Első kutyát vennék, melyiket ajánljátok?
Sziasztok!
15 éves vagyok,még nem volt kutyám (csak 1-2 rágcsálóm),tehát első kutyáról lenne szó.
A Beagle és a Westie nagyon szimpatikus,viszont olvasgattam,és a Beagle-t első kutyának nem ajánlják.
Kertes házban lakom,van 2 testvérem(8 és 5 éves) akik biztos "megakarják fogdosni" (tudjátok hogy milyenek a kicsik,akik meglátnak egy kiskutyát =)).
Illetve milyen kutyát ajánlanátok? E 2-ről mi a véleményetek? Mi a nekem való kutya?
Sztem a Huskyk annyira nagyon édesek.Nekem is az van...Nagyon játékos.És olyan pihe-puha a bundija^^
Viszont kissé buta:D Mármint..3 éve van itt,és semmit sem tud.:D De ha elszökik akkor hazatalál:)
Csak sajnos durván allergiás vagyok,és ezért már nem játszhatok vele meg semmi:/
L/16
először azt gondold át, mennyit tudsz vele foglalkozni. Most kamaszodsz, sokat jársz kelsz, néha bizony hetekre is mellőzni fogod a kutyát.
Ez alapján gondold végig a dolgot.
Ne legyen hiperaktív (terrierek) mert azok rosszul tűrik az elhanyagolást. Azt is vedd figyelembe, hogy a szüleid is biztos beugróként helyt kell, hogy álljanak, tehát nekik is kicsit kedvezned kell.
tacskó, közép snauzer, és ahogy előttem szóltak a középméretű magyar juhászkutyák (németjuhász nem!) - ha a lakásban is lehet (télen) akkor törpe snauzer, bulldog :), boxer.
A legjobb valami kis keverék kutya - kevés örökletes bajuk van, alkalmazkodók. Ha cikinek érzed, h nem fajtiszta, mond azt az ismerősöknak hogy ez egy ritka dél-afrikai fajta terrier, még alig lehet beszerezni europában :)
A beagle akit én ismerek, azzal nagyon sok gondjuk volt a gazdáiknak, kis korában minden rosszban benne volt, mindent szétrágott, már kb. 2 éves, de még mindig mint egy kölyök úgy viselkedik. Szerintem nagyon sok foglalkozást igényel, úgy gondolom hogy ettől függetlenül nagyon okos, de önfejű.
Van golden retriever ismerősöm is, náluk is 3 gyermek van, nagyon családszerető, elviseli a nyúzást-dögönyözést, de persze csak módjával! A westie szerintem csak abban az esetben, ha a lakásba is bemehet.
De ha nem fajtiszta, akkor is találhatsz tündéri, hálás kiskutyát, pld. menhelyről? Szerintem náluk hálásabb nincs!
A lényeg, hogy úgy vállalj kutyust, ha teljes szívedből mellette állsz, és nem csak ideig-óráig, mert "akit megszelídítettél azért felelősséggel tartozol".
Remélem sikerül találni neked való kutyust, és sok örömötök lesz egymásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!