Hogyan veszem észre, hogy toklász van a kutyámon? Mit kell rajta keresni? Mit kéne látnom ilyenkor?
Mármint a toklásznak csak egy része tapad rá a szőrére vagy egyből bele is áll a kutyába? Kitapintható simogatással?
Azért pánikolok ennyire,mert mindenhol előjöttek ezek a mocskos toklászok! Az összes sétahelyünkön ott vannak és nagyon félek,hogy baj lesz,már nem is szívesen viszem futkosni...
Minden 5 percben végig simogatom,belenézek a fülébe,tappancs vizit,mert ugye ezt olvastam,hogy így kell csinálni,de igazából nem is tudom mit kéne látnom ilyenkor....
Ja,és mikor tűnik el a nyavalyás növény?! Meddig van "szezonja"?
Köszönöm
De azt nem tudom,hogy ami a kutyára megy rá az ilyen nagy csomó vagy inkább egy icipici kis valami,mint például egy tüske?!
Érted,mire gondolok?:)
Ha keresed a toklászt, akkor ált. meg is tudod találni. Ha befúródik a lábujjai közé, a fülébe, extrém esetben a szemébe, akkor azt a kutya egyértelműen jelzi. Sántít, feldagad a lába, nyalogatja, esetleg próbálja kiszedni. Rázza a fejét, vakarja, piszkálja sokat a fülét. A szemén meg nem lehet észrevenni.
A teste többi részén, a szőr miatt nem jellemző a toklász befúródás, meg ott könnyen észreveszed, és leszeded.
Annál többet nem nagyon tudsz tenni, mint amiket leírtál (mancs és fülvizit), gondos gazdi vagy :).
Így néz ki. Hogy mit fogsz látni, az attól függ, hogy mennyire fúródott bele, ill. milyen hosszú a szőre.
Uhhh,erre nem is gondoltam volna...biztos nem fog tetszeni a kisasszonynak ez az alváz vizsgálósdi!:D
És azt meg tudjátok mondani,hogy kb mennyi idő míg befúródik a toklász teljesen? Egy-két perc,óra,nap?
Jaj,dehogy is!:) Tudom milyen a toklász,csak azt nem tudtam,hogy a kutyára mekkora rész tapadhat rá.Tehát olyan pici is lehet-e rajt,hogy nem veszem észre.
De az a kép nagyon hasznos amit küldtél! Köszi!
Mondjuk nekem az is új info,hogy csak akkor veszélyes,amikor szárad...
18:29-es: én is gondoltam, hogy odaírom a nemiszervet, meg a végbéltájékot, de szerintem akkor a kérdező nem merne utcára sem menni már :).
És egy gyors javítás: a "szemen nem lehet nem észrevenni" - kihagytam egy nemet, bocsi.
Én is tartok a toklásztól, de hálistennek felénk nem nagyon van, és eddig még megúsztuk.
Vittem már toklászos kutyát műtétre, jajj, pontosan tudom, milyen genyó dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!