Akinek volt már babéziás a kutyája vagy ért hozzá, tudna segíteni?
Pont tegnap kérdeztem itt,hogy mennyi ideig kell figyelni a kutyára,ha kullancs volt benne, valaki azt írta 7-14 nap. Kezdtem volna megnyugodni, de ma hányt a kutyám.
12. napja volt benne kullancs, az esti séta során ment bele és fent ki is szedtem.
Ma délután kapott egy kisebb sertésborda csontot hússal, rá kb. fél órája kihányta, láttam benne a hús/csont darabokat, el is kezdte volna vissza enni, de hát feltöröltem. Anyukám az mondja semmi baja, jó persze máskor is hányt már ez igaz csak nem azután,hogy kullancs volt benne.
A vizelete/széklete normális, ha lent elengedem a pórázról ugyanúgy játszik , fut a többi kutyussal, fent is úgy viselkedik ahogy szokott.
Szerintem láza sincs, bár nem tudom megmérni sajnos.
Szerintetek kell aggódni?
Próbáltam megnézni neten,hogy mik a tünetek bővebben, de mindenhol csak annyi van hogy hányás..stb. de nincs részletezve,hogy milyen. Babézia esetén folyamatosan hány? Észre lehet venni a különbséget? Mit csináljak?
Kérlek, segítsetek. :(
Köszönöm. Tehát ha komolyabb a baj, akkor azt mindenképpen észre venném?
Ahogy írtam eszik,iszik,játszik,kedve jó csak ma hányt. :(
A sertésbordát remélem nem nyersen kapta! Sertéshúst tilos nyersen adni a kutyáknak, nagyon veszélyes baktérium van benne.
Főve, sütve oké, de én akkor se szívesen adok, mert a bordacsont elég szemét tud lenni, már többször is beakadt a kutyáim felső fogsora közé a szájpadláson keresztbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!