Én ha ilyen kérdést látok bele sem lépek, csak felidegesíteném magam. De amúgy jó ötlet.
2009. aug. 20. 10:13
2/11 anonim válasza:
Ő inkább azért kérdezte, mert nem akar kiskutyát. Odaírta, hogy még nagyon fiatalok...
De amúgy igen unalmas már, hogy a nagybetűs TENYÉSZTŐK minden egyes kérdésre ugranak, aki kiskutyát szeretne, de nem vesz egymilliós tenyészállatot, és szenteli neki az egész életét.
Foglalkozzatok inkább a kutyáitokkal, ahelyett hogy itt ütitek el az időt.
2009. aug. 20. 10:17
3/11 anonim válasza:
És szerintem azért idegesítenek titeket a szaporítók, mert nem tudjátok eladni 100 ezer ft-okért a kutyáitokat, mert megveszik olcsóbban, és az esetek 90%-ában ugyanolyan jó társuk lesz, mint a drága.
2009. aug. 20. 10:20
4/11 anonim válasza:
Én már sajnos 4 évvel ezelőtt voltam olyan hülye, hogy szaporítótol vettem kutyát, 1évesen majdnem meghalt a gerinccsigolyáival volt probléma az udvaron szószerint eldőlt a kutya, nem evett semmit, nemtudott menni sem, maga alá pisilt és kakilt, rá 2 évre csípőízületi diszpláziát állapítottak meg, mondanom sem kell a tüneteit,ja és a rengeteg szteroidoktól és gyógyszerektől(aminek köszönheti az életét) vizelettartási problémája lett.Szegény kutyából egy roncs lett. Ezek után megfogattam, hogy sose veszek olcsó bizonytalan eredetű kutyát, inkább megveszem egy lelkiismeretes tenyésztőtől aki nemcsak a pénzt látja benne.
2009. aug. 20. 10:29
5/11 anonim válasza:
10:17-es Jaaa azért vagy te ennyire felháborodva mert te szoktad feltenni azokat az idióta kérdéseket.
2009. aug. 20. 10:33
6/11 anonim válasza:
Ez előfordulhat tenyésztett kutyánál is... pl volt egy ismerősöm neki bolognese kutyája volt, 200000ft ért vette, és egyik napról a másikra a hátsó része a kutyának szó szerint lebénult... úgyhogy ez bárhol megeshet. A szaporítókról annyit, hogy én is elítélem az olyan szaporítást, ahol észnélkül évente 2 szer elletik a szukákat, akár rokon kutyával fedezik, és rossz körülmények között tartják, de én pl egy olyan helyről vettem anno a kutyámat, akiket ismertem szukát is kant is, kan tk-s volt, szuka nem de nagyon szép volt, és jók voltak a körülmények, egészséges volt, és gyönyörű szép a kutyám, oltásokon kívül nem jár dokihoz...
2009. aug. 20. 11:07
7/11 anonim válasza:
Szerintem jobb ha válaszolunk az ilyen kérdésekre. A szaporítók egy része tudatlanságból szaporít csak egyszeri almokat lehozva, ha tudná, hogy ez milyen kockázatokkal jár, akkor lehet nem csinálná. De az nem megoldás, hogy egyből a torkuknak ugrunk, hanem inkább meg kellene próbálni nyugodtan elmagyarázni nekik, nem egyből azt hogy mocskos szaporító. Mert ha úgy válaszolunk nekik még jó, hogy ellenkezik, de talán megfogadná ha normális hangnemben írnánk neki. Az egyáltalán nem megoldás, hogy nem válaszolunk az ilyen kérdésekre, akkor is fog szaporítani tovább, max a kutyájának lesz rosszabb, ha nem tudja a kérdésére a választ. Egyébként 5 éves szaporítótól vett golden retrieverem van. Én nem bántam meg, hogy megvettem mert egy végtelenül kedves, barátságos, engedelmes kutyát kaptam a pénzemért. Viszont én nem veszek soha többet szaporítótól kutyát, akkor 5 éve még nem tudtam, hogy van olyan hogy törzskönyv stb. A kutyámnak valószínűleg van egy gyenge könyökízületi diszpláziája mert van amikor picit sántít a jobb mellső lábára, nem beszélve arról, hogy a show goldenekhez nem is hasonlít, a feje teljesen más.
8/11 anonim válasza:
És szerinted azzal kinek lesz rosszabb, a kutyának, vagy a gazdinak? "Talán így befejeződnének az ilyesfajta kérdések." Hát emberismeretből nem vagy túl jó. Távolról sem lenne kevesebb kérdés, csak az emberek válasz híjján méginkább mennének a saját fejük után. Meg amúgy sem születik az ember mindenttudónak, mindent meg kell tanulni. Ha már kérdez az jó, mégha a kérdés primitív is... Ha nem akarsz válaszolni, akkor ne tedd, csak akkor legalább te is gondold át a kérdésed, mielőtt felteszed.
9/11 anonim válasza:
Biztos vagyok benne hogy nem fejeződnének be, és ugyebár annyira relatív hogy mi primitív és mi nem...
Primitív kérdésre primitíven kell válaszolni ha tud valaki és ha kedve is van..
Válaszolni sosem kötelező!
Néhány kérdésen egész jókat lehet röhögni :)
Fogd fel társadalomtanulmánynak és akkor máris nem lesz min idegeskedned !
2009. aug. 20. 11:20
10/11 anonim válasza:
Annak a válaszolónak van igaza, h nyugodtan kell válaszolni.
Sajnos én is elkövetem párszor azt a hibát, h felidegesítem magam és elég csúnyákat írok... :(
A legjobb megoldás az lenne, ha szerveznénk egy hadjáratot a kiöregedett állatorvosok ellen, akik szerint kell egyX szülnie a szukának...
De tényleg kell válaszolni, mert az utóbbi megtévesztett kutyás lehet, h átgondolja a dolgot.
Ezt magamnak is mondom: Hidegvérrel írjuk az ilyen válaszokat!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!