodik. Ahogy észrevettem eddig egyáltalán nem volt nevelve. Mindenképpen ajánlok egy kutyasulit, mert ha nem vagytok elég tapasztaltak (és van egy olyan sejtésem, hogy nem...) ezt otthon nem lehet megoldani. Igazából ez olyan, mintha 5 hónapig (tegyük fel hogy 2 hónaposan került hozzátok) nem is foglalkoztatok vele, neveltétek volna. Ez nagy hiba volt, mert ez az egyik legmeghatározóbb időszak egy kutya életében.
2011. jún. 7. 16:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez az erős védő ösztön egy jó,nagyon jó dolog.CSAK.Jó mederbe kell terelni,s akkor nem lesz gond.Mivel hogy ezt otthon,szakember segítsége nélkül nem tudod elvégezni,ezért a kutyaiskolát ajánlom neked.Kár egy ilyen ösztönökkel rendelkező kutyát elrontani,szájkosarazni.A suliba megtanítják neked azt is,hogy hogyan legyél te a vezér,s a kutyát,egyebek közt,hogy csak parancsra támadhat.Sok sikert.
2011. jún. 7. 16:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló: attól még hogy szájkosarat tesz rá nem rontja el a kutyát!És ha megharap valakit az utcán?Akkor büntetés...Nekem volt németjuhászom és ezzel eggyütt tapasztalatom és rajta is volt szájkosár akár milyen okos volt!Sőt,nagyobb testű kutyáknál mostanság kötelező a szájkosár sétáláshoz...
2011. jún. 7. 16:30
 5/8 anonim ***** válasza:
ezekből kiderül, hogy ő a falkavezér, azért akar nekitámadni mindenkinek, mert feladatának tartja, hogy megvédjen, amint átlépni sétánál a lábad vonalát, fordulj a másik irányba, és rántsd magad után, ezt akkor is ha neki akar menni a kutyának, rántsd el onnan, etetni meg úgy etesd, hogy előbb mintha te ennél, aztán add oda neki, de ha elfordul vaggy elmegy a kajától, vedd el, plusz szerintem kéne egy kötődési tréning, úgy etesd, hogy egy nap kap, egy nap meg nem, megszokja, hogy te tőled függ az energiaforrás :D
2011. jún. 7. 16:36
 6/8 anonim ***** válasza:
ja és kutyasuli!!!!!!
2011. jún. 7. 16:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Sajnos, kihagytátok a szocializálást nála.

Még nem késő javítani. Mindenképpen iskolába kellene mennetek vele, ahol hozzászokik az idegen kutyákhoz, titeket pedig megtanítanak megfelelően kezelni a kutyát. A szájkosár ma már elvárt és kötelező a fajtára. Olyant vegyél, amiben kellően ki tudja nyitni a száját, ha lihegnie kell.

2011. jún. 7. 17:30
 8/8 anonim ***** válasza:
A "szájkosaras" válaszoló vagyok.Hidd el,szájkosárban,hacsak nincs erre külön tanítva,a kutya sokat veszít az önbizalmából.A másik pedig,én Németországban élek,nem tudtam,hogy a nj-ra kötelező a szájkosár Magyarországon.Itt ahol mi élünk kínzásnak tartják a szájkosarat.Sétáltatni,bevásárló központokban vinni szájkosár nélkül lehet,sőt még a vadasparkban is.Elég értetlenül néztek,amikor kérdeztük a kapunál,hogy bevihetjük-e?Hát meg amikor a szájkosár viselete felől érdeklődtünk...Persze iskolázott kutya kell legyen,azért is ajánlottam a kutyasulit..Ami itt furcsa,hogy a bullterrier például a veszélyes kutyák közé van sorolva,és emiatt elég szigorú a tartási törvény rá vonatkozólag..Tehát elnézést kérek a Kérdező-től,én ezt nem is gondoltam volna,nem rosszindulatból írtam a szájkosár mellőzését.
2011. jún. 7. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!