Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Első kutyát vennék, melyiket...

Első kutyát vennék, melyiket ajánljátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

15 éves vagyok,még nem volt kutyám (csak 1-2 rágcsálóm),tehát első kutyáról lenne szó.

A Beagle és a Westie nagyon szimpatikus,viszont olvasgattam,és a Beagle-t első kutyának nem ajánlják.

Kertes házban lakom,van 2 testvérem(8 és 5 éves) akik biztos "megakarják fogdosni" (tudjátok hogy milyenek a kicsik,akik meglátnak egy kiskutyát =)).

Illetve milyen kutyát ajánlanátok? E 2-ről mi a véleményetek? Mi a nekem való kutya?

2009. aug. 17. 22:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A labradort javasolnám, ha nem óckodtok egy nagyobb testű kutyustól.

Nagyon-nagyon kedves természetű, a gazdi akár a szájába is dughatja a kezét, akkor sem harapja meg, könnyen tanul (igazán okos, gyakorlatilag mindent megért, amit mondasz neki!)jó jelzőkutya, és nagyon ragaszkodó.

Nyugodt kutyus, mutatós, szereti és bírja a vizet, és gyakoratilag mindent megeszik a szénné égett muffintól a nyers kenyértésztán át a paprikás krumpliig.

Nekem is labi volt az első kutyám, és akkor szoktam rá, hogy gyakorlatilag bármit megtehetek egy kutyával, akkor is istenségként tekint rám.

A labrador hátulütője, hogy kicsit túltenyésztett fajta, ezért oda kell figyelni a fülére, mert az könnyen kisebesedik, valamint hogy rosszul tűri a magányt. Ezen kívül korlátlan az ételfogyasztása, ha mindig adsz neki kaját, ahányszor éhesnek tűnik, iszonyúan el tud hízni :)

Könnyű túlszeretni.

Szóval, én labradort (labrador retriver) javasolnék, vagy legalábbis annak a keverékét, ami zömmel labradornak tűnik :)

2009. aug. 17. 23:59
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Én a Calavier King Charles Spánielt javaslom. Első kutyásnak nagyon megfelel, mert nincsenek nagyon falkavezér ambiciói, könnyen tanul és szereti a gyerekeket. Csak arra kell figyelni, hogy a kis lurkók ne bánjanak vele durván

(és más sem). Nagyon jó apportirozó és agilityizni is lehet vele.

Olvasd el ezt: [link]

2009. aug. 18. 01:31
 13/18 anonim ***** válasza:
35%

Elghund.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

A Beagle amúgyis ronda,A Westi meg lányos.

Remélem segitettem.

2009. aug. 18. 10:11
 14/18 anonim ***** válasza:
79%
Nem hiszem hogy a kérdező több százezerért akar norvég elghundot venni. Ráadásul ha jól tudom magyar elghund kennel nincs is, szóval nem hiszem hogy Norvégiából szeretne kutyát importálni. Ez amúgy is egy kemény munkakutya, nehezen tanítható és rengeteg elfoglaltságra van szüksége. A kérdező nem ilyen kutyát keres.
2009. aug. 18. 10:47
 15/18 anonim ***** válasza:
89%

Első kutyának Elghund?? Hát azt inkább ne.De magyarországon tényleg nincs.

OFF:A beagle hol ronda?Szerintem meg az Elghund olyan,mint egy rosszul sikerült keverék.Pff.

2009. aug. 18. 11:26
 16/18 anonim ***** válasza:
44%

Nekem nem tetszik a Beagle. MERT EGY BIOLÓGIAI TÉVEDÉS! (na jó... talán annyira nem,de akkor se tetszik)

Az "Elghundos" válaszoló vok.

2009. aug. 18. 15:02
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlhatom esetleg a mudit? Szeret játszani, futkosni, tanítani gyerekjáték, szótfogadó. Ha kell, félnapokat is elfekszik egy helyben és alszik. A kertben elszórakozik magának, labdázik. Nekünk semmi gondunk nem volt vele. A pórázt és nyakörvet mintha ráfestették volna, nagyon aranyos kutya, és nem utolsó sorban többszörös túlerő ellenében is felveszi a harcot, megvéd téged. Nem kell félned, ha este sétálsz, senki nem mer majd bántani. A kisunokatesóm azt tesz vele, amit akar. Mindent eltűr. De ha nem lesz rá időd, mert inkább a haverokkal fogsz bulizni, akkor egyik kutya sem megfelelő. Esetleg várj még egy évet, addigra eldöntöd, valóban rá akarod-e szánni majdnem minden szabadidődet.
2009. szept. 1. 12:55
 18/18 anonim válasza:
84%

Nekünk mindig is magyar vizslánk volt. Okos hűséges,nem hamis megbízható,könnyen tanítható:)

Mikor át akartunk kelni a Tiszán anyáékkal gumicsónakban még mikor kicsim voltam a kutyus utánunkúszott és kihúzott a partra:) anya beletette a kezét a vízbe,hogy emgnézze,hogy milyen hideg, a vizsla pedig óvatosan a szájába vette a kezét,és kitette a partra,hogy az veszélyes:) tündéri volt:) de azóta már meghalt sajnos most új vizslánk van,ez msot kislány és 4 éves

2010. jan. 31. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!