Komolyan chipeltetni kell minden kutyát Magyarországon? Ha igen, akkor miért nem tájékoztat erről az önkormányzat?
Nagyon nem akarok most erre többezer forintot kiadni. Bár szerintem is hasznos dolog lenne, szerintem ilyen módon, hogy januártól chip nélkül bünti, ez azért durva.
Lehetne valami értelmesebb szabály.
Kapásból legalább az idős, 10 év feletti kutyáknál nem kellene kötelezővé tenni...
Időpontot illetően pedig igazán lehetne haladék a következő kutyaoltás idejéig...
A chip árán kívül még egy valag pénz kihívni az állatorvost, vagy megfizetni valakit, hogy vigyen el engem és a kutyámat autóval a 15 km-re lévő városba állatorvoshoz...
Nem is értem az egészet.
Mi van, ha megvárom a tavaszt, és eboltáskor kérek chipet az idős kutyámnak? Akkor még büntetést is kell majd fizetni? És az vajon mennyire rúg majd?
A kérdező kommentje:
De ha már ti ennyire tájékozottak vagytok a médiából,
Írjátok már meg azt is, hogy hány forint lesz a büntetés?
a büntetés 5-50 ezerig terjedhet.
ma 00:48
Szóval.... Jan. 1-től a törvény szerint a 4 hónapnál idősebb kutyának chip kell. Ha nem futsz bele ellenőrzésbe, akkor csak a kötelező oltáskor, vagy egy betegség okán az állatorvosnál lesz észlelhető, hogy nincs chip. Ilyenkor a doki jelzi neked, hogy kell chip. Büntetni akkor fognak, ha ellenőrzésbe futsz.
én vagyok, akinek megváltozott a "viszonya" a kutyával a chip óta. látom a mellékesen megjegyzett mondatra kellett ugrani, és nem a lényegre koncentrálni, de sebaj, azért reagálok rá, úgyis offtopik lett az egész.
nem tudom, hogy mi nem egyértelmű egyébként abban a mondatban, magyarázni nem fogom. akinek nincs még 100% bizalom kiépülve a kutyával, az egy gyökér?
aki visszakérdezett, vagy lehúzta: honnan tudod, hogy milyen körülmények közül jövő kutyáról van szó? hogy honnan hoztam, hogy került hozzám? ezer opció lehetséges a háttérben, és igen, a chipnek köszönhetően sokkal lazábbra vettem az egész behívásos témát, ennek (és sok másnak) köszönhetően nincs is vele semmi probléma.
on
"És miért várnád meg a tavaszt? Nem mindegy, hogy most kell fizetned pár ezret vagy tavasszal? "
Mert tavasszal lesz eboltás, amikor a faluba jön az állatorvos. Akkor csak 1 km-re kellene elsétálni a kutyával, szóval 2 km-t még pont bír menni, és nem lenne itt a kérdés, hogy cipeljük el 15 km-re... Írtam már, hogy oké a 3500, de ha vonat vagy taxi van, akkor az már régen nem 3500... Másik dolog, hogy nem szeretném, ha útközben jönne rá epilepsziás roham. Márpedig az ilyen szokatlan helyzetek, mint vonat, annak zajai, a sok idegen ember, vagy autózás, mind szokatlan dolog számára, ami ki tudja mit vált ki belőle.
Jobb ennek a kutyának házon (illetve udvaron) belül, és néha egy nagyobb séta csendesebb környéken...
Kifogásokból jó vagy kérdező! Nem mi tehetünk róla, h neked több, mint 3500, mert neked csak a taxi jó, meg az autó, meg neked jöjjön ki házhoz a doki....
Ha 2ezerre ön ki, akkor 20ezer, de K-Ö-T-E-L-E-Z-Ő!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!