Versenyek előtt hogyan és mennyit pihentetitek a kutyátokat?
Holnap megyünk BH 3 versenyre. Argos-sal a hét első 5 napján tréningeztem 10-20 perceket, de alkalmanként ezt az időt 2-3 részletre osztottam, közte játék, séta, helyben maradás.
Ma "csak" séta van...ez délelőtt bő 2 órás, 5 km-es lett, este megyünk kb. még 4 km-ert, kb. 1,5 órát.
Semmi tréning, csak séta, esetleg kis frisbeezés.
Ti a versenyeket megelőző napokban, esetleg hetekben miből, mennyit és hogyan dolgoztok, sétáltok, éltek a kutyákkal?
Én már kipróbáltam azt is, hogy verseny előtt 3 napon át csak naponta kétszer fél órára mentünk sétálni a kertből...volt, hogy egyáltalán nem foglalkoztam a kutyával 2 napig, tehát "kizártam" a falkából...volt, hogy előtte is tréningeztem reggel...nem vettem észre összefüggést a foglalkozás milyensége-időtartama és a verseny-vizsga alatt nyújtott teljesítmény között :)
Köszönöm a válaszokat!
Én vagyok a "kérdező", köszi így már oké. Ismertem a falkából kizárást, mint büntetést, soha nem használtam, egyrészt nem tudnám kivitelezni,mert panelban lakunk, másrészt nem is volt rá szükség. :)
Ezért nem értettem,hogy ez hogy jön össze verseny előtt, de így világos, nem egy az egyben erről van szó.
Köszi :)
10. Köszi, ezt én nem tudtam volna így leírni...türelmem véges :D
Azért volt büntetés, mert mikor kutyám verekedett, félig-meddig jogosan ugyan, akkor bevált: azonnal elzavarás, kiabálás, grabancrázás, meghajtás, volt ott minden.
Póráz rá, haza szó nélkül, kivágtam láncra, másnap délutánig ott volt kaja-séta nélkül...két-három napig csak kaját kapott, de ott kellett egy kommunikációs jel "tied", másképp nem eszik :D Kb. 4 nap után szigorú láb melletti séta, se pisi-se kaki...rá pár napra flexin láb mellett, aztán 1-1 szakaszon engedtem dolgát intézni...jó másfél hét után kezdtem például beszélni, parancsokat adni, dicsérni, stb...de jó két hétig fagyos volt a levegő...bevált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!