Első kutyát vennék, melyiket ajánljátok?
Sziasztok!
15 éves vagyok,még nem volt kutyám (csak 1-2 rágcsálóm),tehát első kutyáról lenne szó.
A Beagle és a Westie nagyon szimpatikus,viszont olvasgattam,és a Beagle-t első kutyának nem ajánlják.
Kertes házban lakom,van 2 testvérem(8 és 5 éves) akik biztos "megakarják fogdosni" (tudjátok hogy milyenek a kicsik,akik meglátnak egy kiskutyát =)).
Illetve milyen kutyát ajánlanátok? E 2-ről mi a véleményetek? Mi a nekem való kutya?
A labradort javasolnám, ha nem óckodtok egy nagyobb testű kutyustól.
Nagyon-nagyon kedves természetű, a gazdi akár a szájába is dughatja a kezét, akkor sem harapja meg, könnyen tanul (igazán okos, gyakorlatilag mindent megért, amit mondasz neki!)jó jelzőkutya, és nagyon ragaszkodó.
Nyugodt kutyus, mutatós, szereti és bírja a vizet, és gyakoratilag mindent megeszik a szénné égett muffintól a nyers kenyértésztán át a paprikás krumpliig.
Nekem is labi volt az első kutyám, és akkor szoktam rá, hogy gyakorlatilag bármit megtehetek egy kutyával, akkor is istenségként tekint rám.
A labrador hátulütője, hogy kicsit túltenyésztett fajta, ezért oda kell figyelni a fülére, mert az könnyen kisebesedik, valamint hogy rosszul tűri a magányt. Ezen kívül korlátlan az ételfogyasztása, ha mindig adsz neki kaját, ahányszor éhesnek tűnik, iszonyúan el tud hízni :)
Könnyű túlszeretni.
Szóval, én labradort (labrador retriver) javasolnék, vagy legalábbis annak a keverékét, ami zömmel labradornak tűnik :)
Én a Calavier King Charles Spánielt javaslom. Első kutyásnak nagyon megfelel, mert nincsenek nagyon falkavezér ambiciói, könnyen tanul és szereti a gyerekeket. Csak arra kell figyelni, hogy a kis lurkók ne bánjanak vele durván
(és más sem). Nagyon jó apportirozó és agilityizni is lehet vele.
Olvasd el ezt: [link]
Első kutyának Elghund?? Hát azt inkább ne.De magyarországon tényleg nincs.
OFF:A beagle hol ronda?Szerintem meg az Elghund olyan,mint egy rosszul sikerült keverék.Pff.
Nekem nem tetszik a Beagle. MERT EGY BIOLÓGIAI TÉVEDÉS! (na jó... talán annyira nem,de akkor se tetszik)
Az "Elghundos" válaszoló vok.
Nekünk mindig is magyar vizslánk volt. Okos hűséges,nem hamis megbízható,könnyen tanítható:)
Mikor át akartunk kelni a Tiszán anyáékkal gumicsónakban még mikor kicsim voltam a kutyus utánunkúszott és kihúzott a partra:) anya beletette a kezét a vízbe,hogy emgnézze,hogy milyen hideg, a vizsla pedig óvatosan a szájába vette a kezét,és kitette a partra,hogy az veszélyes:) tündéri volt:) de azóta már meghalt sajnos most új vizslánk van,ez msot kislány és 4 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!