Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Első kutyát vennék, melyiket...

Első kutyát vennék, melyiket ajánljátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

15 éves vagyok,még nem volt kutyám (csak 1-2 rágcsálóm),tehát első kutyáról lenne szó.

A Beagle és a Westie nagyon szimpatikus,viszont olvasgattam,és a Beagle-t első kutyának nem ajánlják.

Kertes házban lakom,van 2 testvérem(8 és 5 éves) akik biztos "megakarják fogdosni" (tudjátok hogy milyenek a kicsik,akik meglátnak egy kiskutyát =)).

Illetve milyen kutyát ajánlanátok? E 2-ről mi a véleményetek? Mi a nekem való kutya?

2009. aug. 17. 22:01
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Ja,és játékos,jól tanítható legyen =)
2009. aug. 17. 22:02
 2/18 anonim ***** válasza:
57%
Shih-tzu. Egy bűbáj édes teremtések, imádnivaló, nagyon jó természetű és okos kiskutyák. Imádom őket!
2009. aug. 17. 22:06
 3/18 anonim ***** válasza:
11%

Sztem a Huskyk annyira nagyon édesek.Nekem is az van...Nagyon játékos.És olyan pihe-puha a bundija^^

Viszont kissé buta:D Mármint..3 éve van itt,és semmit sem tud.:D De ha elszökik akkor hazatalál:)

Csak sajnos durván allergiás vagyok,és ezért már nem játszhatok vele meg semmi:/

L/16

2009. aug. 17. 22:12
 4/18 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem husky és beagle nem jó első kutyának. A westit nem ismerem annyira, de mivel terrier, így nem biztos, hogy olyan könnyű vele. Esetleg valami közepes pásztorkutya? De ha a kettő közül kell, akkor inkább westit.
2009. aug. 17. 22:15
 5/18 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ha nem zavar titeket ha egy kicsit nagyobb testű a kutyus, akkor mindenképpen golden retrievert ajánlok. Kedves, barátságos, könnyen tanul, első kutyásnak kifejezetten ajánlott. Ha nem szeretnétek olyan nagy testű kutyust, akkor az angol cocker spánielt ajánlom, ők is nagyon aranyosak.
2009. aug. 17. 22:17
 6/18 anonim ***** válasza:
89%

először azt gondold át, mennyit tudsz vele foglalkozni. Most kamaszodsz, sokat jársz kelsz, néha bizony hetekre is mellőzni fogod a kutyát.

Ez alapján gondold végig a dolgot.

Ne legyen hiperaktív (terrierek) mert azok rosszul tűrik az elhanyagolást. Azt is vedd figyelembe, hogy a szüleid is biztos beugróként helyt kell, hogy álljanak, tehát nekik is kicsit kedvezned kell.

tacskó, közép snauzer, és ahogy előttem szóltak a középméretű magyar juhászkutyák (németjuhász nem!) - ha a lakásban is lehet (télen) akkor törpe snauzer, bulldog :), boxer.

A legjobb valami kis keverék kutya - kevés örökletes bajuk van, alkalmazkodók. Ha cikinek érzed, h nem fajtiszta, mond azt az ismerősöknak hogy ez egy ritka dél-afrikai fajta terrier, még alig lehet beszerezni europában :)

2009. aug. 17. 22:27
 7/18 anonim ***** válasza:
26%
Németjuhász!! Könnyen tanitható és a kis gyerekeket is szereti.Egy picit nagytestü de ha kertes házban laksz akkor az se gond.És még a betöröktöl is megvéd:D
2009. aug. 17. 22:34
 8/18 anonim ***** válasza:
96%
Persze megvéd a németjuhász a betörőktől, mint a ma kénsavval arcon locsolt szerencsétlen kutya:( Egyik kutya sem jó házörző ha a pofájába löttyintenek valamit:(
2009. aug. 17. 22:36
 9/18 anonim ***** válasza:
95%
Háát igaza van az utolsó előtti hozzászólónak,de azért majd ha esetleg keverék lesz,hogy milyen fajtájú szülei voltak.Mert azért keverékekből is vannak hiperaktívak,agresszívek,játékosak.Pl:az én kutyám is pincsi foxi keverékű volt és iszonyatosan nagyon játékos volt.
2009. aug. 17. 22:43
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

A beagle akit én ismerek, azzal nagyon sok gondjuk volt a gazdáiknak, kis korában minden rosszban benne volt, mindent szétrágott, már kb. 2 éves, de még mindig mint egy kölyök úgy viselkedik. Szerintem nagyon sok foglalkozást igényel, úgy gondolom hogy ettől függetlenül nagyon okos, de önfejű.

Van golden retriever ismerősöm is, náluk is 3 gyermek van, nagyon családszerető, elviseli a nyúzást-dögönyözést, de persze csak módjával! A westie szerintem csak abban az esetben, ha a lakásba is bemehet.

De ha nem fajtiszta, akkor is találhatsz tündéri, hálás kiskutyát, pld. menhelyről? Szerintem náluk hálásabb nincs!

A lényeg, hogy úgy vállalj kutyust, ha teljes szívedből mellette állsz, és nem csak ideig-óráig, mert "akit megszelídítettél azért felelősséggel tartozol".

Remélem sikerül találni neked való kutyust, és sok örömötök lesz egymásban.

2009. aug. 17. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!