Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyásként értek már atrocitás...

Kutyásként értek már atrocitások? Ha igen, mifélék? És hogyan kezeltétek? (folyt. Lent)

Figyelt kérdés

Van egy kölyök Goldenem, gyakran viszem sétálni. Teljesen jól nevelt, sokat foglalkozom vele, mivel még nagyon fiatal (fél éves múlt) ezért elég kajla. Sok ember nagyon megijed, akkor is ha pórázon sétáltatom és elmegyünk mellettük, arrébb mennek, minél messzebb tőlünk, vagy pl. hallottam már anyukákat, akik kiabáltak a gyerekkel, hogy hozzá ne nyúljanak a kutyához, mert koszos, harap stb.

Kutyás barátaimmal durvább esetek is megtörténtek már, pl. tömegközlekedésen beszólt nekik valaki szájkosár és póráz ellenére.

Ti hogy vagytok ezzel? Mi a tapasztalatotok? És hogyan kezelitek?

2012. nov. 29. 10:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nah igen a váratlan simogatók nagyon veszélyesek.. És amikor elmesélem a gyereknek hogy nem így kéne hozzá nyúlni egy kutyához akkor anyuka meg el kezd hisztizni hogy majd ő megneveli a gyerekét... Ilyenkor szoktam elmesélni hogy a kisgyerek csuklója pont 1 esetleg 2 harapás a kutyának és nem azért fog harapni mert agresszív hanem mert megijed és ez a válaszreakciója 1-2 kutyának.

Amúgy egy időben kerültek minket is a telepen a kutyások (bár az enyémek többnyire póráz nélkül vannak) 1kivételével már midenkivel beszélgettem :D Sőt keres is a társaságunkat már a legtöbben. Általában az mondják hogy először féltek de rájöttek hogy annyira nem lehetnek rossz kutyák ha ennyire szót fogadnak.. Lehet én lakom nagyon jó helyen de többször hallottam dicséretet hogy milyen jól viselkednek stb, mint a szitkozódást bár ez lehet a kutyusok méretéből fakad..

De amúgy ha valaki belerúgott volna a kutyába nem csak kiabáltam volna vele az biztos..

2012. nov. 29. 12:50
 12/19 anonim ***** válasza:
58%
Diesel, ha nővérem nincs ott nem tudom történt-e volna bármi is, azért 12 évesen egy akkor első kutyával nem tudtam mit kezdeni a helyzettel. Egyébként rájöttem, előnye is van annak, hogy 3 kutyával járkálok, az ilyen barmok se találnak be. Bár itt a környékünkön elég szép kirándulóhelyek vannak, de van egy rész amin át kell menni,sehogy nem sikerült még kerülőutat találnom, ilyen összetákolt házikókkal, 9 láncrakötött kutyával, nem életbiztosítás kerítéssel, szóval ott lakik egy öreg faszi, aki folyton azzal fenyeget, hogy ha mégegyszer arra sétálok, ránk engedi a kutyáit. Gondolkoztam, hogy ha még egyszer elmegyek arra és benyögi, egyrészt felveszem videóra, másrészt utána hívom is a rendőrt, de mindig odáig jutok a gondolkodásban, hogy tulajdonképpen ez egy megkeseredett ember, és minek ártsak én mégjobban neki..
2012. nov. 29. 13:03
 13/19 Szilvi & Argos ***** válasza:
59%

Már ezerszer leírtam itt gyiken a nagyobb-érdekesebb incidenseket...nincs erőm leírni őket ismét :)

Röviden:

- szobakutyások magyaráznak póráz miatt, pedig az ő kutyulijuk támad flexin, szabadon vagy a gazdi öléből

- agresszív nagytestű kutyák pórázon őrjöngenek, de gazdi nekem kiabál póráz miatt

- antiszoc kutyák szabadon, persze nagy kanok és rontanak rá a kutyámra

- kapun kiszökő kutyák támadása

- BKV-n rendszeresen a lábára-farkára lépnek, beszólnak, minek ide kutya

- gyerekeket visítva kapkodják el a kutya elől...

nagyjából ennyi :D

2012. nov. 29. 13:27
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

7-8. érdekes. Engem a gyógyszertárba is beengedtek a 2 hónapok kiskutyámmal a kezemben. Az ajtóból beszóltam, hogy lássák, kutyával vagyok (megjegyzem, a Fannika cicaméretű volt akkor) , a gyógyszerész meg behívott, el is beszélgettünk.

