Azt szeretném, h a szőlőbe piszkítson, de hogyan?
Én így csinálta: Rendszeres, ugyanabban az időpontokban etetem, sétáltatom. Beletelt egy kis időbe, de sikerült kikémlelni, hogy mikor végzi a nagydolgát. Ez általában etetés után fél-háromnegyed óra.
Amikor közeledett a dologidő, akkor kimentem hozzá, és arra a helyre vittem, amit wc-nek jelöltem ki. Odatettem 1 adagot a reggeli adagból. Amikor sikerült odabatyuzni, akkor megdícsértem, hogy ügyes! pisi-kaki! ügyes! (Kb. úgy, mint az ül! és a fekszik!-nél)
Nem fog egyik napról a másikra menni, mi is 2 hónapja kezdtük ezt el. Most fél éves a kutyám, de 90%-ban oda intézi a dolgát.
Sose szidtam le, amikor máshol találtam batyut. Ha láttam, hogy készülődik, akkor pedig a wc-hez irányítom. Arra mindig figyeltem/figyelek, hogy 2-3 adagnyi batyu legyen azon a helyen. Csak hogy érezze a szagokat/tudja, hogy oda kell intézni a dolgát.
Jaaaaaaaaaaaaaaa!
Odahordod a csomagokat, ha látod rajta, hogy készülne (ilyenkor ugye "forognak", szaglásznak, keresik a helyet), hívd/vezesd a szőlőbe, ha ott csinál valamit, hatalmas dicséret, jutifalat, akármi :) Ha máshová sikerül, szedd össze és valami nem mérgező, de szagos cuccal fújd le ott a füvet, hogy ne érezze az ürülék szagát. Ha csak a szőlőben van szag, és ott kap érte dicséretet, meg fogja tanulni :) mint a szobatisztaság, csak ő "szőlő-tiszta" lesz :) Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!