28/n

2012. nov. 29. 14:51
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 10 éves koromtól kezdve én sétáltattam a család kutyáját, most pedig már saját kutyáim vannak. (23/N) Amíg gyerek voltam, rengetegszer belém kötöttek a kutya miatt, olyanokért is, hogy ugatnak a kutyák a kerítés mögött és ne arra sétáltassam. Megjegyzem célirányosan mentünk az erdő felé, oda pedig valahogy el kell jutni. Rám kiabált egy férfi, hogy ha még egyszer meglát arra, kiengedi a kutyáját és az majd szétszedi az enyémet. Számtalanszor fenyegettek meg hasonló dolgokkal. Aztán ahogy egyre nagyobb lettem, egyre kevesebbszer kötöttek belém. A mai napig előfordul néha, de már csak nagyon ritkán. Busszal járunk kutyaiskolába, ez okozza a legtöbb gondot. A párom is szokott kutyát sétáltatni és most jön a poén, egyetlen egyszer sem kötöttek még bele! Pedig ő amilyen hanyag, néha még a kutyakakit sem szedi össze, de nagydarab és marcona külsejű, így nem mernek beszólni. Vagyis a tanulság, az ilyen kötekedők gyáva férgek, akik gyerekekbe kötnek bele a legszívesebben, esetleg nőkbe.
2012. nov. 29. 15:15
 16/19 anonim ***** válasza:
60%

Nekem vegyes élményeim vannak, amstaffom van, és ugye előítéletekben nincs hiány. Gyerekét féltő anyuka, pedig az enyém nem bánt senkit. Arrébb szoktak állni a járdán, van aki átmegy a túloldalra, úristen "harcikutya", stb.

Viszont van jó élményem: meg szokták azt is jegyezni, hogy milyen szép a kutya, néha kisgyerekkel is oda mernek jönni, megkérdezik előtte, hogy lehet-e simogatni. Az állateledeles üzletekben imádják, a pusziosztós kis macifejet :)

Ja és még egy érdekes élmény: tigriscsíkos a kutyám, és a pofija majdnem fekete, a szájkosár is fekete (szövet) egyszer felszálltunk a buszra, és a sofőr hátraszaladt, hogy van-e rajta szájkosár, mert úristen az ilyen kutyákra feltétlenül kell..

2012. nov. 29. 16:48
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

az első néhány válaszoló között elég brutális emberek is vannak. üvöltenek, ajtót csapkodnak, nem tudnak uralkodni magukon. eddig soha semmi bajom nem volt a kutyatulajdonosokkal, szeretem is a kutyákat, de most kezd megváltozni a véleményem róluk.

meg itt agyba főbe lepontozzák az embert az állatok kategóriában ok nélkül. ide se jövök többet.

itt a gyakorin eléggé negatív véleményem alakult ki az állattulajdonosokról, ami korábban nem volt.

2012. nov. 30. 00:41
 18/19 anonim ***** válasza:
92%

igen csak a kutyások veszítik el a türelmüket,csak mi vagyunk néha hisztisek és idegbetegek,és csak mi nem tűrjük hogy rongyként beszéljenek velünk!

Tudod ez egy külön szekta te ezt nem értheted..

2012. nov. 30. 00:44
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

5 éve él velem a kutyusom, és igen, azóta kezdem jobban megismerni az embereket. :)

Beszóltak sokszor, hol ezért, hol azért. Fegyelmezett, jófej, szocializált goldenem van, pórázra veszem, ha idegenek jönnek, mert tiszteletben tartom, hogy más esetleg megijed a méretétől, vagy csak nem szereti a kutyákat stb, ő meg imád mindenkit.

A kedvencem az volt, mikor csórikám pisilt, és szuka lévén ugye nem állva... Hogy szedjem fel. :)

Meg egyszer egy szerencsétlen biciklis hölgy elég idegesen rámszólt, hogy legyek kedves és azonnal kössem meg a kutyám (mikor a dolgát végzi, általában elengedem).

Szó nélkül rátettem a pórázt, és mondtam kedvesen a hölgynek, hogy jöjjön nyugodtan, megkötöttem.

Rögtön hangnemet váltott, megköszönte, és elmesélte, hogy nagyon fél a kutyáktól, és ha szólni mer valakinek a póráz hiánya miatt, lehordják jópáran.

Pedig tiszteletben kell igenis tartani, hogy nem mindenki szereti az ebeket, vagy csak fél, vagy allergiás, vagy bármi...

Vonatoztunk múltkor, pórázon volt, a lábamnál feküdt, de a szájkosarat levettem róla (textil szájkosár, goldenre szép lenne egy fém szájkosár :), a kalauzok sem szóltak, sem odaúton, sem visszaúton. Mondjuk azért is vettem le róla, mert iszonyúan fűtöttek a vonaton, és szájkosárban nem tud lihegni.

Meg hát persze volt csomó más eset is, hogy beszóltak, de kár lenne teleírni vele az oldalt, és én is igyekszem a pozitív dolgokra koncentrálni, általában mindenki imádja, a kedvességét, meg ahogy nyakból csóvál mindenkinek. Igazi retriever a lelkem. :)

2012. dec. 1. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!